Articolul publicat pe VoceaDiasporei.ro despre blocarea trei ore a traficului rutier pe ruta Luna-Câmpia Turzii-Cluj Napoca a stârnit proteste aprinse ale șoferilor, dar și comentarii ale românilor din Diaspora. Relevant este un mesaj din Canada, care arată diferențe majore față de România.

”Și aici se fac controale periodice, dar sondajele nu sunt obligatorii, iar circulația nu este câtuși de puțin afectată. Controlorii de trafic organizează un fel de bandă de urgență unde pot ieși de pe șosea cei care doresc să participe la sondaj. Funcționarii sunt foarte politicoși, nici vorbă să amenințe cineva, ar fi imediat la zdup! Ce am văzut că s-a întâmplat în zona Clujului mi-a adus aminte de Ceaușescu. Atunci făceau razii, în care puneau aceleași întrebări: de unde vii, unde mergi, cu ce scop. Apoi te punea să deschizi portbagajul. Văd că nu s-a întâmplat acolo la Câmpia Turzii, asta mai lipsea…”, ne-a scris Nicolae Lupu, român din Montreal.

2015-06-17 Luna - Cîmpia Turzii-

”In tarile civilizate se instaleaza niste aparate speciale care au unul, sau doua furtune de cauciuc ce traverseaza strada si cu asta se masoara intensitatea traficului. Caci despre asta este vorba aici. Vor sa afle in ce directie se circula mai intens, sa puna astfel de aparate la intersectii, bifurcatii etc. Prostii sunt si idioti!”, ne-a transmis și Larry Radu, din Florida.

Cititorii care ne-au scris la redacție au descoperit un fapt de o gravitate extremă: funcționarii purtatu ecusoane cu titulatura ”anchetator de trafic” – o denumire care nu există în nomeclatorul meseriilor! Așadar, un fals de identitate cu atât mai grav cu cât e produs de angajați ai statului (infracțiune incriminată de articolul 145 Cod Penal)! Cei interesați să verifice informația o pot face chiar la nomenclatorul CAEN de meserii, chiar pe site-ul oficial al Guvernului României – Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (AICI), sau pe site-ul Ministerului Muncii, în lista ocupațiilor (AICI).

VEZI ȘI:

Ponta instaurează teroarea ceaușistă pe drumurile țării! Șoferii, blocați forțat în trafic


One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *