Zilele trecute, Dan Șova a apărut în fața reporterilor cu ochiul drept tumefiat. Întrebat de jurnaliști cine l-a învinețit, Șova a răspuns…că nu răspunde la întrebări, deoarece ”nu mai sunt persoană publică”! Evident, o minciună pentru care l-a invidiat probabil și Victor Ponta, pentru că Șova este în continuare senator, deci persoană publică. Și chiar dacă nu era, ce motiv e ăsta să nu răspunzi la o întrebare?!

Ei bine, interesant nu e felul în care minte senatorul PSD, ci altceva: cine i-a aplicat acele lovituri menite să-i șifoneze globul ocular drept. O sursă din interiorul PSD, care știe multe despre ce se întâmplă la vârful partidului, ne-a declarat că Șova s-a ales cu ochiul vânăt după o altercație cu nimeni altul decât Victor Ponta!

Cei doi s-ar fi certat într-un spațiu privat din București, iar scandalul s-ar fi lăsat cu amenințări grele și cu o încleștare fizică în urma căreia Șova, mai puțin corpolent decât prietenul său mai vechi, s-a ales cu vânătaia despre care n-a vrut să le vorbească jurnaliștilor.

Sigur că, la prima vedere, o astfel de informație sună a bârfă neconfirmată oficial (nici n-ar avea cum, care dintre cei doi ar recunoaște o astfel de întâmplare?!). Însă există un motiv serios pentru care ambii să-și strice relația mai veche de prietenie: și Șova, și Ponta au ajuns pe mâna justiției pentru afaceri dubioase cu Complexul Energetic Oltenia (CEO – Turceni și Rovinari). Într-o astfel de situație complicată, e clar că relația bună de odinioară se poate strica. Sub presiunea acuzațiilor penale și cu sabia unei eventuale condamnări deasupra capului, orgoliile se umflă, iar nervii sunt întinși la maximum. De la prietenie la bătaie nu mai decât un singur pas.

Nu vom afla probabil niciodată adevărul despre ochiul vânăt al lui Șova, dar imaginea șifonată a lui Victor Ponta, de om cu început de cioc și barbă, afișată  zilele trecute în fața reporterilor și tot învăluită în zgârcenie de vorbe, poate fi un semn că s-au dus vremurile prieteniei pașnice dintre cei doi buni tovarăși de Drept, de politică, de guvernare și de afaceri în avocatură.

Până atunci, îi dorim lui Șova însănătoșire grabnică și curaj pentru descătușarea de rușine, de inhibiții, ori de secrete ce nu merită păstrate cu sfințenie, căci adevărul e cel mai bun medicament pentru a-ți elibera sufletul. Și poate că lumea chiar merită să știe cine i-a învinețit ochiul…


2 Responses

  1. Când i-o zice lui Șova cineva “omule, du-te la un doctor cu ochiu’ ăla”, ce o să răspundă bietul om? “De la doctor viu acuma, ‘tu-i doctoratu’ mamii lui” :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *