LAURENȚIU CIOCĂZANU: Bade Tăricene, Diaspora îți asigură un mic și-o bere după gratii!

tariceanuNici azi nu înțeleg ce s-a întâmplat cu acest Călin Popescu Tăriceanu! Bun, că a luat-o razna din punct de vedere politic, asta e limpede și pentru Dorel de la sculăria de partid. S-a rupt de PNL, s-a dus cu mâna întinsă la PSD să-i dea un ciolan din care să-și hrănească a 25-a nevastă și a încropit o murătură de partid prin care spera să mai mulgă voturi ca în 2008. Asta e ”performanța” sa.

Apropo de avortonul Partid Liberal Reformator (PLR), i-a luat cu el pe Daniel Barbu – ministrul Papă Lapte, sau pe alde Sorin Ilieșiu, poate cea mai caragialescă figură politică a ultimilor 25 de ani, ca să ce? Să arate că, tot sărind din nevastă în nevastă și din partid în partid, omul mai are potență de lider și că e în stare de o nouă tăvăleală politică.

Ei, na că nici poporul nu-i atât de ușor de încălecat! L-a aruncat repede pe Tăricean sub pragul rușinii de la prezidențiale. Cu toată mașina de propagandă și cu logistica penală a baronimii PSD, C.A.C.P. Tăriceanu a luat un scor mult sub linia impusă de onor Viorel Victor Ponta. N-a apucat bine să anunțe BEC-ul primele rezultate parțiale care demonstrau cea mai urâtă înfrângere din istoria PSD că nea Călin s-a trezit iarăși vorbind aiurea-n tramvai. S-a făcut de râsul lumii spunând că Iohannis nu merita să fie președinte într-o zi în care până și Ponta își scotea pălăria în fața sasului.

După multe alte destrăbălări cu public, cea mai nenorocită fiind blocarea justiției în cazul Șova, acest personaj cu papion penal și-a dat arama pe față: a lovit frontal Diaspora făcând deliranta declarație prin care îi acuza pe românii din străinătate că și-au vândut votul pe-un mic și-o bere!

Cine mai înțelege ce e în capul acestui individ ajuns în vârful Senatului României? Al doilea om în stat își jignește propriul popor și pe deasupra e și mândru pentru dezbrăcatul pantalonilor în public! Poți să-i înțelegi orice. Că și-a vândut sufletul satanei pentru un loc în public din care să poată stoarce bani, că a trădat neveste și partide pe bandă rulantă, că a luat-o razna la bătrânețe, dar ce să ai cu Diaspora? Cum să spui tu, om întreg la minte ce te pretinzi, așa ceva?!

Auzi, Diaspora cumpărată cu mici și bere?! E clar că omul habar n-are: un român plecat în Occident nu-și poate vinde conștiința pentru simplul motiv că integrarea sa în noua lume se face întru sacrificiu și adevăr. Or în aceste condiții, nu mai ai capacitatea să pleci urechea și să întinzi mîna la pomeni de partid, cum se întâmplă cu unele mase de manevră pesediste din țară. În plus, românii din lumea largă s-au așezat financiar, n-au nevoie nici de mici, nici de bere.  Dar insul n-a muncit nicio secundă în ritmul și în mediul curat de afară. El și-a format numele, averea și puterea înotând ca un manechin reșapat prin apele șpăgii românești și a ieșit la mal plin de zoaie milionare. E bogat, dar pute. Nu va înțelege niciodată că atunci când alegi să trăiești afară ajungi să vomiți la gândul că X sau Y va încerca să te cumpere.

Declarația anti-Diaspora arată senilitatea deplină a Tăriceanului. Și mai poate explica un lucru: e rodul disperării celui care a condus un guvern ajuns după gratii (Fenechiu, David, Remeș, Chiuariu etc.) și care se teme că-i vine inevitabil rândul. Normal ar fi să dea socoteală măcar pentru un lucru: este principalul responsabil al tăierilor masive de salarii bugetare făcute de guvernul Boc în 2010. În 2008, an electoral și în plină criză globală, Tăriceanu a făcut invers decât toată lumea: a aruncat cu banii statului în pensii și salarii bugetare. A risipit în loc să țină de bani. Era conștient că așa cumpără voturi masiv și că îngroapă indirect ”regimul Băsescu” – care se vedea astfel obligat să dreagă busuiocul și să reducă masiv costurile pentru a evita intrarea țării în faliment.

Sigur, acesta e motivul moral pentru care C.A.C.P. Tăriceanu trebuie să plătească, dar cu siguranță că procurorii au și suficiente legături ce duc la dosare penale. Ce putem să-l asigurăm pe fostul premier, ajuns șef de Senat cu aprobare de la PSD, e că Diaspora nu-l va uita. Iar dacă nimerește pe la bulău, românii de peste granițe vor avea grijă să-i trimită mici și bere din belșug după gratii. Ca să-și umfle burta sa de nesătul al politicii și să-și hrănească orgoliul cu papion. În numele acestui statut a ales să distrugă țara care i-a permis să se îmbogățească și să ajungă mahăr politic, iar acum jignește cu nonșalanță de grobian jumătate din România. Poftă mare, Tăricene, Diaspora îți asigură un mic și-o bere la Jilava! Meriți și tu o masă pe cinste după atâta amar de vreme…

Laurențiu Ciocăzanu

laurentiu-ciocazanu

, ,

9 Responses

 1. Tariceanu nu va intra la puscarie, are spate, loja masonica îl sprijina. Tot pe linie masonica a fost împodobit si cu Ordinul Legiunii de Onoare în grad de Cavaler al Statului Francez.
  Hai sa fim seriosi, ce a facut Tariceanu pentru obtinerea acestei înalte distinctii, absolut nimic. Dar cum în prezent toate aceste premii si medalii s-au banalizat, de exemplul premiul Nobel a devenit o bascalie, nu-i exclus sa primeasca si Tariceanu un Nobel pentru dracu stie ce, un surplus la CV-ul lui.
  Important ar fi sa scape parlamentul de el, fiindca nu-l iubeste nimeni, nici Ponta care îl foloseste pentru minciunile care numai Taricianu cu carisma lui poate sa-l înlocuiasca. Loja de la Bucuresti care este de obiedenta franceza, deci cu predilectie la stânga, i-a soptit lui Ponta ca Tariceanu este “necesar”, si Ponta, vedem bine ca stie sa respecte, cel putin de fatada, pe cei cu influienta si putere. Tariceanu nu sufera Diaspora care l-a votat masiv pe Klaus Iohannis si Tariceanu era cât pe-aci sa-si piarda scaunelul din Senat.

  • Serban, nu cred ca Loja Masonica ajunge sa dea si sentinte judecatoresti…

   • Laurentiu, justitia poate este selectiva in Romania, dar pe pamantul unde te afli saptamana aceasta nu conteaza ce rag ai, nici ca esti mason sau legionar! Justitia este egala pentru toti, iar romanii trebuie sa invete sa respecte si sa impuna asta. Ma surprinde ca voi, jurnalistii va multumiti prin a declara public apartenenta lui Tariceanu la aceste organizatii si ca va fi aparat de ele. Apararea se exercita pe baza de probe, nu pe apartenenta!

 2. Imi cer scuze: e gresit “obiedenta”, corect se scrie “obedienta”

 3. Da, recunosc ca teoretic asa este cum spuneti, toti suntem egali în fata legii. Deasemeni recunosc ca tineri juristi patrioti au început deratizarea mafiotilor dar iata ca parlamentul, respectiv senatul protejeaza cu impertinenta anumite persoane, asta pare ciudat.
  Si eu apartin Diasporei, dar celei dinaintea revolutii, diaspora anticomunista. Românii sunt un popor greu de guvernat dar care a dat dovada de luciditate. Un popor care simte pericolul. La votat masiv pe domnul Klaus Iohannis. Eu am încredere în el, deasemeni am încredere în doamna Laura Codruta Kovesi deasemeni sper ca serviciile secrete si-au corijat prioritatile si s-au lepadat de Satana comunismului – securitatea. Sunt un batrân optimist dar nu cred ca presedintele Klaus Iohannis poate face miracole. Versatilitatea liberalilor, adversitatea jurnalistilor mediocri, ostilitatea gratuitã adesea viscerala a anumitor “personalitati” ai ultimilor 10 ani, nu fac casa bunã cu democratia si justitia. Dar fiindca este vorba de Tariceanu, acesta trebuie debarcat si penalizat. Ponta s-a înviorat, iarasi se izmeneste cu rânjetul infantil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *