Suntem gata de călătorie? Atunci hai la drum! Suntem trei, dar sperăm să ne însoțească mulți prieteni din Facebook și de pe Planeta Internet. Diaspora trăiește din plin și ne dă șansa, iată, s-o “călcăm” la ea acasă, prin aceste rânduri care sperăm să vă (ne) fie partenere fidele pe parcursul a șapte săptămâni. Suntem invitații Diasporei americano-canadiene, dar vom fi peste tot acasă, vorba imnului din Giulești, atâta vreme cât formăm o singură familie românească.

Grigore Cartianu stă în fruntea oastei de trei soldați credincioși, din care mai fac parte subsemnatul și onor Ovidiu Popica, jurnalist cu ștate vechi încă de pe vremea BBC, EVZ&comp. Ne-am înhămat la acest drum de poveste, sperăm să ne țină și oasele. O dată-n viață, vorba TVR, dar cine știe, poate vor fi două J

Avem programul contracronometru, oră cu oră aproape, sigur, fără micile pauze de-o țigară (Ovidiu și uneori eu, căci Gregoire e un mic fanatic eco în devenire). Avem o promisiune mai veche de respectat – să prezentăm peste Ocean cartea “Miracolul din noiembrie”, despre care vor vorbi cu siguranță mulți dintre românii din afara României, dar și de acasă. Mărturiile de la vot sunt de pus în rama sufletului românesc adevărat!

Dar să lăsăm dezbaterile despre povestea cărții cu Revoluția Votului și să luăm calea aeroporturilor. Lăsăm Bucureștiul în ploaia dimineții de miercuri, 22 aprilie, cu gândul că zborul ne va purta către soare. Și nu aveam să ne înșelăm…

N-am mai fost în terminalul cel nou, e ok, zău! Arată “occi”, vorba unui prieten. Coada e tipic românească însă, enervant de mare și alambicată, pe deasupra. Pe dedesubtul dezorganizării însă, suntem noi, “zburătorii“. Dar hai să nu exagerez! Adevărul e că n-am mai stat la un check in de ceva vreme și s-ar putea să am vedenii din alte filme. Așa că, treacă de la noi. Atenție la bagaje, pentru cei care n-au urcat de prea multe ori în British Airwais. 23 de kile în cală, nicio livră în plus, 23 în cabină cu tine, dar într-o valiză juma (deși doar dacă încarci cărămizi ajungi la greutatea-limită).

Prindem locuri pe același rând doar până la Londra, spre New York stăm separați. Ne “așezăm” pe coada avionului și luăm altitudine! Turbulențe la ofertă! “Nu-mi plac astea”, rostește Grig în colțurile gurii, să nu-l audă vecinii.

Ne-a bâțâit din toate balamalele. Nașpa! Bine măcar că Ovidiu a adormit. Când doarme nu se joacă. Eu am deja două cafele la bord, n-am nicio șansă de pus geană pe geană. Ieșim din plapuma de nori agitați și privim dedesubt. Prea frumos, prea bun, prea ca la…! Ne tragem în poză, să fie real. E soare, iar norii plutesc scăldați în lumina mătăsoasă. Trei, Doamne, și toți trei. America, păzea! Acum chiar venim…

 

, , ,

8 Responses

 1. Bine ati aterizat! Va asteptam in Montreal. :)

 2. Hello! Sunt Nicolae Rascov. Stam in Chula Vista, o suburbie mica linga San Diego, California. Ajungeti si in California? Sunati-ne va rugam acasa la 619-656-1775. Thanks! nick and Yoli.
  Noi ne ducem in Romania pe May 10, 2015, si stam acolo pina pe Oct. 15, 2015 cind ne intoarcem acasa in California. Intentionati sa ajungeti in California inainte sa plecam noi? Am fi onorati sa ne vizitati. Please, dati-ne un telefon number in USA sa va sunam si noi.

 3. Second time to make sure: Vad ca apare numele si e-mailul. Textul care l-am trimis nu apare. Va rugam sa ne dati un telefon de-al Dvs. de aici din USA, sa va sunam si noi> Ne-am bucura daca treceti si pe la noi, in San Diego, California Acasa telefonul nostru este 619-656-1775. Noi plecam in Romania pe May 10,2015. Thank you for your kind reply.

 4. Bun venit .pe cand si la SF ? Miine seara avem spectacular romanesc la Casa Romans cu Lia Lungu si C.Busuioc .ne vom gandi la voi

  • Cu ajutorul lui Dumnezeu, anul viitor, pe vremea asta, venim sigur pe Coasta de Vest!
   P.S. Transmiteți toate gândurile noastre bune Liei Lungu și lui Costel Busuioc! Veți avea o seară minunată cu ei.

 5. MULTUMIM

 6. SUCCES !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *