Diaspora sună goarna: Români, semnați scrisoarea alungării lui Ponta!

Written by

Marian Petruța, șeful Asociației Jurnaliștilor Români din Nord-America, a lansat un apel către toți românii din Diaspora, dar și din țară, pentru a-l determina pe Victor Ponta să plece din funcția de șef al Guvernului României urmare a inculpării sale penale. Petruța a luat inițiativa unei scrisori deschise adresate direct primului-ministru prin care i se cere demisia din funcție pentru postura incalificabilă de acuzat de corupție aflat în fruntea unui stat membru UE. Șeful organizației de media din America de Nord îi invită pe toți cei care nu mai suportă această umilință să-i trimită respectiva scrisoare direct lui Victor Viorel Ponta, la guvern.

”Aveti aici o mostra de scrisoare de protest pe care  sa o trimiteti catre Guvernul României, prin email, la adresa:drp@gov.ro Puteți sa o dati prietenilor, rudelor atat din tara cat si din diaspora! Cu cat protestam si o trimitem mai multi cu atat avem șanse mai mari sa-l convingem pe actualul premier al Romaniei să renunțe la funcție înainte de îngropa România într-o nouă ladă de gunoi a Occidentului, după modelul anului 2012”, este îndemnul lui Marian Petruța trimis pe adresa redacției VoceaDiasporei.ro. Redăm mai jos textul scrisorii:

 

”Catre Primul Ministru al României, Victor Ponta,

Subsemnatul…………………………………………………………………………….. cetățean român, cu domiciliu în……………………………………………………………………….., vă cer să vă dați de urgență demisia din funcția de prim-ministru al Guvernului României. Ca urmare a punerii dumneavoastră sub acuzare, este inadmisibil ca din acest moment să mai puteți ocupa această funcție. Nu este posibil ca într-o țară membră a Uniunii Europene un politician acuzat și anchetat pentru fapte grave de corupție să știrbească imaginea funcției de șef al guvernului, prin refuzul său de a demisiona. Nu putem accepta ca imaginea României în interiorul și exteriorul ei să fie pătată de asemenea politicieni certați cu legea. O astfel de demnitate precum funcția de prim-ministru ar trebui să fie o onoare pentru țară, nu o rușine, cum riscă să fie văzută acum urmare a situației personale judiciare în care vă aflați dumneavoastră personal! Domnule Ponta, în joc nu mai e soarta dvs., ci imaginea unui întreg popor, a unei națiuni care a ales calea democrației occidentale. Renunțați să mai fiți deasupra legii, nu pentru că așa vă cerem noi, ci pentru că astfel scrie în Constituție: Nimeni nu e mai presus de lege (articolul 16, Constituția României). Prezentați-vă demisia de onoare! Măcar acum, în ceasul al 12-lea”

 

 

,

9 Responses

  1. Ma bucur ca se mai găsesc și romani care își iubesc tara cu adevărat, și ca fac ceva ca sa o salveze de dezastrul în care au băgat-o guvernanții. Acești guvernanți care vor decât binele lor și nu al tarii și al poporului nostru. Semnez această scrisoare pentru că vreau să mă întorc acasă, vreau să fiu alături de copiii mei și sa ma bucur de frumoasa mea tara!

  2. Sa fie intr-un ceas bun! La Jilava cu hotii!

  3. Sunt alaturi de toti cei care au semnat si trimis aceasta scrisoare, da o semnaez si o trimit si eu…Pentru ca am un motiv intemeiat sa o fac, sunt Romanca si imi iubesc tara, nu pot permite ca unii sa faca din Romania o ghena de gunoi, nu pot sa accept sa fim aratati cu degetul si sa nu avem credibilitate niciunde in lume, pentru ca avem in fruntea tari: hoti si tradatori de neam..

  4. Trebuia alungat de mult

  5. mai veniti si pe acasa ca sa aveti pretentia ca le stiti pe toate . sunteti rupti de realitate si oricum cat timp castigati bine afara nu va intoarceti . indiferent cine guverneaza . si altii au lucrat afara inclusiv eu . diaspora in realitate nu inseamna amestec in situatia de acasa cat timp lucrezi pe valuta pt. dezvoltarea altor tari in interes personal .voi trezitiva ( DIASPORA ) pt. ca sunteti manipulati . cand veti plati impozit pentru tara voastra va avea importanta parerea voastra dar ati plecat pentru mai bine dar sa nu credeti ca cei de acasa sunt chiar asa de prosti . noi acasa putem avea pareri diferite si trebuie sa ne respectam indiferent de care parte

  6. sunt chiar curios daca publicati ce am scris dar oricum nu conteaza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *