Cine se mai îndoiește că Ponta face joc dublu – jurând credință americanilor și făcând jocul Rusiei pe sub masă – ar trebui să privească la mișcările din sânul și din jurul PSD. Premierul României nu va pleca din funcție după inculparea sa pe motive de corupție la nivel înalt – o aroganță egală cu o flegmă pe obrazul SUA. Pasul de formă înapoi, făcut de Ponta prin retragerea din conducerea PSD, este o acțiune de imagine câtă vreme partidul e condus de marionetele sale (Plumb, Dragnea etc.). Dar acest joc de glezne nu e singurul pe placul Rusiei. Sub Ponta, PSD dă naștere la strategii ambalate pe doctrina naționalistă afiliate curentului anti-european girat de personaje precum Marine Le Pen, lidera Frontului Național din Franța. E vorba de Partidul România Unită (PRU), condus de ex-pesedistul Bogdan Diaconu. Acesta a intrat în parlament pe listele USL în 2012, dar a plecat recent ”cu misiune” și îngăduința lui Victor Ponta să nască o nouă formațiune politică menită să acopere zona naționalistă de tip Le Pen. Șefa Frontului Național a anunțat recent pe Twitter aderarea de ”pioni” din România la mișcarea sa anti-Europa Unită. Iată ce scrie Flux24.ro:

”In 9 septembrie, potrivit informatiilor FLUX 24, liderul Partidului Romania Unita, Bogdan Diaconu, va avea o intalnire cu liderul extremei drepte franceze, Marine Le Pen. Moment in care colaborarea se va oficializa. Diaconu este deputat, ales pe listele PSD, si a fost colaborator al postului de radio Vocea Rusiei, pana in decembrie anul trecut cand oficina de propaganda a Kremlinului a fost inchisa. Legatura nu e deloc intamplatoare. Anul trecut, bănci rusești au oferit împrumuturi practic tuturor partidelor extremiste și anti-europene din Uniunea Europeană, precum Hrisi Avghi din Grecia, Vlaams Belang din Belgia, Liga Nord din Italia, Jobbik din Ungaria și Partidul Libertății din Austria. Cel puțin într-unul din cazuri, cel al Frontului Național francez, liderul Mariene Le Pen,  a recunoscut şi a spus limpede că acel împrumut de 9 milioane euro este în perspectiva alegerilor din 2017. Planul Moscovei este de a strange laolalta extrema dreapta, dar si cea de stanga, din Europa. Lipsea din schema Romania.”

Așadar, stânga naționalistă și estul lucrează sistematic la planul de divizare a Europei unite. O Europă slabă va presupune și atenuarea presiunilor anticorupție față de regimul de la București, lovit acum în plin de acțiunile DNA. Avem așadar o nouă explicație de ce Victor Ponta se agață de putere cu toți dinții: dacă va rezista în funcție în timp ce Rusia lui Putin și naționaliștii vor lovi sistematic la temelia comunitară, atunci există o șansă în plus ca actualul prim-ministru să scape de brațul legii. Prețul va fi însă scoaterea României de pe orbita occidentală și întoarcerea ei în zona de influență rusă.

 

,

2 Responses

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *