Există și un Gâdea care face cinste României! În Canada și în lumea digitală

Written by

Startupul lui Larry Gâdea, un tanar canadian de origine romana, a primit 15 milioane dolari finantare de la unul dintre cele mai mari si mai respectate fonduri de investitii din Statele Unite, Andreessen Horrowitz. Envoy, startupul romanului de 28 de ani, este un serviciu de inregistrare a vizitatorilor ce intra intr-o companie si functioneaza printr-o aplicatie de tableta sau de mobil, relatează startupcafe.ro.

Larry Gadea provine dintr-o familie de romani care a emigrat in 1993 in Ontario, Canada. S-au stabilit in Kanata, o suburbie a capitalei Ottawa. A inceput sa programeze la varsta de opt ani “de nevoie”, in sensul in care computerul familiei sale nu putea rula jocurile pe care si le dorea el. Prin urmare, a invatat sa programeze singur, iar la varsta de 13 ani, deja isi crease propriile jocuri.

Intre timp, interesele sale s-au diversificat, dar nu a renuntat la programare. In 2005, la 18 ani, crease deja un plugin pentru Google Desktop Search, o aplicatie a Google ce permitea cautarea in fisierele din computer. Pluginul sau a crescut semnificativ capacitatea de cautare, iar publicarea lui pe internet i-a adus 20.000 de descarcari in prima zi. De altfel, acesta a fost si momentul in care a intrat in vizorul Google.

 

La sfarsitul anului 2014, Envoy era folosita de peste 250 de companii, printre care si giganti ai internetului precum Yelp, Airbnb, Pandora, Box, GoPro, dar si de companii precum Pixar si Tesla. In anuntul privind runda de finantare de 15 milioane dolari, se arata ca Envoy este folosit in peste 1.000 de birouri din intreaga lume si a inregistrat, pana in prezent, peste un milion de vizitatori. Aplicatia este disponibila in noua limbi, iar baza de clienti creste cu 20% de la o luna la alta.

 

, , ,

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *