Ramona Strugariu, membru activ al comunității românești din Bruxelles (Belgia) și eroină în cartea ”Miracolul din noiembrie”, a înțeles alături de compatrioții săi că România nu mai poate fi salvată din ghearele cotropitorilor corupției decât prin acțiuni de stradă. În timp ce românii din țară acceptă jugul mafiei ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat, la Bruxelles românii au ieșit să dea tonul protestelor. Acțiunea de duminică din fața Ambasadei României s-a numit ”Protest pentru apărarea justiției, democrației și statului de drept”, notează TimpulRomanesc.be. Manifestanții au cerut demisia premierului Ponta, acuzat de fapte de corupție și protejat de actualul parlament în fața acțiunilor DNA. Mitingul a fost aprobat de autoritățile locale. ”DNA/ Curăță România!”, ”Parlamentul României=Casa Hoției” au fost unele dintre pancartele purtate de cei care au participat la miting.

Ramona Strugariu a povestit pe Facebook și ce s-a întâmplat la finalul manifestației:

Să vă povestesc cea mai haioasă fază de la protestul de ieri. După ce am terminat și am făcut ordine la locul faptei – să nu spună Europa că suntem necivilizați – taman când ne pregăteam de plecare, ultimii rămași, o mână de oameni – s-a întredeschis, încet, încetișor, ușa ambasadei – scâârț – și a apărut un nas în vânt. Apoi niște ochi scrutători au cercetat alert împrejurimile – stânga/dreapta. la un semn (deschisă-i calea), s-au strecurat afară două făpturi (probabil funcționari puși de strajă, să nu care cumva să dărâme vreun făptuitor clădirea, în semn de protest), s-au rezemat de zid și și-au aprins câte o țigară, trăgând cu sete în piept fumul și aerul de Bruxelles. Păi, măi, oameni buni, dacă vi-era să fumați, nu mai bine treceați strada și vă alăturați grupului? Mai schimbați o vorbă, mai strigați o lozincă, altfel trecea timpul. Sunt convinsă că vreți și voi ce vrem și noi: stat de drept, justiție independentă, pedepsirea corupților, un guvern competent. Bașca primeați bonus libertatea de exprimare și dacă vă dădeați după un copac (să nu vă vadă copiii) nu mai era nevoie să vi se usuce sufletul două ceasuri și mai bine după o amărâtă de țigară”

Sursa foto: Sorin Ceh, Facebook.

, ,

One Response

  1. Am o observatie, sper sa o luati ca atare. Articolul nu pnroupe nimic concret. Ca diaspora vrea sa voteze, stim de 20 de ani. Ce anume pnroupeti ?As fi vrut sa vad o initiativa clara, in articol, de aducere in parlament a votului prin corespondenta. Poate e ascunsa printre link-uri, dar parerea mea e ca daca sustii idea asta asta, era bine sa fie clar scrisa, negru pe alb, in articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *