George-MiocUn român din Diaspora adresează un apel în valuri pentru moblizarea societății civile românești la protestul de duminica viitoare din Piața Universității. Este vorba de George Mioc, fost lider al Partidului Noua Republică și om de afaceri în America. Mioc este și personaj în cartea ”Miracolul din noiembrie”, scrisă de Grigore Cartianu și Laurențiu Ciocăzanu. Povestea lui este fabuloasă și arată destinul unui om plecat cu brațele goale în SUA, pe vremea lui Ceaușescu, ajuns după ani de muncă și de eforturi în poziția unui om de afaceri respectabil. Odată realizat, George Mioc și-a dat seama că mai are o datorie de suflet: aceea de a-și ajuta țara-mamă. Și a înțeles că cel mai bun mod de a o face este ridicarea conștiinței civice a compatrioților săi, prin acțiuni de genul celor semnalate mai jos. Iată de pildă cum sună apelul său adresat jurnaliștilor interesați în susținerea statului de drept:

Apel pentru cei din presă:
Prietenii mei din presă nu trebuie să uite ce au însemnat cei trei ani de guvernare Ponta: o cenzură și o presiune asupra jurnaliștilor cinstiți cum nu a fost întâlnită nici pe vremea lui Adrian Năstase. Zi de zi, tot mai mulți jurnaliști buni sunt concediați sau marginalizați.
Vă invit să veniți alături de noi, dragi prieteni din presă, duminică, 3 mai, în Piața Universității, ca să punem capăt acestui regim de cenzură și manipulare:
Robert Turcescu, Sabin Orcan, Ovidiu Albu, Grigore Cartianu, Cătălin PrisacariuSorina Matei, Silviu Sergiu, Dan Tapalaga, Vlad Mixich, Cristian Pantazi, Tudor Urian, Narcisa Iorga , Andreea Pora, Sabina Fati, Cristian Câmpeanu, Mircea Marian, Laurențiu Mihu, Dan Turturica, Rodica Palade, Rodica Culcer, Alexandru Lăzescu, Cristian Pătrășconiu, Lidia Moise, Ionel Stoica, Virgil Burlă, Vlad Petreanu, Lucian Teodor Tița.
Lista rămâne deschisă.

Apelul pentru jurnaliști survine celui de ieri, semnat tot de George Mioc și adresat elitelor intelectualității românești. Redăm în continuare textul mesajului lansat ieri de George Mioc:

”Pentru intelectualii români:
Intelectualii României nu trebuie să uite că una din primele acţiuni ale Guvernului Ponta a fost îndreptată împotriva lor: ICR a fost politizat, iar Horia Roman Patapievici, Mircea Mihăieş şi „bursierii” institutului au fost târâţi în noroi şi batjocoriţi la Antenele infractorului Voiculescu. ICR-ul a fost dat pe mâna unor foşti turnători ai Securităţii şi a fost distrus. Nu avem voie să ne prefacem că am acceptat ca nişte impostori să-şi bată joc de cultura română. Nu trebuie să ne resemnăm! Îi chem alături de noi, la 3 mai, în Piaţa Universităţii, începând cu ora 17.00, pe intelectualii români, pentru a-i aminti plagiatorului Ponta că nu l-au uitat şi că sfârşitul regimului său e aproape:

Horia Roman Patapievici, Mircea Mihăieş, Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, Mircea Cărtărescu, Vladimir Tismăneanu, Dan Perjovschi, Thomas Ciulei, Andrei Ujică, Alexandru Solomon, Ada Solomon, Radu Paraschivescu, Ruxandra Cesereanu, Mădălina Dan, Mihai Mihalcea, Vava Ştefănescu, Simona Kessler, Iulia Popovici, Anca Benera, Vlad Nanca, Dumitru Gorzo, Paul Negoescu, Radu Pavel Gheo, Lucian Ban, Ada Milea, Teodor Baconschi, Armand Goşu, Cristian Preda, Ioan Stanomir, Sever Voinescu, Cristian Ghinea, Ana Blandiana, Romulus Rusan, Mihai Şora, Andrei Cornea, Daniel Vighi, Stere Gulea, Anca Oroveanu, Ion Vianu, Adrian Cioflâncă, Doina Jela, Denisa Comânescu, Theodora Stanciu, Nicolae Prelipceanu, Radu Carp.”

, ,

40 Responses

 1. Nenea Mi(t)oc(anu),ti-am vazut lista cu” prieteni ” cu care ne indemni sa iesim la protest . Serios ??? Robert Turcescu,Cartianu,Sorina Matei,Andreea Pora,etc,etc, plus marii intelectuali ai lui Basescu ??? Acum m-am lamurit de ce tot ce ai postat pe aici era “publicitate “,interesant ar fi sa stim cine dracu te plateste !!! Nu ca l-as iubi prea tare pe Ponta,dar postarile matale sunt prea cusute cu ata alba !!!

  • Mai nea Furtuna…, o duci chiar asa de bine in minciunile guvernantilor astia? Bunaoara la tv spun ca spitalele sunt obligate sa dea medicamente internatilor ( du-te dar nu sa te internezi nu-ti doresc si sa vezi cum iti da medicul biletelul sa te duci la farmacie), scaderea tva? (teatru vezi bine cum afaceristii ridica de pe acum preturile), de cate ori platesti c.a.s.? (ai o slujba – platesti, ai un apartament inchiriat-platesti, mai ai un giob-platesti si cand te imbolnavesti…PLATESTI medicamentele) si mai pot continua cu multe pe care si dta le cunosti f.b. asa ca lasa fiecare sa faca ce vrea. De ce nu vrem sa fim mai uniti (ca grecii, etc). Cu respect si regrete pt. dta.

   • Cine va mai susţine desfiinţarea judeţelor va muşca een cinemt la alegeri. Sunt uluit (deşi nu ar trebui) ce2nd văd cum PDL se sinucide een direct. Las’, că aia cu parlamente si guverne regionale a USL e mai aiurea.Dacă eencep baronii referendumuri judeţene, e cam nasol pentru PDL.

  • Vezi Furtună? N-ai înțeles nimic și de aia vă merge așa de bine.
   Pentru că în loc să vă focalizați în a-l da jos pe Ponta și să vă construiți un viitor bun vouă și copiilor, acolo acasă, în România, vă mîncă-n cur cine-l plătește pe Mioc. Nu contează de la cine pleacă o inițiativă bună atâta timp cît îți servește cauza. E încă un umăr pus să te ajute. Ar fi bine dacă toți ar înțelege asta, însă mă tem că nu.

  • Pe scara cu amicul tau, Boc, e o faiilme al carui sot si tata (doua fete) a fost impuscat in ’89. Am vazut-o pe doamna la tv. zicea cu n-au primit de la stat nimic din ceea ce prevede legea pentru urmasi. Ca l-ar fi abordat pe Boc, dar acesta a zis sa astepte. Femeia zicea ca ea nu l-a mai abordat a doua oara, pentru ea este doar un vecin si atat.

 2. Eu precis voi fi acolo d-le George Mioc. Voi incerca sa mobilizez si colegii de la M10. Sunt sigur ca vor veni si ei. Ce se intampla in Romania pontista, este strigator la cer. Indiferent de simpatiile noastre politice, trebuie sa luam atitudine inpotriva acestei caracatite de tip mafiot ce prin minciuna si frauda a ajuns la conducerea Romaniei. Cu toate ca nu prea avem pe cine pune in loc si deci tot un guvern majoritar PSD-ist ii va lua locul, Guvernul Ponta trebuie dat jos cat mai urgent !

  • Da ce se întâmplă dragă,cod fiscal ca afară,taxe şi impozite de bun simş.TVA scăzut,a nu mai sunt lăsaţi cei ce vă plăteau postările să fure şi nu mai aveţi din ce trăi?}n America,China ,Anglia ]n codul fiscal exist[ tot ce este ;i ]n noul cod fiscal a;a c[ valea..

   • Ce prost ești! Și pune-ți tastatura pe română dacă tot vorbești românește.

    • Sunt sigur ca te inseli si nu e primes sa faci glume pe tema acesta serioasa. Caut doctrina de abia jumatate de ora, daca nu am gasit-o e ca nu am avut mai mult timp sa o caut.Ea trebuie sa existe, nici nu se poate altfel. Atatia mari intelectuali au sustinut-o in nenumarate editoriale, si la TV, in emisiuni. Fara acest mesaj al lor nu ar mai fi existat speranta in Romania. Mult mai grav mi se pare faptul ca ori Basescu in persoana tradeaza acum aceasta doctrina ori ei, intelectualii pe care ii apreciez lanseaza aceasta acuzatie falsa. Nu stiu ce sa mai cred, probabil e vorba de inca o conspiratie a mogulilor rauvoitori …

   • Drept la replica la Marius Mioc“Dau mai jos o reinezce pe care am făcut-o despre acest film, pe care am trimis-o şi domnului Mihalache.Terorist erou martir. Un film de Cornel MihalacheUn film een linia obişnuită a lui Cornel Mihalache, care doreşte să reliefeze “eroii autentici” ai revoluţiei rome2ne.”MIHALACHE: Nu doresc sa reliefez eroi autentici. De unde ati scos chestia asta? Imi fac datoria de documentarist, de 22 de ani incoace, incerc sa gasesc adevarul prin sange si morminte, prin munti de rahat si gunoi, prin sclipici si minciuni poleite, printre senile de tancuri si adeziuni la noul partid.“cen condiţiile de azi, een care cei care au participat la revoluţia din 1989 seent calificaţi deseori ca “impostori”, “eroii autentici” seent obligatoriu din reendurile miliţiei şi securităţii.”MIHALACHE: Eu nu cred asta, ca participantii la revolutia din 1989 sunt impostori. Daca dumneavoastra credeti ca “eroii autentici” sunt din randurile militiei si securitatii este treaba dumneavoastra, este parerea dumneavoastra, si o respect. Dar nu achiesez. “Este o orientare mai veche a realizatorului, pe care o cunoşteam din documentarul său “Revoluţia vă aparţine” (linc), documentar een care singurii morţi ai revoluţiei pomeniţi erau securişti sau miliţieni (cazurile Cugir, Harghita-Covasna şi iar Trosca), nici măcar din eenteemplare neapăreend acolo vreo referire la vreun mort civil.”MIHALACHE: La ce fel de orientare ca referiti, domnu Marius, si ce balanta ar trebui sa respect eu: la un mort militar, de pilda vecinul meu Mugurel omorat la Otopeni, pentru ca intamplator facea armata la securitate-transmisiuni Campina, trebuie sa amintesc si de domnul actor Horia Caciulescu, civil? De cand imi faceti dumneavoastra agenda zilnica, sau scenariul filmelor mele, sau sumarul gandurilor mele despre revolutia din 1989? Mai mult, cand vorbiti de securisti si militieni, va readuc aminte ca Ceausescu si sotia sa au fost arestati de un militian si de un securist si predati unui ofiter al armatei, in dupa-amiaza lui 22 decembrie. Cum se pupa asta cu convingerile dumneavoastra cazone?“Personalul serviciilor de informaţii trebuie să-şi justifice salariile şi pensiile nesimţite pe care le primesc (recent mărite de actuala guvernare – linc) şi atunci este necesară o propagandă care să convingă opinia publică, la modul general, de importanţa deosebită a serviciilor secrete (chipurile nimic nu se mişcă een lume fără ele), iar een particular, ceend vorbim despre revoluţia din 1989, de faptul că een decembrie 1989 serviciile secrete (Securitatea) au fost de partea poporului.” MIHALACHE: Va readuc aminte ca, din inregistrarile puse pe site-ul dvs din studiourile 4 si 5 ale Televiziunii romane, din 22 decembrie 1989, Securitatea, prin reprezentantii sai, Ratiu, Vlad, Doicaru, Stan etc, au fost de partea poporului. “Imaginea securistului care şi-a dat viaţa pentru ţară e parte din această construcţie mediatică, care are mai mult de a face cu interese actuale deceet cu istoria.”MIHALACHE: Daca va referiti la Gheorghe Trosca, va readuc aminte ca el nu si-a dat viata pentru tara, ci a fost impuscat si batjocorit in numele tarii. Si nu vad care sunt interesele actuale. Si nici care e constructia mediatica. Puteti fi mai explicit? Si cu ce drept faceti dumneavoastra mishto de imaginea securistului Trosca? In ce calitate? De Blogger? De banatean infumurat calcat de senilele tancurilor armatei?“Falsificarea istoriei se poate face nu numai prin minciună directă, ci şi prin distorsionare, prin reliefarea doar a unor aspecte ale evenimentelor şi trecerea sub tăcere a altora.”MIHALACHE: Trebuie sa va reamintesc ca sunt profund jignit de acest atac al dumneavoastra, ca as fi un falsificator al istoriei, si va rog sa va retrageti cuvintele. Si va aduc aminte ca sunt aproape singurul care a facut documentare despre decembrie 1989, din 1990 incoace, vreo 20 de filme documentare. Si am atins aproape toate punctele principale ale evenimentelor din 1989. Altfel sunt de acord cu dumneavoastra, cineva trebuie chiar sa tina balanta in aceasta distorsionare a evenimentelor, cum spuneti dumneavoastra si grupul Iliescu, “spontane”…“Despre civilii care au avut arme een decembrie 1989 se aruncă bănuiala – poate eentemeiat een unele cazuri, dar bănuiala aruncată fără dovezi asupra tuturor nu poate fi eentemeiată – că seent cei care au ucis.”MIHALACHE: Pai daca nu exista un inamic, numit oficial, e logic si criminal faptul ca cei care au primit arme si au tras au ucis oameni care au devenit eroi martiri, tragatorii luand certificate de luptatori cu merite deosebite. Au tras si ministrul SSPR si seful Comisiei parlamentare din Parlamentul Romaniei. Cu arme cu cartuse 7,62mm. In oameni, in alti romani! Puteti trai linistit cu asta? Eu nu! “Dar au existat şi securişti care au avut arme. cen cazul acestora bănuiala nu există.”MIHALACHE: Cum sa nu! Dar armele acestora au fost inchise in rastele si cu opisuri incheiate, tocmai ca sa nu vina un baiat sa arunce cu rahat in asemenea lucruri delicate. Nu am vazut o cerere a lui Marius Mioc despre armele Securitatii (Directii, Usla, Trupe) si ale Armatei sau ale Garzilor Patriotice.Va atasez un document al Regimentului 20 tancuri, si un tabel al National Geographic despre 1989 cu numarul munitiilor trase in decembrie 1989. “Rolul USLA – al cărei şef de stat major a fost Trosca – een reprimarea manifestaţiei din 21 decembrie 1989 din Bucureşti nu este o preocupare a domnului Mihalache.”MIHALACHE: Domnu Marius, pe langa faptul ca indirect ma faceti un aparator al Securitatii, preocuparea mea pentru adevar este constanta, de 22 de ani. Care e rolul USLA in reprimarea manifestatiei din 21 decembrie, Bucuresti? Vad ca stiti acest adevar si mi-l ascundeti. Hai, dati-mi-l! Astept. Va dau 10 fraze. “S-ar ajunge poate la un alt motiv prevăzut een art. 8 din Legea 341/2004 pentru care Trosca nu poate fi considerat erou al revoluţiei: anume, participarea la reprimarea revoluţiei eenainte de fuga lui Ceauşescu.Instanţele de judecată nu pot judeca oameni morţi, eensă een cazul unui demers jurnalistic legat de o persoană răposată, dorinţa de informare completă asupra subiectului, dacă aceasta există, ar fi impus şi această pistă de investigare.”MIHALACHE: Hai sa discutam direct asta: “participarea la reprimarea revolutiei inainte de fuga lui Ceausescu”. Informarea completa asupra subiectului implica si citirea articolului 1 din legea citata (341/2004) adica “Revoluţia rome2nă din decembrie 1989, declanşată prin revolta populară de la Timişoara, continuată een Bucureşti şi een alte localităţi ale ţării şi transformată een revoluţie antitotalitară, sprijinită de armată,…”Cumva senilele tancurilor Securitatii sau ale Armatei au calcat revolutionarii din Timisoara? Chitac si Stanculescu, Zeca si Hortopan. Milea si Gusa erau de la Securitate? Adica o lege proasta, criminala, oribila pentru ca pune in articolul 1 o complicitate la genocid si la omor deosebit de grav, pe care dumneavoastra o uitati, o eludati, o treceti cu vederea sau sunteti chiar complice cu ea, citand din filmele mele ce va convine si ce nu, nu!, asta nu va deranjeaza din soclul fabulos de timisorean infumurat care va permiteti sa dati sentinte de securist si unui regizor de film documentar care si-a (f…t) viata si sanatatea facand filme documentare despre 1989?Cumva cei 20.000 de membri ai Garzilor Patriotice, trimisi sa-i beleasca pe timisorenii revoltati, erau de la Securitate? Cum poate un ministru al SSPR, provenit din aceasta structura, sa semneze o propunere de retragere a unui titlu de Erou-Martir? Cum puteti fi complice la o asemenea lege pe care vad ca n-o condamnati, dar nici macar nu o puneti in discutie? “Iar ordinul 2600/1988 al Ministerului de Interne, een vigoare een decembrie 1989, anume USLA eei rezerva un loc important een combaterea mişcărilor de stradă. Chiar dacă acum een presa bucureşteană foşti informatori ai securităţii susţin cu tupeu că Securitatea (deci inclusiv USLA) n-a avut nici un rol een reprimare şi invocă anume ordinul 2600/1988 ca dovadă! (vezi aici)”MIHALACHE: Intrebare: Cand s-a oprit ordinul de lupta Radu cel Frumos?” Dupa 12 milioane de cartuse 7,62mm? Daca USLA si Securitatea si Ministerul de interne aveau rezervate locuri importante in combaterea miscarilor de strada (cum au si azi, dovada confruntarile dintre revolutionari si jandarmi din decembrie 2011), ce rol aveau, si in care ordine si regulamente scrie de tancurile Armatei scoase impotriva poporului din strada? Zau, parca nu ati fi timisorean…“Cazul Trosca porneşte de la indignarea domnului Mihalache faţă de existenţa een Legea “recunoştiinţei” nr. 341/2004 a articolului 8, care prevede că persoanele care au făcut poliţie politică een timpul regimului comunist, dar şi cele care au acţionat “een orice fel” eempotriva revoluţiei, nu pot beneficia de titlul de revoluţionar.”MIHALACHE: Sunteti penibil, Domnu Marius, eu nu ma indignez pe jucarele. Eu sunt indignat de articolul 1, reprodus mai sus. Daca v-ati fi uitat la filmul meu fara prejudecata de a va uita la un film miticist, ati fi inteles ca articolul 8 este in afara legii de la Decizia 51 a Curtii Constitutionale in ce priveste legea CNSAS 187/1999. Si ca sintagma “securitate ca politie politica” a fost declarata de aceeasi Curte neconstitutionala. Iar titlul detinut de Gheorghe Trosca a fost de Erou-Martir, nu de Revolutionar sau Luptator. E o mare si definitiva separatie. “Nu este vorba aici de vreo sancţiune, ci de o simplă incompatibilitate prevăzută een lege. Poporul rome2n, prin reprezentanţii săi, a considerat că persoanele care au făcut poliţie politică nu merită recunoştiinţa sa. A nu primi recunoştiinţă nu eenseamnă o sancţiune.”MIHALACHE: Am demonstrat ca reprezentantii Poporului, (ca si gluma aia ca poporul bea sampanie, prin reprezentantii sai) fie au facut parte, ca ministrul SSPR, din structura Garzilor Patriotice, represive impotriva revolutiei romane, ba chiar sef peste 1000 de arme care au tras in decembrie 1989; apoi seful Comisiei parlamentare, un om care a tras cu arma in decembrie 1989, si evident ca a tras impotriva unor romani ca si el, a omorat sau a ranit romani ca si el, dar care se ascunde in spatele faptului ca el nici macar nu are certificat de revolutionar. Reprezentantii poporului sunt total incompatibili sa considere calitatea oricui. Sunt in afara legii si a oricarei morale. Intre cei care au tras in decembrie cu arma si dau sentinte prin decizii institutionale si cei care au facut politie politica nerespectand drepturile omului prin punerea de microfoane si citirea de scrisori personale alegeti dumneavoastra gravitatea.“Autorul eencearcă să găsească diferite chichiţe avocăţeşti eempotriva deciziei CNSAS prin care se constata că Trosca a făcut poliţie politică – de parcă ar exista pe fond vreo eendoială despre acest aspect. Omul a murit, nu-şi mai poate spune punctul de vedere, dar documentele (publicate şi een Monitorul Oficial) seent limpezi. Şi nu despre “lupta anti-KGB-istă” şi “demascarea generalului Militaru” e vorba acolo!”MIHALACHE: Domnu Marius, nu v-ati uitat la film. Nu-i o chichita ca legea CNSAS a fost declarata neconstitutionala cu 8 zile inainte de a aparea in Monitorul Oficial decizia dupa care Trosca, un mort de 18 ani, nu se mai putea apara. Nu mai lungesc, mi se pare degeaba… “cen treacăt fie zis, după greva foamei a lui Teodor Mărieş, toate documentele despre revoluţie au fost desecretizate, eenceet ar fi cazul ca şi dosarul eentocmit de securitate pentru generalul Militaru să fie publicat. Probabil nu există interes pentru asta, e mai profitabil pescuitul een ape tulburi. (vezi aici)”MIHALACHE: Unde au fost desecretizate toate documentele despre revolutie, domnu Marius? Spuneti-mi si mie!Iar, daca v-ati fi uitat la film, CNSAS nu a primit, in cazul Trosca si in orice alta caz (Cotuna etc), decat dosarele care NU privesc siguranta nationala! Adica dosarele Militaru, Brucan , Kostyal, Vasile Ionel, Cico Dumitrescu, Mihai Lupoi, Ion Iliescu, Gelu Voican Etc etc etc etc) nu le-au primit spre studiere! E aberant sa faci portretul unui ofiter de contrainformatii militare numai cu nereusitele muncii sale informative!“Lămurirea exactă a celor eenteemplate leengă sediul M.Ap.N. nu pare subiectul principal al filmului, care e mai degrabă o pledoarie pentru a se eencălca legea şi a se da eenapoi titlurile de eroi martiri lui Gheorghe Trosca şi Eugen Cotuna.” MIHALACHE: Domnu Marius, legea 341 este, in urma Deciziei 51 a Curtii Constitutionale in ce priveste legea CNSAS 187/1999, neconstitutionala in ce priveste articolul 8. Eu nu incalc nimic, ci respect articolul 2, b, din aceeasi lege, “respectarea adevarului istoric prin aprofundarea documentarii privind revolutia din 1989”.“Cea mai mare parte a filmului tratează anume problema certificatului de revoluţionar şi a anulării acestuia, nicidecum nu doreşte să investigheze faptele din decembrie 1989 ale persoanelor respective…”MIHALACHE: Iar faceti o confuzie intre “certificatul de revolutionar” si titlurile de Erou Martir ale lui Trosca si Cotuna. Intreb: Alin Paul Chirca, impuscat la Sibiu, in Oltcitul condus de parintii raniti si ei de gloante, la un baraj de pe sosea, este Erou Martir? Evident ca DA! Oameni nevinovati, mpuscati in case, in apartamente, de gloante trase aiurea, in psihoza provocata de autoritati (Front, Televiziune, Radio, Presa, autoritati militare etc) sunt Eroi Martiri? Evident ca DA! Trosca si Cotuna nu au fost revolutionari, nici luptatori, ci au fost militari omorati de alti militari! Nu au vrut asta, nu s-au jertfit, ci au fost jertfiti! Doamna Trosca si doamna Cotuna (si copiii lor) nu au fost beneficiari ai vreunei legi reparatorii, mai bine ar fi stat in jurul bradului de Craciun si ar fi cantat colinde, in loc de lacrimi si jeliri mute, intrebati-le. Dar nu va intereseaza, nu sunt oameni, sunt securisti!“Ar fi fost interesant de văzut een acest documentar şi oameni vii care au acuzat grupul Trosca de terorism sau, cel puţin, de eencălcare de consemn. Aceştia există, au publicat een presa militară şi au servit patria sau poate unii eencă o mai servesc, een cadrul Ministerului Apărării Naţionale. De pildă, maiorul (pe atunci) Mihai Floca a publicat articole despre cazul Trosca, een “Armata Poporului”, la ceeteva luni după ce Militaru fusese trecut een rezervă (deci articolele nu seent din ordinul lui Militaru) (vezi aici).”“Acest Floca a avut o carieră fulminantă een M.Ap.N. ajungeend, pe vremea lui Babiuc, şef de cabinet al ministrului.Ar fi fost interesant ce are de spus acum Mihai Floca despre cazul Trosca. Chiar dacă ar fi retractat ce a scris een anii ’90, tot ar fi fost interesant de aflat. Dar nu de la Cornel Mihalache vom afla asta.”MIHALACHE: Fa-o dumneata, Domnu Marius. Eu nu doresc asa ceva. Eu nu Floca. Nici Armata Poporului. Sigur a fost coleg si cu domnul istoric numit Adrian Niculescu, membru al Consiliului Stiintific al IRRD, care crede ca tragerea in doua saptamani a peste 12 milioane de cartuse sunt artificii de revelion, si ca asta nu inseamna un razboi civil.“Pe scurt, avem de-a face cu un film partizan, la care autorul a pornit cu concluzii gata trase şi een care, een ciuda mimării obiectivităţii, nu au fost investigate toate pistele care trebuiau investigate. Ceend subiectul e ateet de restreens – moartea a doar ceeţiva dintre cei peste 1000 de morţi ai revoluţiei, lipsa investigării unor fapte nu-şi are scuză.Autorul filmului se mişcă eensă cu talent. cei prevăd un viitor luminos.”MIHALACHE: Orice film este partizan, Domnu Marius, numa blogu Dumitale este perfect obiectiv, nu are concluzii gata trase, doar eu mimez obiectivitatea. Numa Dumneata stii sa investighezi toate pistele, noi trebuie sa stam pe margine si sa luam notite in carnetele cum se face o investigatie obiectiva! Va multumim, tovarase Nicolae Marius Mioc, intelept genial, pentru viitorul luminos pe care mi-l prevedeti, si pentru ideile cioace cu care incheiati recenzia filmului meu.Daca nu scriau niste oameni cu mintea la cap, fara prejudecati, care chiar vor sa afle si sa dezbata, nu scriam nimic. Dar lor le sunt dator. Multumesc domnilor Dan Florian Petre, Valeriu Mangu, Iulian Nastasache si ii asigur de deplina mea libertate de gandire in ce priveste respectarea adevarului istoric pe care il voi cauta si mai departe, cu toata puterea mea.

  • cine eşti tu măi Mioc., Partidul vostru, al tău şi a lui Neamţu a picat de mult, ce cacat aţi făcut voi pt.România, dacă aţi fugit ca nişte laşi unde v-a fost bine, de ce nu aţi venit la începutul începutului nu la srşitul începutului, stai acolo unde eşti că stai bine, nu ne mai da tu lecţii, că toţi care au dus-o bine cu Ceauşescu au fugit în America, oare cum?????????, hai sictir dle că nu eşti bun decât de gâlceavă

   • SIMPLU , se vad rezultate, fac cu paisnue si cu dragoste ceea ce fac , nu doar cu ravna fara intelepciune apoi ceilanti din jur fie ca recunosc sau nu dar observa si la un timp anume vor spune : ESTE OMU POTRIVIT IN LOCU POTRIVIT

  • DACA ESTE…OM DE AFACERI IN AMERICA ,,,DECE FACE …ZARVĂ IN ROMANIA ??

   • PETZY? Vezi că ți-ai pus două litere în plus la nume. Dacă nu era diaspora, măi apărător al României care te afli, erați cu Ponta și câinii lui, de tot. Oricum nu scăpați, stai liniștit. La cît de neajutorați cu capul ești, n-ai nici o șansă.
    Pe mine mă cheamă Mihai și e numele meu adevărat, șoricel de găurică ce ești!

    • 29/06/2012Să fie-ntr-un ceas bun! Şi să auzim numai de bine din partea Noii Republici.Felicitări deieihdcrsi pe care aţi făcut-o şi prin invitaţii de la congres. De acum eenainte prietenii şi cunoştinţele cărora le recomand să voteze Noua Republică au nişte repere şi nişte termeni de comparaţie een politică. Sper să trezim ce2t mai mulţi rome2ni.Să auzim de bine!

   • sunt de 20 de ani in meserie. pritcac am inventat monitorizarea de presa inaintea lui Mircea Toma (deh, pregatirea de inginer) si asa m-am procopsit cu arhive pe care altii nu le au. si, desi nevasta-mea m-ar contrazice , sunt foarte atent la ce se intampla si se discuta in jurul meu (chiar daca nu pare asa). iar Clujul este un sat ceva mai mare ne cam stim toti p-aici.dar nu detin intotdeauna tot adevarul, intreg adevarul si numai adevarul. de aceea m-am specializat mai mult in opinii.

  • Domnule Mihalache,Nici o clipă nu mi-a trecut een minte să vă fac agneda zilnică sau scenariul filmelor dv. Alţii vă fac agneda şi scenariile. Eu doar m-am folosit de dreptul la liberă exprimare cucerit prin revoluţia din decembrie 1989, drept care include şi posibilitatea exprimării unor opinii critice, care să deranjeze. Seent chiar uimit de eentrebarea dv. cu ce drept eemi exprim ideile. De la cine ar trebui să cer dreptul de a spune ceea ce cred?Măcar faptul că am scris 10 cărţi despre revoluţie şi seent coautor la alte 3 cărţi, şi de asemeni am publicat peste 1000 articole pe acest subiect eemi dă dreptul să vă comentez filmul. Spre deosebire de Cornel Mihalache, n-am beneficiat de finanţare de la vreo instituţie a statului pentru cercetările mele şi n-am avut salariu plătit pentru această muncă.Scrieţi: seent aproape singurul care a făcut documentare despre decembrie 1989, din 1990 eencoace, vreo 20 de filme documentare. Şi am atins aproape toate punctele principale ale evenimentelor din 1989 . Mărturisesc că n-am văzut deceet vreo 3-4 filme ale dv. plus nişte fragmente pe internet unde apăreaţi alături de Alex Mihai Stoenescu, cel mai sceerbos informator al securităţii (aprecierea lui Neculai Constantin Munteanu). Din ce am văzut, nu v-aţi referit deloc la Timişoara, dar asta probabil nu face parte din punctele principale ale evenimentelor din 1989 . Să spuneţi eensă că seenteţi aproape singurul care a făcut documentare despre decembrie 1989, din 1990 eencoace, este tupeu sau ignoranţă. Lumea nu eencepe şi nu se sfeerşeşte cu Cornel Mihalache. Au existat multe documentare despre decembrie 1989, cum ar fi, de pildă, a timişoreanului Andrei Ujică, serialul Revoluţia rome2nă een direct a lui Virgil Tatomir şi Mihai Tatulici care a avut o mulţime de episoade (2 dintre ele despre Timişoara), episoadele despre revoluţie din seria Memorialul Durerii făcute de Lucia Hossu-Longin sau, mai recent, serialul een 8 episoade realizat de Titus Suciu şi Vasile Bogdan.Domnule Mihalache, lucrurile adevărate care apar een documentarul dv. aproape toate au mai fost spuse şi de alţii, iar lucrurile noi pe care le dezvăluiţi n-au importanţa pe care le-o atribuiţi. De pildă, faptul că au existat civili care au avut arme een decembrie 1989 nu este nici pe departe o descoperire ateet de senzaţională pe ceet vi se pare dv. Ceea ce e nou een filmele dv. este explicaţia pe care o sugeraţi opiniei publice: criminalii din decembrie 1989, cel puţin după 22 decembrie, au fost revoluţionarii civili care au primit arme. De dovedit nu dovediţi nimic, doar aruncaţi cu noroi asupra tuturor revoluţionarilor civili.Şi totuşi, pe vecinul dv. Mugurel militarii l-au ucis, la fel şi pe Trosca sau Cotuna. Majoritatea celor ucişi een revoluţie, inclusiv după 22 decembrie, seent victime ale ucigaşilor een uniformă nu a celor civili.Pot să vă spun că noua paradigmă pe care aţi lansat-o pentru folosinţa opiniei publice revoluţionarii civili seent criminalii din 1989 are succes. Deşi n-am avut niciodată armă een decembrie 1989, am avut prilejul să fiu acuzat personal een dispute de pe internet, mai pe ocolite, că aş face parte din tagma celor care au pe conştiinţă seengele vărsat een decembrie 1989. Nu mi s-a spus direct că aş fi criminal, ci mi s-a spus :1. Marius Mioc e revoluţionar profesionist (probabil fiindcă, fără sprijinul nimănui, mi-am permis să scriu despre revoluţie, nelăseend monopol pe acest subiect persoanelor din şcoala de geendire Alex Mihai Stoenescu ).2. Este eengrozitor că nici după 22 de ani revoluționarii de profesie n-au pe conștiință seengele vărsat een mod criminal după ce au preluat puterea.Chestiile astea le-a perorat , iar acum se exprimă civic eempotriva revoluţionarilor de profesie supravieţuitori care au dat lovitura de stat şi au preluat fraudulos puterea een 1989, printre care revoluţionari de profesie mă include (faptul că, nici een 1989, nici ulterior, n-am avut vreo funcţie politică sau administrativă een statul rome2n, nu mă scuteşte de asemenea insinuări).Prin filmele dv., inclusiv Terorist, erou martir , seenteţi cel care a iniţiat această nouă linie propagandistică de atac eempotriva revoluţionarilor. Dv. doar aţi sugerat anumite idei, alţii le preiau creator. Iar eu m-am săturat ca după 22 de ani de la revoluţie să avem filme care umblă cu insinuări, ceend seent ateetea lucruri despre decembrie 1989 care se ştiu exact (de pildă: ).Scrieţi că n-ar trebui să trăiesc liniştit după senzaţionala dv. dezvăluire că ministrul SSPR şi şeful Comisiei Parlamentare a Revoluţionarilor au avut arme een decembrie 1989. Nu seent un fan al acestor domni, i-am criticat deseori public. censă nu-i pot eenvinui pentru simplul fapt că au avut arme een decembrie 1989, ceetă vreme n-am stabilit (şi nici dv. n-aţi stabilit) vreo victimă nevinovată a acestora.Diferenţa dintre noi este că eu aplic prezumţia de nevinovăţie. Nu fac acuzaţii pe bază de presupuneri, ci doar een temeiul unor fapte dovedite. Exemplu: cen ziarul Timişoara din 17 iulie 1991 am publicat articolul O confuzie een timpul revoluţiei een care arătam că ofiţerul Ilie Andreoiu a eempuşcat oameni nevinovaţi een noaptea de 22/23 decembrie 1989 la Timişoara, aveend impresia că luptă cu teroriştii. După 10 ani, prin Decizia 1093 din 1 martie 2001 a Curţii Supreme secţia penală, justiţia a constatat că lucrurile scrise de mine seent adevărate, oseendindu-l pe Andreoiu la 4 ani de eenchisoare pentru vătămare corporală gravă. centre timp Andreoiu primise şi certificat de revoluţionar (Monitorul Oficial 568 bis din 22 noiembrie 1999, pagina 16) care eensă n-a mai fost reeennoit după legea 341/2004. V-aş fi apreciat, domnule Mihalache, dacă een activitatea aia intensă de investigaţii despre revoluţie cu care vă lăudaţi, aţi fi documentat măcar un caz concret de persoană care a eempuşcat nevinovaţi een decembrie 1989. Dar dv. vă axaţi mai mult pe insinuări.Stupefiant een acest film legat de grupul Trosca e faptul că nu vă interesează deloc cine a tras şi cine a dat ordin să se tragă een grupul Trosca. Probabil, fiindcă răspunsul nu este generalul Militaru. Cea mai mare parte a filmului e consacrat unei probleme mărunte certificatul de erou-martir a lui Trosca. Scopul principal al filmului pare să fie să i se redea certificatul de erou-martir lui Trosca, familia sa să beneficieze de drepturi materiale din bugetul statului şi să tacă să nu se intereseze cine e vinovat concret de moartea celor din grupul Trosca, aşa cum nu seenteţi interesat nici dv. Toată lumea e fericită familia lui Trosca cu drepturile de urmaşi de erou martir, Legea 341/2004 fiind un fel de preţ pentru tăcere, iar ucigaşii lui Trosca cu avansările primite een cadrul armatei pentru faptele eroice din 1989. Spuneţi că nu vă interesează ce a scris Floca (cel avansat apoi peenă la funcţia de şef de cabinet al ministrului apărării) şi Armata Poporului een acuzarea lui Trosca. E dreptul dv., dar e şi dreptul meu să remarc că filmul dv. e incomplet.Scrieţi: Legea 341 este, een urma Deciziei 51 a Curţii Constituţionale een ce priveşte legea CNSAS 187/1999, neconstituţională een ce priveşte articolul 8 . Da, asta vă deranjează, articolul 8 din Legea 341/2004, care interzice securiştilor şi colaboratorilor securităţii să primească titlul de revoluţionar. Numai că Curtea Constituţională nu s-a referit deloc la legea 341/2004, ci doar la legea CNSAS. Iar legea 341/2004 nu face nici o trimitere la legea CNSAS. Legea 341/2004 eemputerniceşte Secretariatul de Stat pentru Revoluţionari (SSPR) şi Comisia parlamentară a Revoluţionarilor (CPRD) să analizeze şi, la nevoie, să respingă cererile de atribuire a titlurilor legate de revoluţie, fără să fie necesar pentru asta un aviz al CNSAS. Decizia aparţine SSPR şi CPRD, nicidecum CNSAS, care nu e pomenit een legea 341/2004. cen practică, datorită laşităţii politicienilor rome2ni, conform principiului oamenii morţi se acoperă cu pămeent, oamenii vii se acoperă cu heertii , membrii respectivelor comisii au dorit să aibă o acoperire printr-o decizie CNSAS, ca să nu-şi asume singuri răspunderea een situaţii de retragere a titlurilor, dar legea nu cere asta (după hotăreerea Curţii Constituţionale o decizie CNSAS nici nu mai e posibilă een cazul persoanelor răposate). Dv. mizaţi pe presiune mediatică şi pe laşitatea politicienilor din SSPR şi CPRD pentru a-i forţa să-şi anuleze propria decizie singura relevantă juridic. Tocmai articolul 2 litera b din lege pe care-l invocaţi “respectarea adevărului istoric prin aprofundarea documentării privind revoluţia din 1989”, obligă SSPR şi CPRD să constate că Trosca sau alţii au făcut poliţie politică, chiar dacă CNSAS, datorită unor chichiţe avocăţeşti, ar fi een imposibilitate să facă asemenea constatare.centrebaţi şi vă grăbiţi tot dv. să răspundeţi: Alin Paul Chircă, eempuşcat la Sibiu, een Oltcitul condus de părinţii răniţi şi ei de gloanţe, la un baraj de pe şosea, este Erou Martir? Evident că DA! Oameni nevinovaţi, eempuşcaţi een case, een apartamente, de gloanţe trase aiurea, een psihoza provocată de autorităţi (Front, Televiziune, Radio, Presă, autorităţi militare etc) seent Eroi Martiri? Evident că DA! . Ce e evident pentru dv. nu e evident pentru toată lumea. Chiar acum e depusă la parlament care, dacă ar fi adoptată, va duce la , rămeeneend cu acest titlu doar cei care s-au jertfit een lupta pentru victoria revoluţiei (deci nu de gloanţe trase aiurea). vorbeşte despre eliminarea titlurilor pentru aproximativ o treime dintre morţii şi răniţii revoluţiei, een scopul economiilor bugetare. Nu spun că propunerea legislativă e bună, ci vă dau acest exemplu ca să nu mai folosiţi cu ateeta siguranţă cuveentul evident . Şi ştiţi care ar fi cea mai proastă variantă? Să se adopte legea aşa cum a fost propusă, dar să nu se aplice, fiindcă la SSPR şi CPRD vor fi oameni eenţelegători care să eenchidă ochii la eencălcarea legii. Ăsta-i specificul naţional nu de legi corecte avem nevoie ci de oameni eenţelegători cu care se poate negocia (ne)respectarea legii. Cei eempuşcaţi een locuinţe vor veni cu declaraţii noi că een momentul een care au fost eempuşcaţi ei tocmai deschiseseră geamul şi strigau de acolo jos Ceauşescu! . Ceauşescu si soţia sa au fost arestaţi de un miliţian şi de un securist . Penibil, domnule Mihalache. cemi amintiţi de cei care spuneau să nu mai acuzăm armata, că există ateeţia militari care şi-au vărsat seengele een decembrie 1989. Armele acestora [securiştilor] au fost eenchise een rastele şi cu opisuri eencheiate . Da, am auzit teoria asta de multe ori een ultima vreme. Cum nu s-au implicat securiştii deloc een reprimare, că au ţinut armele numai een rastele, eventual fiindcă ştiau ce o să se eenteemple eencă de la eenteelnirea Bush-Gorbaciov de la Malta. De ceete ori aud teoria cu armele ţinute numai een rastele eemi amintesc ceet de mincinoasă e propaganda securistă. Fiindcă, cum spunea , eram eenarmaţi şi pregătiţi să intervenim . Ordinele, de la conducerea securităţii, n-au fost ţineţi armele een rastele ci fiţi eenarmaţi şi pregătiţi de intervenţie . Test: după corespondenţa pe tema filmului Terorist, erou martir , mi s-a făcut , că eencalc drepturile de autor ale TVR puneend pe internet fragmente din emisiunea TVR din decembrie 1989. Au fost reclamate numai 5 fragmente, pe care youtube deja le-a şters, dar restul au fost lăsate. Seent curios dacă acum, subliniind een faţa aceleeaşi liste de corespondenţi importanţa eenregistrării video cu Gheorghe Stan, care răstoarnă o propagandă securistă foarte la modă, va fi şi asta reclamată pentru eencălcarea drepturilor de autor , een scopul ştergerii de pe internet.La Timişoara, pe armele unora dintre securişti s-au găsit urme de funingine la controlul făcut după revoluţie. Apliceendu-se prezumţia de nevinovăţie, faptul n-a fost considerat o dovadă eendestulătoare că respectivii ar fi eempuşcat pe cineva, de aceea unii aflaţi een această situaţie au fost angajaţi apoi een SRI. Care este rolul USLA een reprimarea manifestaţiei din 21 decembrie, Bucureşti? , mă eentrebaţi despre un alt subiect care lipseşte nejustificat een filmul dv. Acest rol a fost cercetat de pildă, . Interesantă observaţia lui Hall, că een 1990 Petre Mihai Băcanu, cu incontestabilul său prestigiu de ziarist independent şi dizident, a declarat USLA nevinovată de reprimări, iar een 1993 acelaşi Petre Mihai Băcanu a declarat că s-a eenşelat asupra acestei probleme (dar n-a mai fost băgat een seamă). Ziarul Libertatea a publicat een ianuarie-februarie 1990 eenregistrări din comunicările radio ale USLA din timpul revoluţiei (). Acţiuni ale uslaşilor de după fuga lui Ceauşescu, ceend arestau revoluţionari aflaţi een sediul CC, le puteţi afla de la martorul Romulus Cristea, ziarist la Rome2nia Liberă . CNSAS nu a primit ( ) deceet dosarele care NU privesc siguranţa naţională! Adică dosarele Militaru, Brucan, Kostyal, Vasile Ionel, Cico Dumitrescu, Mihai Lupoi, Ion Iliescu, Gelu Voican etc. nu le-au primit spre studiere! , mai scrieţi. Dv. n-aţi cerut aceste dosare ca să vi se răspundă că ele privesc siguranţa naţională, ci pur şi simplu nu le-aţi căutat. Peenă ceend minciuna că, la 22 de ani după revoluţie, dosarele lui Militaru, Brucan, Kostyal etc. (mulţi din ei răposaţi) mai privesc siguranţa naţională? Despre Militaru , şi nu pomeneşte acolo despre nici un Trosca.a0 Din dosarul lui Gelu Voican eu eensumi am primit 12 kg de documente (parte ) fiindcă, spre deosebire de dv., le-am cerut. Iar despre dosarul lui Brucan, să pretindeţi că e secret după ce e chiar culmea!Observ o tactică veche la dv., reducerea la Iliescu, pe care am subliniat-o şi een cazul altui film al dv.: . Eu aş susţine ce ar susţine şi grupul Iliescu . Tactica denotă lipsă de onestitate intelectuală. cen 1994 (ceend Iliescu era preşedinte, nu pensionar) am publicat cartea een care eel numeam pe Iliescu falsificator al istoriei, iar ulterior l-am numit . Dar asta nu mă obligă să spun că afară plouă ori de ceete ori Iliescu spune că e timp frumos. E valabilă aici anecdota despre anul 1990:Virgil Măgureanu eei spune lui Ion Iliescu: Domnule preşedinte, am pentru dv. o veste proastă şi una foarte proastă . Care e vestea proastă? , eentreabă Iliescu. Corneliu Coposu e een campanie electorală la Focşani şi spune tot felul de minciuni, care de care mai sfruntată, despre dv. . Şi care e vestea foarte proastă? . Revoluţionarii timişoreni spun adevărul despre dv. .Şi pe alţii care vă contestă viziunea vreţi să-i decredibilizaţi. Adrian Niculescu crede că tragerea een două săptămeeni a peste 12 milioane de cartuşe seent artificii de revelion . Nu cred că domnul Niculescu s-a exprimat een felul ăsta. Cred că, een stil miticesc, născociţi afirmaţii ale oponenţilor cu care să puteţi polemiza mai lesne.Mai seent şi alte inexactităţi ale dv. Nu fac parte dintre cei călcaţi de şenilele tancurilor. De altfel, un singur mort din Timişoara a fost călcat (de un TAB), restul au fost omoreeţi prin eempuşcare. Iar George Costin, şeful SSPR, nu e reprezentant al poporului, căci a fost numit een funcţie (de Emil Boc), nicidecum ales de popor.Eu totuşi vă recunosc talentul şi continui să vă prevăd un viitor luminos.Mai citeşte:- – – – – – – – –

 3. Din graba nu am observat o greseala din textul comentariukui meu si nu am posibilitatea s-o indrept. Poate reusiti d-voastra. La ultima fraza cea cu “Guvernul Ponta trebuie dat jos” va rog sa stergeti acel “sa” tastat din greseala. Multumesc si Doamne ajuta !

  • cam asa. :)@Lulutza, ei legitima… Nici gand.:) Exact, @Lucia. Dar e rsiunos ca ei, care au nascocit acest termen, basescianismul, nu au fost in stare sa il creioneze cumva, pozitiv, cu tot ISP-ul si cohortele de pupinbasisti “intelectuali”. Daca stai sa cauti mai profund, chiar in felul cum incearca ei sa defineasca basescianismul, gasim cel mai des referirea la “buna intentie” careia, ca si pe vremea cand era primar si nu avea “consiliul” ca sa realizeze ce a promis, i se pun piedici. Mai nou acum priedicile, dupa Cartarescu, le pune tot poporul. Dupa Teodorescu sau Tapalaga, incredibil, dar piedicile le pune insusi Basescu. Iar dupa Voinescu de vina e si partidul/PDL, nu indeajuns de basescian pe cat si-ar dori el. Pana la urma, tragand o concluzie, observam ca toti complotam impotriva acestei “bune intentii” basesciene, in frunte cu Basescu. Deci toti, toti, toti, suntem rau-intentionanti.

 4. Ma oameni buni lasati minciunile si manipularea. Ce incercati voi e strigator la cer, nu guvernarea Ponta. Nu aveti argumente pentru aceasta actiune. Veniti numai cu vorbe goale. Oricum dl. Mihoc daca a spus ca a activat in Partidul Noua Republica, e clar ca a fost partas la politica de distrugere a tarii alaturi de Base si tot clanul PDL, acum spoit in PNl. Iar plansetele cu lacrimi de crocodil, ca unii intelectuali de marca( asta e adevarat) sunt blamati in tara, asta e si din cauza lor. Pentru ca au pactizat cu diavolul, adica Basescu. Iar dezgustul fata de ei este mare, din partea opiniei publice. Asta e o mare meteahna a unor intelectuali romani, ca isi tradeaza principiile pentru o mana de arginti. Asa ca dle Mihoc, stai dumitale linistit, pentru ca populatia chiar apreciaza guvernarea lui Ponta. E drept ca are si bube, ca mai sunt multe de facut, ca nu e lapte si miere, dar hai sa fim seriosi. Ai vrea sa pice Ponta, dupa ce a redresat tara si ia masuri foarte bune economic, doar pentru ca a schimbat conducerea ICR si ca a plagiat si as aduci in loc pe cei care au distrus Romania prin mansuri aberante de austeritate, care au implementat un sistem de jaf si coruptie cum nici Nastase nu avea? Adica daca dvs. spuneti ca a plagia e un lucru grav, atunci a fura si a lasa multa lume muritoare de foame, cum mai este? Asa ca dragilor nu mai instigati aiurea lumea. Oricum la aceste evenimente nu vor veni decat militantii PNl, PMP, M10, pentru ca oamenii de rand isi dau seama ca incercati sa faceti doar un joc politic.

  • daca intram in lociga jocului basist, de “care pe care”, trebuie sa-i lovim cu armele pe care clanul Ba-secu nu le stapaneste. In primul rand, economia, pt. ca flatulentele regimului Partzescu vor sa ascunda dezastrul economic si lipsa de orizont a tarii.Alt argument dur pe care il putem invoca impotriva ciumei portocalii ar fi cel al comparatiei cu vecinii: adica am ajuns prostii prostilor din Europa, rad si bulgarii de noi cu fundul.Dar cel mai puternic argument prin care poate fi contracarat sloganul lor de avarie “toti e hoti (in frunte cu mogulii)” ar fi urmatorul chiar daca ar fi asa, voi sunteti si incompetenti, pe deasupra. Si ticalosi, si prosti, e deja prea mult pentru niste cavaleri ai dreptatii lu` peste prejit!Deocamdata vad ca prin atacul impotriva Realitatii TV baietii au declansat contraatacul pe toate fronturile. Entuziasmul postacilor oranjgutani s-a reactivat, semn ca Ba-secu a reusit sa le mai aprinda ce a mai ramas din festila credintei in damful lui. Si o face pe bani grei, a caror urma trebuie sa o luam din nou si sa o denuntam cu toata puterea. Parerea mea.

 5. are dreptate domnul furtuna ion ce ziaristi astia care l-au pupat pe basescu in cur si erau platiti cu sacosa de bani nu le mai convine ca nu are cine sa-i platesca si ies in piata numai bine luati toti cate osapa si mergeti la marginea bucurestiului si taiati iarba ca dupa atatea ploi a crscut cam mare

  • sant fel de fel de papagali care isi dau cu pareera in chestiunea Trosca si depsre revolutie ,l-am vazut pe Raymond Luca si pe celalalt de la secretariat cu prblemele revolutionarilor ,mi se face greata cand vad asemnea indivizi ..niste paraziti .care incaseaza lunar niste bani FARA NICI O JENA IN MOD IMMORAL SI FRAUDULOS .oamnei ca ei ..profita de sangele varsat in 89 ..ca sa nu trageti nu stiu ce comentarii eronate va spun ca in 20 decembrie Col de justitie POPA GICA ere presedintele instantei de judecata ,eu fiind in cealalta banca ,fara sa argumentez ,deoarece necesita multe pagini adevaratii eroi ai revolutiei au fost cei care au cazut pana in 22 dec ,ceilalti sant victime ale diversiunii .incepand din 22 toate victimele sant consecinte ale diversiunii atat armata cat si securitatea care s-a pus in slujba poporului au fost depasite de evenimente datorita incomnpetentei conducatorilor acestor institutii si a comandantilor de unitati din orasele respective ; pe de o parte si datorita profesionalismului celor care au efectuat diversiunea 89 pe de alta parte ,diversiune care nu ar fi fost posibila dupa pareera mea,fara anumite elemente din cele doua institutii ale statului ,o spun asta cu regret .Trosca nu avea cum sa faca parte din mecanismul diversiunii ,altfel nu ar fi fos impuscat ,iar ca sa-l acuzi pe Trosca ca l-a urrmarit informativ pe unul sau pe altul este echivalent sa acuzi toti profesorii de filozofie marxista si socialism dialectic ca au predat materia respectiva in scolile romanesti .retragerea titlului de erou lui Trosca si celor din echipa sa este o rusine pe obrazul societatii romanesti si este inco o dovada ca de fapt ,nu s-a urmarit schimbarea regimului ,ci doar jefuirea avutiei nationale ale acestei tari ; ca de fapt nimeni nu stie nici astazi ce fel de oranduire avem iar cazul teroristilor din decembrie 89 este cea mai buna acoperire se impune fara menajamente sa se stabileasca adevarul din 89 altfel Romania va fi intr-o stare de diversiune continua asa cum este si astazi

 6. cum domnule …? numai coboara pe pamant sant in cerurii…iar noi sub pamant…aura locusteanu

 7. Hai ,zi zau!? poate matale esti mai departe de tara! Mie nu imi place Ponta extrem de mult, dar urmaresc cu foarte mare atentie ce se intampla in tara mea si am motive serioase sa cred ca din lista ta cel putin HR Patapievici, Andrei Plesu, Vladimir Tismaneanu, A Gosu sunt si ei niste fosti si cred actuali securisti

  • familia Cioara parca? povestea lor este nitel aletfl mai ales partea cu cerutul. sunt in Asociatia de care am pomenit si-au vandut sufletul pe arginti putini sprijinindu-i pe luptatori in drepturi pe vremea cand cuvantul lor de urmasi conta. apoi, prin 2000 s-a modificat legea, trecandu-se drepturile legitime pe luptatori si pe raniti, iar urmasii au fost scosi din drepturi. de proces nu s-au prea ocupat (atunci fetele erau tinere si aveau impresia ca viata este numai o discoteca), asa ca au ramas, cu legea noastra romaneasca in mana. deci: impreuna cu procurorul militar Tit-Liviu Domsa le-am sfatuit si pe ele sa se declare victime ale represiunii si sa se constituie parte in proces. n-au facut-o. acum este usor sa te plangi ca, dupa 15-20 de ani de la greseala pe care ai facut-o ai ajuns vecin de scara cu un om important si acela nu face nimic . dar ele ce-au facut? stiu o doamna, Bortig se numeste, care s-a batut ca o leoaica in acesti ani pentru cei doi copii ai ei ranasi orfani ca le-a fost impuscat parintele la Fabrica de Bere. unul dintre copii nici nu se nascuse, asa ca a avut, in perioada in care se hotarau cui se dau banii (parintilor mortilor eroi, sau sotiei si copiilor), certuri cumplite cu socrii care o acuzau ca-i o stricata, ca baiatul vroia sa divorteze de ea dar nu a mai apucat, ca copilul din burta nu este al lui toate acestea pentru un spatiu in centru, prioritate la haine si televizor color, niste bani lunar a stiut Iliescu sa invrajbeasca victimele. mizilicuri au primit toti urmasii unii, mai mobilati la cap, au stiut sa profite altii acum isi plang de mila. exact cum am mai scris: si-au vandut sufletul pentru ceva maruntis si sclipici.

 8. Domnule Mioc securist, care doresti raul acestei tari si ne bagi pe gat pe cei care au subminat tara asta in ultimii 10 ani, cxei mai oribili!

  • sunt revolutionari si ogzaniratii de revolutionari unde vrei si unde nu vrei: prin orasele de 10.000 de locuitori, prin comune. si toti astia castiga o gramada de bani si au o multime de privilegii. Poate, dupa 21 de ani, ar fi vremea sa se termine si cu revolutionarii astia si sa intre si ei in randul lumii, adica sa fie platitori de impozit si sa nu mai primeasca bani degeaba. Sa ramana doar ranitii (insa nu si soacra lui Geoana) si urmasii decedatilor sa primeasca in continuare drepturi banesti.

 9. Daca tot va duceti in Piata Universitatii poate cereti si judecarea vinovatilor de represiunea din iunie 1990 MINERIADA !!!!

 10. Pai mare parte din jurnalistii mentionati s-au declarat agenti sub acoperire,deci cine iese in strada,SRI,SIE sau alta agentie care doreste sa ne citeasca Imai-urile si sa ne asculte telefoanele.Cat despre dl Iliceanu care nu a avut comentarii atunci cand Basescu a spus ca scoala romaneasca scoate tampiti …..Dvs din ce scoala faceti parte?

  • dar exact asta am auzit ieri si de la Pora, si de la Cezar Preda), in vreme ce TVR1 devine tot mai gueannamvrtel pe fatza, iar posturile tv. neprietene sunt distruse si pregatite pentru a fi preluate de oamenii lor. In tot acest timp, mafiotii din PD fac intalniri de taina la Drobeta unde se sfatuiesc cum sa-si mituiasca echipele din teritoriu si sa cumpere alegatori cu ajutorul banilor taiati din salarii sau imprumutati de la FMI. In tot acest timp, opoztia timorata cade in capcana discursului justitiar al basescianismului despre moguli. Pacat, stiam ca opozitia are puseuri autodistructive, dar nici chiar asa.

 11. Domnule George Mioc va scriu in calitatea mea, identica cu a dvstra, de cetean al Romaniei. As dori sa stiu ce va face pe dvstra sa credeti ca aveti un drept moral de a vota si de a decide soarta unei Romanii si a conducerii ei. Pun aceasta intrebare precizand urmatoarele: 1. Dvstra plecat fiind in strainatate NU platiti in mod direct statului roman nici un leu ca si impozit pe venitul realizat acolo in timp ce eu platesc aici pentru orice venit taxele aferente. 2. Studiile dvstra scolare, liceale si superioare -daca aveti, au fost gratuite, fiind platite de catre statul roman din banii celor care platesc impozite pentru el. Adica eu platesc pentru studiile scolare gratuite – plus burse, oferite de statul roman copiilor,elevilor si studentilor la stat din anul 1985 si pana in prezent in timp ce dvstra ati beneficiat de aceste gratuitati fara sa returnati nimic aceluiasi stat roman de la momentul plecarii dvstra in strainatate. 3. Statul roman a oferit din aceeasi bani platiti ca si taxe si impozite de catre cetatenii ei, mamei dvstra concediu de graviditate, maternal, medical si ajutor pentru nastere plus tratamente gratuite. Tot gratuit si dvstra ati primit de la nastere si pana la parasirea tarii tratament medical,internari, medicamente,etc – nu comentez nivelul de dotari ale sistemelor medicale nationale! Cu toate acestea din banii mei pe care statul ii ia automat ca si CAS aceste lucruri gratuite pe dvstra s-au platit cat timp ati stat in tara. Doar ca parintii dvstra si rudele dvstra din tara beneficiaza in continuare de aceste gratuitati si reduceri fara ca dvstra sa contribuiti cu ceva la aceasta! ( Nota bene eu ca si pilot platesc fata de de ceilalti angajati din Romania un CAS aproape dublu ca si procent iar ca suma incomparabil mai mult bineinteles!) 4. Vechimea in munca din Romania se aduna cu cea din Europa si veti avea dreptul la o pensie platita de catre acelasi stat roman in conditiile in care dvstra NU ati platit nici un euro pentru perioada in care ati muncit in afara tarii! Pensie care este platita tot din banii mei si ai celor care traiesc si muncesc in tara! 5. Pentru ca dvstra sa puteti vota statul roman organizeaza si plateste sedii, buletine de vot,etc in strainatate dar tot in acelasi sistem in care eu dau banii-prin taxe si impozite iar dvstra NU dati nimic. Ca si o masura de bun simt sa zicem electoral, dvstra nu anuntati nici o autoritate electorala despre locatia dvstra ca sa poata fi facuta o estimare asupra numarului de sectii de votare, a cheltuielilor necesare,etc dar in schimb va revoltati ca nu sunt destule sectii de votare in afara tarii. Ca sa nu zic ca nu spuneti nimic despre “recordul” de la Paris de la alegerile castigate de Traian Basescu! Si fata de cele de mai sus prezentate dvstra mai si afirmati ca vreti sa va luati tara inapoi dar nu spuneti ca nici macar gratis ci tot pe banii nostrii !!!! Asa incat astept un raspuns din partea dvstra daca aveti sau nu dreptul MORAL sa votati si mai ales de ce in opinia dvstra – stiu ca in calitate de cetatean al Romaniei prin Constitutie aveti aceste drepturi la vot, la sanatate, la informare,etc

  • Sa inteleg ca tu ai fost acolo si sti mai bine ce s-a imtlnpaat? Sunt inregistrari si martori care reprezinta dovada incontestabila a faptului ca Trosca si ceilalti USLAsi executati in fata la MAP au mers acolo pentru a APARA institutia de teroristi. Au murit la datorie, pentru patrie, executati cu sange rece.Daca in documentarul respectiv nu sunt pomeniti civilii decedati in 89 asta nu inseamna ca sacrificiul lor este negat. NICIUNUL dintre civilii care si-au pierdut viata atunci nu a fost chemat la ordin sa apere un anume obiectiv doar ca sa fie executati! S-au dus de buna voie, multi dintre ei fara pregatire militara au primit arme pe mana, si au tras in baza unor informatii eronate si a haosului produs intentionat. S-a tras de ambele parti (si civilii si armata) in teroristi imaginati. Nu cei care au tras au fost vinovati.Singurii care aveau pregatirea pentru a actiona in acest gen de situatii erau cei de la USLA motiv pentru care ei au fost singurii care nu au tras (neavand o tinta reala). Moartea lor nu a fost un accident! Nu s-a tras aspra ABIurilor nici din lipsa de comunicare, nici din gresala ci LA ORDIN! Ordin care viza clar asasinarea lui Trosca. Nu poate nimeni sa sustina ca un om impuscat de aproape a fost omorat accidental in conditiile in care a fost omorat de armata (care se presupune ca stiu sa foloseasca o arma).Daca te uiti putin in dictionar erf3u-martedr s.m. Persoană moartă eroic (een cursul Revoluției din decembrie 1989). USLAsii lui Trosca au murit la datorie deci sunt EROI si merita acest titlu acum si pentru totdeauna, alaturi de civilii si ceilalti militari care au murit aparand o tara pe care o vroiau libera. Daca teroristii de care o aparau nu au existat asta nu inseamna ca ei nu raman eroi si nu merita respectul nostru.Cu tot respectul, tu unde ai fost in 89?

 12. Pilot? Știam că acolo ajung oameni adevărați. Care gândesc, adică. Ca să nu te iei li de mine, îți spun de la început. Am trăit printre piloți de când aveam 14 ani. Până la 45 de ani când am părăsit România. Sunt doar pilot sportiv, însă tot pilot se cheamă că este.
  E adevărat că am beneficiat de gratuitățile din România la vremea când eram acolo. Însă după ce am plecat, suplimentez cu o cantitate destul de mare pensia mamei mele, care nu ar avea nici bani de medicamente dacă nu aș fi eu. Nu vreau să intru în detalii despre banii care ajung în țară din buzunarul meu, pentru familia mea și nu numai.
  Am încă cetățenie română pentru că îmi pasă și mi-e dragă România. Și mai am un lucru în plus, pe care din păcate tu nu-l ai: Po să compar situația dezastruasă de acolo, cu situația dintr-o țară civilizată și în care lucrurile merg așa cum trebuie. Și principala problemă pentru voi, este că nu înțelegeți. Sunteți împătimiți de ură, invidie, răutate și vă plângeți soarta prea mult. Nu plânge, pune mâna și fă ceva pentru tine. Nimeni nu e răspunzător că-ți merge rău, în afară de tine. Și sti liniștit, nu eu îți iau banii. Din contră.
  Și nu ne mai întrebați de ce votăm. Votăm pentru că putem. Poate n-ar trebui să o mai facem, pentru că e oricum degeaba.

  • Dle Mihai dvstra NU SUNTETI PILOT nici macar sportiv! Si nu ati raspuns la intrebarea mea absolut deloc! Mai incercati!

   • s-au activat? Sa-ti spun ceva… Pe data de 9 stimeebrpe, deci odata cu arestarea lui SOV, in online, referirile la Basescu au crescut de la aproape 190 la 380. Putin mai mult decat dublu. Mai toate sunt referiri negative. In contextul asta “activarea” LOR pe vreo doua trei bloguri nu face nici cat doua cepe degerate. Cum nici implicarea PNL-ului nu e necesara pe subiectul asta. Dar temele tale de atac, asa, la modul general, cred ca sunt foarte corecte.

  • Te rog sa nu dezinformezi ca de obciei cititorii. Doctrina basesciana exista si e cu totul alta. E cea care va intra si in cartile de istorie cand va fi vorba de principiile care l-au calauzit pe singurul presedinte – jucator care a fost reales de catre poporul roman, pentru a-si pune in aplicare programul. Am cautat pe net doctrina sa adevarata, pozitiva, ma mira ca nu am gasit-o inca, dar sunt sigur ca o voi gasi. Domnii intelectuali Cartarescu, Voinescu, Preda, multi altii, cei de la ISP, cu siguranta ca au compilat candva aceasta doctrina calauzitoare, altfel ei nu ar fi avut un reper politic si civic, si nu s-ar fi avantat in politica. Mai caut pentru ca vreau sa aflu daca doctrina basesciana este programul din 2001 al PD-ului “Romania puternica – Romania social-democrata”, cel din 2004, programul de guvernare din 2008 sau promisiunile din 2009. Undeva pe acolo trebuie sa fie.

 13. Eu as vrea o coca cola daca se poate. Nu de alta da’ diaspora a ajuns fix unde ii e locul si vorbeste fix cum trebuie. Fac ei tot ceea ce e de facut. Cu alte cuvinte ca in bancul cu Bula unguru’ tiganu’ si pestisorul de aur…. eu zic ca Bula….o cola please!

  • Am fi vrut sa mergem si noi la acest spcacetol (mami, tati, Matei de 10 ani si Ilinca de aproape 4 ani). A ajuns sotul meu la casa de bilete astazi, 22 februarie 2012, la ora 13:45, deci la 1 ora si 45 minute de cand se vindeau bilete, insa nu mai aveau bilete decat in picioare . Nu a luat, pentru ca cea mica nu stiu daca ar fi stat asa 1 ora si jumatate. Ar fi fost prima data cand mergeam la un spcacetol din ciclul Clasic e fantastic .Aveti vreun sfat despre cum trebuie procedat ca sa prindem bilete pe viitor?Multumesc anticipat pentru raspuns.Cu drag,Adriana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *