Victor Ponta și gașca PSD care îl susține au decis: călcăm totul în picioare, orice înțelegere cu partenerii vestici, orice lege, instituții anticoruție, presă liberă, orice, orice, pentru a ne salva pielea. Mai are cineva vreo îndoială față de această contraofensivă a României corupte conduse magistral de preopinenți?

Faptele sunt dovada. În orice țară civilizată, un politician cu asemenea funcție nici nu mai aștepta să fie acuzat oficial, pleca de bunăvoie din start. Din respect pentru semenii săi, pentru magistrații plătiți de oameni să aplice legea, pentru banii poporului, pentru onoare, pentru viitor. Pentru multe asemenea motive, un politician de rang înalt SUSPECTAT de corupție pleacă! Victor Ponta n-a făcut-o alegând să arunce România în aer de dragul destinului său. E și asta o opțiune…

Avem, așadar, un fapt că el și cei care îl obligă să distrugă tot pentru propria piele au decis să calce totul în picioare. Alt fapt este vizita la Baku, de unde le-a râs în nas liderilor europeni și americani. ”Na, nu mă apărați de procurori, iaca, mă dau eu cu Vladimir și cu Erdogan și cu orice autocrat at estului care-mi garantează pacea familiei mele bogate”. Acesta a fost mesajul prezenței sale insolite, unde nimeni din UE n-a vrut să vină, în semn de protest față de tancul rusesc pornit la război cu lumea civilizată.

Iar ultimul fapt pe lista pârjolului antinațional este atacul la ambasadorul Olandei. Se știe, Olanda este pe aceeași axă anticorupție dură cu SUA și Marea Britanie, iar blocarea anchetei penale în cazul lui Ponta cu ajutorul parlamentarilor a atras o reacție dură din partea ambasadorului cu pricina. Atât i-a trebuit lui Ponta! L-a masacrat ieri seară la Antena 3 pe diplomat lăsând de înțeles că soția sa a beneficiat de tratament special în timpul operației de la Spitalul Universitar. ”Mi-a spus Bănicioiu că s-a închis un etaj pentru operație”, a sunat mizeria anti-olandeză a celui care a fugit de sistemul medical românesc pentru a se opera în Turcia prietenă.

Ce să înțelegem dintr-un astfel de mesaj de țoapă? Că pe VVP îl doare fix în punctul acela din genunchi de ce cred și fac alde ambasadorul Olandei&comp.. Pur și simplu, știe că a pornit jihadul anti-stat de drept și evident că, prin ricoșeu, oricine susține o România democrată autentică va intra în gura lui.

În trecut, au mai fost multe astfel de exemple de copil obraznic față de liderii occidentali. Aș aduce aminte doar de fuga sa în Italia taman când distinsa doamnă Nuland, înalt oficial al Casei Albe, care tunase și fulgerase împotriva corupției din estul Europei, a venit special la București să-l întâlnească. Ca și acum, nici atunci nimeni n-a știut pe unde a tulit-o Ponta în ”Cizmă”, iar Victoria Nuland a fost obligată să-l suporte pe Titus Corlățean (cel viitor acuzat pentru atentatul la Constituție odată cu blocarea Diasporei la vot, în alegerile prezidențiale trecute).

Așadar, iată istoria! Probabil că vor mai urma și altele. Mai ales că armata penală din jurul lui VVP știe că stăpânește peste un popor ușor de călărit, care acceptă lejer jugul corupției și care n-are vână să lupte cu mafia. Rămâne doar spiritul Diasporei, care a funcționat în 16 noiembrie, dar s-ar putea să nu mai fie suficient.

În atari condiții, Ponta își vede liniștit de plan. Chiar și din Turcia, unde cică s-ar fi operat (în afară de vorbe, nimeni n-a văzut vreo probă medicală a presupusei intervenții chirurgicale!). Aliații săi sunt tot mai puternici. La est, alde Putin, Erdogan, în țară – lehamitea populimii fără coloană vertebrală și acele părți putrede din instituțiile de forță care nu s-au reformat. Vezi Parchetul General condus de Tiberiu Nițu, intrat și el în ”războiul” lui Ponta cu restul lumii. Nițu târăște instituția și procurorii într-o zonă foarte periculoasă, prin anchetele penale eminamente politice, pe gustul lui Ponta și al lui Putin (cel mai recent exemplu – dosarul inventat pentru anchetarea judecătorilor Curții Constituționale!). Țarul de la Răsărit susține astfel de operațiuni de submninare a democrației, căci ele aduc țările în parohia Rusiei. O țară slabă este pradă ușoară pentru Moscova. Ponta știe asta, dar nu-l mai interesează. După ce se va întoarce pe două picioare din Turcia, va trece la ofensiva grea. Rezultatul: să aducă România în genunchi. Fără operație!

Laurențiu Ciocăzanu

laurentiu-ciocazanu

, , ,

One Response

  1. “Distinsa domna Nuland” e cea cu “fuck the UE”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *