Flacără anticomunistă arde miraculos la Koln

Written by
savulescu vocea diasporei
Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocâzanu împreună cu Gabriel Săvulescu la Köln în Germania FOTO: Gabriel Săvulescu cont Facebook

Românii din Köln au retrăit alături de jurnaliștii Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu, autori ai cărții-document ”Miracolul din noiembrie”, emoțiile puternice care au schimbat fața politică a României la alegerile prezidențiale din 2014.

Evenimentul a avut loc la Köln în Germania, iar principalul organizator a fost Gabriel Săvulescu, unul dintre cei care au ars atunci, în noiembrie 2014, flacăra anticomunistă la Köln.

În opinia lui Gabriel Săvulescu, evenimentul de ieri a fost ceva cu totul deosebit având în vedere încărcătura emoțională a miracolului din noiembrie. „Am retrăit împreună miracolul Contrarevoluției Libertății din perioada octombrie – noiembrie 2014. Grigore Cartianu și Laurentiu Ciocâzanu ne-au readus în clipele tensionate din octombrie 2014, când absolut toate orașele erau pavate și afișate până la refuz cu afișele electorale ale PSD. O serie de participanți ne-au relatat momentele cand au stat ore în sir la coadă pentru banalul drept de vot”, scrie Săvescu pe contul său de Facebook.

„Momentul crucial a fost perioada între cele două tururi, când emoția și totodată furia a cuprins întreaga opinie publică. Dacă pentru mulți dintre noi, votul era un moft, de această dată votul din 16 noiembrie trebuie calificat drept o mișcare populară antitotalitară asemeni celei întâlnite în Ungaria în octombrie 1956 și în Polonia în jurul  anilor 80-81”

Săvulescu nu uită să evoce cele două mari aspirații ale diaporei, respectiv votul prin corespondență și legitimitatea reprezentanților românilor din afara granițelor în România. „Dezideratul nostru a rămas neîndeplinit: votul prin corespondență și raportarea corectă a reprezentanților Diasporei față de cetățenii români stabiliți în Diasporă. Un deziderat pentru care merită să luptăm împreună!”, apreciază Gabriel Săvulescu.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *