Ce rușine de țară! Ce rușine de politicieni și societate civilă! Să ne fie rușine tuturor!

Written by

Un mesaj postat de un cititor la comentariul semnat azi de Dan Tăpălagă pe Hotnews (”Când începe măcelul în PSD?”) pune degetul pe rană legat de situația fără ieșire în care se află România. Cititorul care semnează cu numele ”George” ridică o serie de întrebări de bun-simț adresate unor personalități interne și europene, dar și generic unor segmente-cheie ale societății românești (strada, de pildă). Esența mesajului e clară și dură deopotrivă: tuturor ar trebui să ne fie rușine pentru că statul român a ajuns să fie condus de un inculpat cu dosar de corupție la DNA. Redăm mai jos mesajul integral:

”De ce Partidul Socialist European (PES) tolereaza in randurile sale un grup infractional organizat, PSD? De ce PES nu se distanteaza explicit de PSD? Cum este posibil ca PES sa nu aiba absolut nici o atitudine de revolta si de pozitionare in legatura cu faptul ca in Romania PSD tolereaza coruptia sistemica in randurile sale, mentinand in fruntea guvernului un inculpat? De ce Martin Shultz tace? De ce societatea civila din Romania, de ce opinia publica tace complice? De ce nimeni nu se revolta? Mai apara cineva prestigiul acestei tari? De ce tovarasul Aurescu accepta, ca profesionist, sa mai faca parte dintr-un govern condus de un inculpate? Avem de-a face cu o anomalie monumentala, de neconceput intr-o societate civilizata? Unde ne sunt valorile, de ce tac aceste valori? De ce suntem complici prin tacere cu un inculpate penal? In ce naiba de tara traim?  A facut cineva din presa romaneasca de doi bani o investigatie jurnalistica privind modul in care Ponta a fugit in Turcia si pe banii cui? Cine a platit operatia si tratamentul lui Ponta? Nimeni nu pare preocupat de lucrurile astea, care sunt cat se poate de serioase, sunt de interes public. Ce rusine de tara! Ce rusine de premier! Ce rusine de clasa politica! Ce rusine de societate civila! Sa ne fie rusine, tuturor”

, ,

5 Responses

 1. perfect adevarat

 2. Asta este realitatea romaneasca….din pacate!!!!
  Rusineeeeeee!!!!!!!!!

 3. Vai steaua voastra. Sunteti dusi cu capul…Frustrarile v-au umbrit complet ratiunea…

 4. „Stanga este NOCIVA si ticaloasa, oriunde s-ar afla!”

  http://stiri-ultima-ora.ro/947

  Pe intelesul psd-lor fosti comunisti, care ne conduc tara de 25 de ani…

  https://www.facebook.com/portalul.realitatea.net/photos/a.10150197983910019.444472.410083270018/10156022196500019/?type=1&theater

 5. De ce de 25 de ani nu au fost condamnati criminalii de la revolutie?De ce dupa 25 de ani nu au fost condamnati criminalii de la mineriade?De cedupa 25 de ani Romania nu mai are resurse minerale in proprietatea statului?De ce dupa 25 de ani Romania nu mai are economie,industrie,agricultura?De ce populatia Romaniei a scazut cu cel putin 4milioane de locuitori dintre cei mai capabili si tineri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *