Continuă să curgă mesaje pe internet în replică la atacurile lansate de familia lui Mircea Badea (el însuși și mama sa) la adresa românilor din Diaspora. Lezată de limbajul folosit de  Mariana Badea împotriva Veronicăi Dondaș – o tânără mămică stabilită de câțiva ani în Canada la (Mississauga, regiunea Toronto),  Marita Emrich ne-a trimis la redacție următorul ”drept la replică” trimis mamei realizatorului de la Antena 3. Autoarea scrisorii este deranjată de termenul de ”talibani” folosit de Mariana Badea pentru românii din străinătate și acuză faptul că fiul respectivei a ales sa-si foloseasca meseria pentru a sluji infractori. ”Sunteți mândră de el pozând lângă un infractor, lângă primul hoț al țării de dupa revolutie, Dan Voiculescu?”, întreabă autoarea replicii adresate mamei lui Mircea Badea. Redăm mai jos textul integral.
”D-na profesor, sunteti mandra si de vocabularul abject al fiului d-voastra?
Sper ca nu vorbeste si cu d-voastra la fel. Eu ca mama sincer m-as rusina.
Sunteti mandra de el pozand langa un infractor, langa primul hot al tarii de dupa revolutie, Dan Voiculescu?
Ca mama mi-ar fi jena sa mai ies in lume.
Sunteti mandra de iesirile tafnoase televizate, de cel mai prost gust pt. a isi arata muschii formati in cele mai fitoase fitness-cluburi din Bucuresti?
Eu ca mama l-as fi tras de urechi.
Daca aceasta progenitura a dumneavoastra este sadita pe valori etice solide, asa cum spuneti, permiteti-mi sa spun ca d-voastra dati aici numai citate din cartile citite de d-voastra. Realitatea este cu totul alta, stimata doamna. Fiul d-voastra este un jeg uman, care bazandu-se pe aptitudini de elocventa cvasi-intelectuale, isi permite a jigni, la fel ca si d-voastra, o categorie sociala, tot romani ca si d-voastra, care si-au intemeiat existenta prin forte proprii, nu prin propulsari pe posturi din partea unor mafioti care printr-o conjuctura favorabila lor au furat tot ce le-a stat in cale, fara a se gandi o clipa la amarutul de roman.

Acesti „talibani” (rusine pentru un cadru didactic ca folositi un asemenea termen la adresa unor oameni pasnici, care nu au facut altceva decat sa-si exercite un drept fundamental scris in Constitutia Romaniei, dreptul de vot!) au fost nevoiti a-si gasi existenta in alta parte, caci tara lor a cazut pe mana unor jefuitori autohtoni, de pe urma carora asemenea specimene ca fiul d-voastra isi asigura un trai pe care cei din tara sau din diaspora nici nu-l viseaza.
Jurati, d-na draga, pe fiul d-voastra in fata milioanelor de romani, ca d-voastra personal ca „traitor in interiorul tarii” sunteti supusa a duce greul infaptuit de votul acestor „talibani galagiosi, raspunzatori pentru distrugerea tarii”?
Sunt milioane de mame care ar putea jura ca duc greul datorita celor care au furat de 25 de ani tot ce a fost de interes strategic in Romania, oameni care acum il hranesc din plin pe fiul d-voastra, vandut lor pana la moarte.
Doamna draga, daca taceati, filosof ramaneati!
Cu aceasta iesire a d-voastra nu ati facut altceva decat sa jigniti miile de cadre didactice, care sunt sigura ca nu sunt de acord cu pozitia d-voastra, cu amalgamul d-voastra de cuvinte alese de intelectual, dar si de manelist.
Ati jignit milioanele de mame ai caror copiii nu pot fi privilegiati, purtati pe brate de hoti, lichele si mafioti.
As mai avea inca atatea de spus la adresa d-voastra, ca as putea scrie un editorial, dar simt cum mi se ridica tensiunea cu cat intru mai mult in amanunte. Asa ca ma opresc aici, rugandu-ma la Dumnezeu sa va lumineze mintea, sa va faca a intelege ce si unde ati gresit ca mama, poate ca si cadru didactic, a unui asemenea specimen de om cum este Mircea Badea.”

Marita Emrich, 22.06.2015

Sursa foto: antena3.ro

, , ,

2 Responses

  1. Stimata doamna Emrich,
    Ne pierdem vremea dand raspunsuri unei mahalagioace parvenite. “Mircica” e copia ei fidela – si am tot vazut cine este acest pitecantrop. Vorbeste ca un pork, se stramba si gesticuleaza ca un urnaguran, e neam prost mai rau decat un magar. Dar e “vedeta” TV. Unde? La amaratii aia de romani – acolo unde aceasta frustrata de “madam Badea” e “psiho-pedagog”! (Sic!). “Amarati” – zic de romani pentru ca sunt nevoiti sa vada si sa asculte fel de fel de jeguri, de non-valori – si la radio si la TV. Va dati seama in ce hal e societatea aia daca “ciumecul” de Badea e comentator si “formator de opinie”. Ca doar e psihopatul lu’ mamica…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *