Imaginea îi înfățișează pe profitorii capitalismului de cumetrie înființat de gașca lui Ion Iliescu imediat după asasinarea soților Ceaușescu. E fiul curvei politice Ioan Rus și partenera de viață a respectivului, amândoi hlizindu-ze arogant la pixelii foto. O imagine face cât o mie de cuvinte sună un principiu de marketing, iată-l împlinit și cu această ocazie. Beizadele precum urmașul ministrului care vede în Diaspora mai mult golani și curve sunt la tot pasul în România baronilor. I-ați descoperit deseori la știri cu accidente rutiere sau scandaluri mondene, ori în imagini precum cea de față menite să arate lumii în ce huzur trăiesc ei, urmașii îmbogățiților de tranziție.

Spuneam ieri că înjurătura lui Ioan Rus la adresa Diasporei nu e un accident, dimpotrivă; este semnul urii endemice a PSD față de electoratul din afara țării, care votează masiv anti-PSD. De ce? E o întrebare la care alde Rus, Ponta, Tăriceanu, Oprea&comp. au găsit un singur răspuns: pentru că sunt dușmanii noștri. Și au dreptate! Românii din Diaspora nu au întâmplător o opțiune politică foarte clară și anticomunist direcționată. E de-ajuns doar să stai de vorbă cu ei, să-i asculți și să înțelegi de ce nu suportă PSD.

Când muncești precum ei, când afli că statul american, de pildă, nu caută nod în papură micilor afaceri, din contră, închide ochii la mica evaziune tocmai pentru a-i ajuta să crească, atunci când vezi ce greu obții un job sau o calificare, ce efort depui pentru a lua un doctorat, plus multe alte diferențe față de România, atunci nu te mai pierzi în nuanțe politice dâmbovițene. Din Diapora, vezi mai clar albul și negru. Sau mai degrabă negrul. Iar negrul este asociat fără nuanțe cu PSD. Căci românii au luat calea pribegiei din cauza acestui partid. Care, de fapt, nu este decât unul și același cu fostul Partid Comunist Român (PCR), rebotezat pentru a minți poporul că e altceva decât cel care a îngropat țara sub comunism. Nu, nu e altceva, e doar aceeași Mărie cu altă pălărie.

Românii din afara țării au plecat forțat peste mări și țări. Împinși în lumea largă de hoția, de mafia, de corupția și de cumetriile de acasă. Și-au sacrificat familiile pentru a face rost de bani și de-o viață decentă, iar Ioan Rus nu va înțelege niciodată asta. Pentru el și cei ca el, toți sunt niște fierari betoniști proști, finanțatori ai golanilor și ai curvelor din propria familie. E simplu să gândești așa, când tu n-ai făcut niciun efort pentru a-ți câștiga viața pe drept. Ai făcut în schimb o mulțime de compromisuri, ai cosmetizat adevărul, ai luat contracte din banii proștilor, ți-ai pus bani deoparte cât pentru șapte vieți și ai slujit un sistem care lovește în omul cinstit și îl premiază pe cel predispus la șpagă, la afaceri subterane și pe amicul de anturaj.

Cangrena asta, alimentată vreme de 25 de ani, nu putea duce decât la două variante: fie te salvezi părăsind țara, fie te predai ”sistemului” și înghiți pe viață. Cei care au ales primul drum s-au salvat, într-adevăr, dar au reușit să vadă și mai clar ce înseamnă democrația. Mulți dintre cei rămași s-au ”adaptat”, au devenit sclavi pe plantațiilor baronilor mai mici sau mai mari. Ba unii chiar au ajuns dependenți de drogul propagandei servite de noii stăpâni, până la limita la care să nu mai distingă albul de negru, precum în ”1984” – romanul lui Orwel.

După 25 de ani de chin prin străinătățuri, românii încep să-și ia revanșa. Primul război câștigat de ei a fost votul din alegerile prezindențiale trecute, despre care am scris în cartea ”Miracolul din noiembrie”. Dar e doar începutul. Căci a venit se pare clipa răzbunării, după atâția ani în care PSD s-a crezut stăpân peste România și în care și-a frecat mâinile bucuros c-a scăpat de o parte a națiunii.

Pe vremuri, Iliescu ne invita pe cei din Piața Universității să acceptăm eticheta de golani și să fiebem în suc propriu. Năstase ne cerea să-i numărăm ouăle (între timp, i-am rămas doar unul, prin voia puștii lui Ilie Sârbu), iar mai nou Rus și Ponta îi consideră golani și curve pe cei care nu votează cu PSD.

Azi, e moțiune de cenzură, dar Victor Ponta stă liniștit. Prietenul său Ghiță tocmai s-a alăturat găștii penale a lui Gabriel Oprea, UDMR și-a vândut deseori conștiința după modelul curvesc invocat de Ioan Rus, iar opoziția nu are suficienți parlamentari câtă vreme există multă prostime într-o țară de oameni masochiști, fericiți că pot vota să fie furați.

Există o singură soluție pentru trimirea definitivă la coșul istoriei a acestei grupări mafiote care posedă România de 25 de ani: strada. Frăția Diaspora-România curată. Câtă vreme societatea nu se revoltă, instituțiile de forță, justiția, țările lumii civilizate nu pot face nimic. Iar Rusia, China și Coreea de Nord au toate motivele să fie fericite. Dacă lumea de bună-credință cedează, România va fi pradă ușoară.

Suntem singura țară din lumea civilizată cu un șef de guvern penal. Singura țară în care politicienii cu salariu de 1.000 de euro pe lună au averi de milioane de euro. Singura țară cu șpagă la tot pasul. Singura țară care nu are ce căuta în Uniunea Europeană, atâta vreme cât stă cu corupția la masă. Sigura țară care și-a alungat poporul masiv peste granițe și care îl urăște de moarte pe fratele din Diaspora. Singura țară cu presă la comandă politico-mafiotă și cu jurnaliști care își vând conștiința pe modelul tonomatului bine evocat de Traian Băsescu. Singura, singura…Și va rămâne tot mai singură, dacă populația cu pretenții de țară normală se va lăsa în continuare călcată în picioare de o gașcă îmbuibată, producătoare de corupție, de beizadele precum fiul lui Rus și de politicieni aroganți care își jignesc propriul popor. Priviți din nou imaginea cu beizadelele lui Ioan Rus. Ele sunt produse ale social-democrației de tip PSD. Vor fi tot mai multe și mai puternice, dacă Ponta, Rus, Iliescu, Ghiță, Oprea&comp. vor mai butona România. Priviți din nou poza. Și gândiți-vă o dată în plus, dragi parlamentari ai majorității. Cu cine votați? Cu violatorii bunei Românii sau cu victimele lor?

Laurențiu Ciocăzanu

laurentiu-ciocazanu

, ,

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *