Social-democraţii dau vina pe liberali pentru tergiversarea proiectului legii votului prin corespondenţă, iat liberalii acuză PSD de faptul că montează o farsă românilor din diaporă. Cine joacă defapt ping pong cu diapora și de ce?

În opinia celor de la PSD, PNL ar fi întârziat lucrările Comisiei de cod electoral, motiv pentru care PSD a şi preluat şefia acestei comisii. PNL a protestat ieri în Parlament împotriva social democraţilor pe care îi acuză că au blocat lucrările Comisiei.

Diapora să stea linistită, vor fi create condiții

Dragnea a precizat că sub actuala conducere a PNL, această comisie parlamentară nu a produs nimic vizibil. ”Neavând o explicaţie logică pentru aceste întârzieri, timp de câteva luni având preşedinţia Comisiei, o renuntare la funcţia de preşedinte, un refuz de a completa Comisia cu reprezentantul lor, pentru noi a fost clar că nu au vrut să finalizeze această lege. Am cerut domnului Gabriel Vlase, preşedintele comisiei, ca ieri, adică luni, să prezinte Comisiei un proiect de lege şi să-l prezinte urgent la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Şi azi AEP va retransmite proiectul ca mâine să finalizăm acest proces”, a subliniat Dragnea. Acesta a amintit că vor fi create condiţii pentru românii din diapsora de a avea trei variante şi proceduri de vot, varianta clasică, folosită până acum pe listele suplimentare la ambasade, varianta votului prin corespondenţă şi varianta generată de modificarea legii alegerilor generale în vigoare.

”După înregistrare se vor înfiinţa secţii de vot oriunde în lume, unde sunt înregistraţi un număr minim de români”, a mai declarat Dragnea.

În cursul zilei de astăzi, PNL a solicitat printr-un comunicat de presă, în mod direct, președintelui PSD, Liviu Dragnea, și reprezentanților PSD din Comisia de Cod electoral ca proiectul de lege pentru votul prin corespondență, depus de PNL, să intre azi marți, 13 octombrie 2015, în dezbatere parlamentară, astfel încât săptămâna viitoare să intre în atenția plenului Parlamentului, în regim de urgență. Potrivit comunicatului PNL, de luni de zile, PSD joacă o farsă în ceea ce privește Legea votului prin corespondență.

”Discursul dublu, amânările repetate și, mai nou, dezinformarea grosolană demonstrează că intenția clară a PSD este să obstrucționeze, și la viitoarele alegeri, dreptul la vot al românilor de peste hotare”, se mai arată în comunicatul PNL.

Votul prin corespondență, un miracol parlamentar

Președintele PNL Alina Gorghiu a precizat că imediat ce a fost ales președinte PSD, Liviu Dragnea pare că a preluat modelul de a dezinforma cu seninătate de la actualul premier Victor Ponta. ”Domnia sa pretinde că legea votului prin corespondență nu a fost adoptată din vina PNL. Îi amintesc, totodată, că PNL a solicitat partidelor politice să se mobilizeze pentru a adopta legea până la 1 noiembrie, în timp ce PSD a anunțat chiar zilele trecute că intenționează să amâne votul pentru februarie, anul viitor. Îi mai semnalez dlui Dragnea și un miracol parlamentar: dacă proiectul PNL, care facilitează un drept fundamental, este blocat în Parlament de 7 luni, legea inițiată recent de domnia sa, cu scopul evident de a îngrădi libertatea de exprimare, a avut un parcurs pe repede înainte în Parlament. Constat, din păcate, că minciuna și aroganța sunt criterii de promovare în PSD”, a mai menționat Gorghiu.

 

 

 

 

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *