Jurnaliștii români din America, apel către Radio România

Written by
Jurnaliștii români din Nord-America, reuniți la un forum în Detroit, organizat de NARPA (Asociația Jurnaliștilor Români din Nord-America), au discutat weekendul trecut cum să întărească rolul media de limbă română de peste Ocean în raport cu România. Un subiect de impact dezbătut la Detroit a fost apelul lansat către Radioul Public de a întări legătura de comunitatea jurnaliștilor din America, în dublul avantaj – informarea românilor din țară și din Diaspora despre evenimentele din comunitățile românești. Marian Petruța, liderul NARPA, a transmis pentru VoceaDiaporei.ro principalele idei pe care media românească din SUA și Canada vrea să le dezvolte după întâlnirea de la Detroit:
Marian Petruta– Una dintre ideile discutate este aceea de a consolida rolul asociației NARPA prin încercarea de a deveni un fel de agenție presa sau mai degrabă un punct in care sa se centralizeze știri din diverse comunități, care sa fie preluate ai mediatizate de celelalte publicații. Apoi am discutat si despre o eventuala inițiere a unor programe care sa sprijine niste jurnaliști din tara sa vina sa scrie despre comunitatile de romani de aici, idee discutata si cu Laurentiu Ciocazanu și Grigore Cartianu cu ocazia turneului lor în America privind lansarea cartii Miracolul din noiembrie.
– Găsirea de resurse financiare care sa sprijine realizarea acestor proiecte.
– Implicarea unor oameni din comunitate in demararea acestor proiecte, realizarea de materiale care sa convingă unele publicații media din tara de necesitatea de a colabora mai strâns cu noi, pentru a scrie despre anumite evenimente. Adica e mai ieftin sa ne ceara noua sa realizam anumite materiale decat sa trimita din tara pe cineva.
– Colaborarea cu instituții media precum Radio România prin intervenții mai dese pe Postul public, cu transmisii si corespondente din comunități”
, , ,

One Response

  1. Am lasat comentariul meu la care am primit, pe robot, informatia ca a fost trimes moderatorului. Cat timp ii va trebui acestuia sa decida daca da sau nu comentariul meu poate sau nu sa fie dat public ? Este oare valabila vorba ca “nici un raspuns e si asta un raspuns ?”
    Totusi, cu rabdare , astept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *