Diaspora, sabotată și cu legea votului prin corespondență

Written by

Faptul că diaspora a devenit o forță chiar dacă mulți strâmbă din nas la gândul că doar cei care suferă în țară și știu ce se întâmplă în țară au dreptul să voteze și să încline decisiv balanța în alegerile electorale.  ”Diasporezii„ așa cum sunt ei denumiți peiorativ de cei care consideră că cei din diasporă sunt mai flexibili față de diverse manipulări politice exportate intenționat sau neintenționat din țară.

Din păcate această ipoteză prezintă verosimilitate având în vedere reacțiile unora care cred în mod taumaturgic în conspirații, care cred că călăreții pe canguri, vânătorii de mistreți sunt în spatele unor acțiuni bine gândite și desfășurate.

Din ciclul ”Here we go again”

Aud în mod obsesiv că serviciile sunt peste tot și în toate, dar sunt atâtea exemple prin care diverse servicii și-au dovedit incompentența si failibilitatea. Inteligența este până la urmă finită pe când prostia nu! Bineînțeles că există conspirații, dar să credem că orice este o conspiratie este cel puțin egal cu a-ți da demisia din societate din viață căci nimic nu se schimbă atâta timp cât sunt băieții la butoane. Oricum unii indivizi sunt nevindecabili, eu mă adresez rațiunii celor care au o sansă să nu devină un fel de Lorin Fortuna sau Pavel Coruț, aceste două perle fără pereche ale României în materie de conspirații, extratereștri și spionaj. Si revenim totuși la diasporă!

Diaspora va avea 6 parlamentari

Diaspora a vrut o lege și a obținut-o. Potrivit noii legi a votului prin corespondență un deputat va reprezenta 73.000 de cetățeni cu drept de vot de pe teritoriul României, iar un senator va reprezenta 168.000 de cetățeni. Diaspora, în jur de 3 milioane, va fi reprezentată de 4 deputati și 2 senatori aleși independent de listele partidelor din țara. Diaspora va fi reprezentată de 6 parlamentari. Această pondere raportată la numărul de parlamentari relevă viitoarea influență a diasporei și capacitatea ei de a schimba lucrurile. Forța ei practică va fi aproape de zero. Putem spune că este mai mult decât nimic, dar să nu ne îmbătăm cu apă rece.

Sunt sigur că vor fi voci care nu vor fi de acord cu punctul meu de vedere dar jurnalismul nu înseamnă PR politic. Între diasporă și românii din țară există o fractură care este speculată politic. Pe mine mă interesează cum să descriu prin cuvinte cât mai obiectiv acest hiat, nu cum să-l ascund sub preș!

, , , ,

One Response

  1. Baconschi a avut cadenţa bună la ambasada din Paris pternu că a geendit fluxul de oameni şi ştampile een sensul eficienţei, lucru pe care un birocrat ceercot din Rome2nia nu şi l-ar putea eenchipui niciodată. Vă pot spune că o cadenţă comparabilă am măsurat la Hiroshima, la depunerea declaraţiei la fisc. Un dosar la 8 secunde. După cum vă zveercoliţi, probabil nu ştiţi mare lucru nici despre partea tehnică a votului prin corespondenţă de speculaţi ateet pe tema fraudei, eenainte de a vedea een ce constau cheile de verificare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *