Ziua Canadei a trecut, dar noi începem să primim mesaje despre emoția trăită pe 1 iulie de românii din Țara Arțarului. Fiecare, în felul său. Bunăoară, am aflat despre o frumoasă scrisoare adresată țării adoptive de grupul părinților și copiilor de la Clubul de limbă română ”ROCATEACH”, din Great Toronto Area (GTA). Clubul a fost înființat în 2006, este o inițiativă NFP (non for profit), adică un ONG, pe românește, și de atunci a crescut an de an, din dor de țară, de limba română și de cultura noastră tradițională. Ultima reușită a acestei inimoase echipe este lansarea ”REblog”-ului Rocateach Canada ( vezi AICI), care va fi bilingv, deopotrivă pentru români și canadieni (engleză). Vom mai auzi de acești oameni minunați care nu uită de țara-mamă și care respectă patria ce i-a primit cu brațele deschise fără să le ceară să-și schimbe dragostea de acasă. Dar cel mai bine se simte asta în scrisoarea de mai jos trimisă simbolic patriei canadiene de ROMÂNII de la Clubul Rocateach. Iată textul:

”La multi ani, draga tara adoptiva! La multi ani CANADA! Iti multumim pentru bratele deschise cu care ne-ai primit, iti multumim ca ne accepti asa cum suntem – unici si iti multumim ca ne ajuti sa ramanem asa! Iti suntem recunoscatori pentru ca ne-ai oferit sansa de a trai intr-o tara care incurajeaza diversitatea si sprijina pastrarea patrimoniului cultural al fiecarei nationalitati. Iti multumim ca ne permiti sa ne ostoim dorul de ACASA finantand programe de promovare a multilingvismului.

Aici, departe de ACASA, cu ajutorul tau, am ramas romani. Radem si plangem mai bine in limba noastra, iar tu ai inteles acest lucru, ai empatizat cu noi si, iata, in curand se vor implini 10 ani de cand, prin generozitatea ta si prin efortul comunitatii romanesti, sub programul finantat de tine pentru “Scoala de Limba Romana” am deschis Clubul Copiilor – Rocateach.

Anul acesta, programului “Scoala de limba Romana” i se alatura o alta initiativa – “Tabara de vara Romaneasca” – o vom inaugura luni, pe 6 Iulie, 2015 la ora 8.30 la Consiliul Multicultural al regiunii Halton. Cata bucurie va aduce si acest program in sufletele micutilor pe care ne ajuti sa ii formam!

Nu puteam lansa acest blog cu o alta ocazie, am asteptat pentru ca am vrut sa se intample de ziua ta ca un micut si simbolic gest de multumire si recunostinta pentru tot ceea ce faci pentru ca noi sa ne pastram identitatea, limba, cultura, traditiile!

LA MULTI ANI, CANADA!

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *