Nu e suficient să răbufnim ca mămăliga, eventual după o tragedie precum cea din ”Colectiv”, sau ieșind masiv la vot (ca în noiembrie 2014). O țară se schimbă prin presiune permanentă pe cei care stăpânesc prostimea cu ajutorul banului public dat sub formă de șpăgi electorale, măriri de salarii bugetare, ajutoare sociale sau reduceri de preț la pâine. Ce fac politicienii care acum 26 de ani au pus mâna pe România e simplu: promit, mint, ajung la putere, iau pixurile cu bugetele publice, iar apoi bagă taxe și majorează impozite astfel ca privații să achite șpăgile social-democrate. Simplu, nu? Oricine poate face asta, chiar și proștii. Dar noi putem mai mult, nu-i așa? Cel puțin asta pretindem, prin comparație cu Ciuma Roșie născută din crimele Revoluției furate de Iliescu&Roman&Brucan&Militaru&Voiculescu&gașca.

Iliescu Revolutie

Văd mai nou o tendință de autodezamăgire a celor care au ieșit în stradă la Revoluția Colectiv. Că nu e tocmai tehnocrat Cioloș, că era din sistem, că Iohannis știa dinainte, una, alta. Sunt tineri mai ieri revoltați care încep să dea bir cu fugiții, împinși de la spate de autodepresia românească. Oare de ce? Ce e pierdut? Nimic. dimpotrivă, e un mare câștig: am scăpat de cel mai scabros guvern de după Revoluție. Acum e timpul să ținem steagul sus. Prin presiune permanentă pentru schimbare în spiritul cererilor străzii. Iar schimbarea se poate face prin deratizare. La început la vîrf, apoi tot mai jos, spre talpa țării.dacian ciolos

Dacian Cioloș e obligat, înainte de toate, să treacă la curățenie și la demontarea miturilor. Nu mai avem nevoie de ”statui în viață” precum Raed Arafat, al cărui singur merit e să numere banii ISU și morții și să apară la TV ca un Mesia fără de care moare România. Oare? Chiar nu merge sistemul fără el? Păi dacă nu, atunci a construit un monstru, nu un serviciu modern de salvare. Vorbim, de fapt, de un SMURD al cărui șef nu are nicio responsabilitate, pe veci, dar care, în schimb, poate jongla cu banii publici și cu viețile oamenilor fără să dea socoteală nimănui. Sunt deja 54 de morți la Colectiv, dar Raed Arafat (foto dedesubt) e ca Fecioara Maria sau, mă rog, precum Mahommed, ca să nu-i lezăm religia. Să fim serioși. E doar o păpușă gonflată mediatic mai ales la Antena 3 (oare gratis?), în locul căruia pot veni mâine cel puțin 10 inși mai capabili. Tare interesant ar fi să vedem ce-ar găsi ei în actele contabile!

Raed arafat

Pur și simplu, morții fără vină au transmis un semnal mai dureros decât flăcările iadului de la ”Colectiv”: fără astfel de personaje cu ambalaj poleit la știri! De asemenea, vrem demisii peste demisii! Până când sistemul se va fi curățat masiv. Gata, ajunge! Nu se poate să plece un guvern, miniștri cu spate politic, și să rămână mereu la butoane acești baroni Hopa-Mitică ai banului public. E vremea eticii în administrație, a demisiilor de răspundere publică, de onoare. Pleci, dacă sub tine ceva pute. Nu te poți agăța mereu de imagine, de PR, de ”victimă a politicienilor”. Ajunge! Nu moare SMURD-ul fără tine, ba chiar poate se salvează cumva.
CiorbeaIar Arafat nu e singurul nume care trebuie să zboare din schema lui Cioloș, dacă acesta vrea să arate
că a înțeles mesajul României noi. Victor Ciorbea e altă figură compromisă, foarte compromisă. Și-a bătut joc de popor, devenind avocatul lui Ponta și al poporului pesedist măcar pentru că a acceptat ordonanța primarilor traseiști – un act abuziv al lui Victor Ponta, care suspenda o lege!!! Numai acest motiv e suficient pentru ca boier Ciorbea să meargă în gașca de la Beciul Domnesc.
Apoi, lista poate fi continuată cu onor Călin Anton Constantin Popescu TariceanTăriceanu. Nu reprezintă pe nimeni, acest limbric politic numit ALDE e zero barat, iar Ponta a plecat deja. Tăriceanu a ajuns în fruntea Senatului României trădându-și partidul și cerșind la fostul premier, făcând ceva pe milioane de oameni care au crezut în el. Totul, doar pentru a obține o funcție din care să-și poată hrăni haremul politic și eventual viitoarele neveste. E o jignire fără margini pentru familiile celor pieriți în flăcări ca oameni precum Tăriceanu să mai rămână în funcții. Dar pentru asta nu e suficient ca tandemul Iohannis-Cioloș să preseze, e nevoie din nou de stradă, de facebook, de strigăte disperate.
BorzaDar Cioloș ne poate scăpa de oameni precum Remus Borza, boss-ul de la Hidroelectrica, tot în numele dreptății strigate de stradă. În ce țară din lumea asta un guvern pune șef peste o companie de interes strategic (Hidroelectrica) un om condamnat? Pentru cei care au uitat deja, acest băiat deștept al Energiei a primit sentință definitivă după ce a fost descoperit, grație colegilor de la Hotnews, că Hidroelectrica făcea afaceri cu o firmă de-a sa în timp ce el era pus șef acolo tocmai pentru a curăța compania de astfel de căpușare.
La fel, noul prim-ministru, dacă constantin voicuvrea curățenie Colectivă, trebuie să-l elimine odată pentru totdeauna din sistem pe faimosul Constantin Voicu, zis și Varanul Aviației, personaj considerat capul caracatiței din domeniul aerian, aflat de ani buni la comanda Ministerului Transporturilor ( ins moștenit de ministru la ministru, ultimul pe listă Iulian Matache, habarnistul pus de baronul Oprișan să tragă sforile la Transporturi). Voicu a lăsat-o să moară cu orele pe tânăra și nevinovata Aura Ion, în  Apuseni, când n-a activat de urgență celula de criză pe care avea obligația legală s-o inițieze pentru operațiuni de salvare în cazuri speciale. Și pe el, și pe Arafat i-a durut la bască atunci (cel din urmă dădea comenzi prin telefon din Ungaria, fără el potopul acasă!). Acest Voicu are pe conștiință zeci de morți și răniți, baze de miliarde ale aviației făcute praf (Curtea de Conturi a scris negru pe alb), dar n-a plătit niciodată cu nimic. Dimpotrivă, a fost mereu propulsat. Iar răsplata pentru viețile pierdute s-a văzut și la bani. Trecându-și în cont zboruri de 20 de ore pe zi (!!!), a ajuns cu pensia în stele – vreo 8.000 de euro.
Rozalia vargaȘi tot Cioloș poate face dreptate străzii eliminând pentru totdeauna din aparatul de stat oameni precum Dana Rozalia Varga, al cărei singur merit este acela de a fi fiică de bulibașă. Femeia asta a fost consilier de stat (!!!) a doi premieri, Tăriceanu și Ponta, iar până în ziua de azi niciun om aflat în stradă din 89 încoace n-a aflat cum o persoană cu un anturaj atât de dubios a ajuns să penetreze statul la vârf.

Iată, dragi prieteni din stradă, oameni de suferință ai Revoluției ”Colectiv”, de ce trebuie să strângem rândurile, să mărim presiunea și să-i transmitem lui Cioloș ce vrea România vie de la el. Cea moartă nu vrea nimic. Dar noi tocmai ne-am aprins spiritul în flăcările de la Colectiv, și-atunci de ce să facem pasul înapoi? Să-l facă ei, nu noi! Ajung atâtea tragedii pentru care nu a plătit nimeni niciodată cu adevărat! Poate măcar acum, în ceasul al 12-lea…

Colectiv


3 Responses

 1. Cine mai trebuie sa PLECE?

  1. iZMANARUL OPREA – (deliberat l-am scris asa)
  2. PatriHotzul Daniel – “tatal” Banditilor in sutana
  3. Toti borfasii care au condamnari sau sunt cercetati si li s-a dat Incepera
  Urmaririi Penale.

 2. Propun înfiintarea trofeului “calitatii” ARAFAT pentru gasirea planorului !

 3. SFÂNTA TREIME !
  de Marius-Adrian Porojnicu

  În trei culori mi-e sufletul pictat
  Şi vă spun asta tocmai să se ştie
  Că sufletul meu nu-i de-nchiriat
  Şi-n suflet, port întreaga Românie !

  Sunt trei culori ce-mi definesc trăirea,
  Şi Dumnezeul meu e-n toate trei !
  Şi martor sunt: înseamnă nemurirea,
  În româneşte, cu strămoşii mei !

  Destinul meu e şi destinul ţării
  Şi oriunde m-aş duce,sunt român !
  Şi de-s pribeag , nu dau uitării
  Nici mamă,nici meleagul meu străbun !

  Pe trei culori, imi juruiesc credinţa:
  Aşa să mă ajute Dumnezeu !
  Şi sfântă-mi e treimea, ca dorinţa
  De pace şi belsug în jurul meu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *