LAURENȚIU CIOCĂZANU: Lovitură de moarte, la ICR! Ponta lovește cu boroienii în Iohannis

Vestea numiri lui Radu Boroianu la șefia ICR a picat ca o lovitură de măciucă. Nimic special nu-l recomanda pe un astfel de personaj să conducă destinele culturii românești în lume. Nici măcar vârsta – la cei 72 de ani ai săi ce miracole mai poate produce el pentru relaVocea Diasporei Radu Boroianunsarea spiritului leșinat al ICR, după îndepărtarea suflului progresit impus de H.R. Patapievici?

Dar nu numai asta. Boroianu are marele handicap de a proveni dintr-o epavă a politicii românești; e vorba de celebra fantomă numită Partidul liberal Reformator (PLR), născută de un politician, el însuși epavă eșuată pe malurile României publice – Călin Popescu Tăriceanu.

Radu Boroianu, baba și mitraliera. Asta este oferta lui Victor Ponta, cel care l-a numit pe acest nou pesedist vopsit la conducerea Institutului Cultural Român. Ce-a urmărit V.V.Ponta cu această nouă mișcare toxică de sorginte varanistă?

În primul rând, să pregătească terenul pentru anihilarea spiritului anticomunist în Diaspora. Alegerile din 16 noiembrie anul trecut au fost o lovitură de moarte pentru PSD, iar Victor Ponta nu poate uita asta. Șeful PSD urăște ”românimea” din afara României și știe că, dacă nu blochează Revoluția Votului pornită anul trecut, va fi vai și-amar! ICR este piesă importantă în acest război de uzură declașat de PSD.

Cu un om de paie precum Boroianu, aflat la butoniera lui C.A.C.P.Tăriceanu, Ponta poate dirija fluxul de bani și de influență din Diaspora – via filialele ICR -, în sensul cumpărării bunăvoinței asociațiilor de români și blocării, la nevoie, a eventualelor revolte din partea acestora. Banii pot ajunge doar la acele organizații dispuse să execute ordinul camarilei Ponta-Tăriceanu, restul fiind libere să moară. Așa arată un plan malefic pentru ICR, cu alde Boroianu în rol de păpușă gonflabilă a statului mafiot.

Să-i șubrezească și mai mult poziția lui Klaus Iohannis. ICR începuse în mandatul lui Lilian Zamfiroiu – ultima victimă a guvernării PSD – să arate o anume simpatie față de noul președinte. Mandatul lui Zamfiroiu n-a fost unul memorabil, dar măcar n-a deranjat mai mult decât era cazul după haosul provocat odată cu aducerea lui Marga-calorifer la șefia ICR.

Însă Ponta calcă totul în picioare de la o vreme. A uitat de Diaspora, vrea să faulteze votul prin corespondență, dă pomeni pe bandă rulantă, asmute Fiscul pe micii întreprinzători pentru a lovi în baza liberală, înființează organisme inutile precum Antifrauda menite să sperie pe oricine nu se supune statului mafiot pesedist etc.

Ultima redută care nu fusese zdrobită de cizma comunismului reșapat era ICR-ul. Se pare însă că președintele Iohannis a prins din zbor mișcarea pontistă. Într-o declarație făcută în timpul vizitei sale din Italia, Iohannis spune că schimbarea de la ICR s-a făcut ”pe șest”.

”ICR este o institutie care tine de ceea ce numim diplomatie publica. Este o institutie creata pentru a duce imaginea pozitiva a Romaniei mai departe, pentru a arata unei lumi intregi care este valoarea enorma a culturii romanesti, care sunt valorile noastre si care sunt credintele noastre. Toate acestea nu se fac usor, ci cu oameni daruiti si cu proiecte bine gandite, indraznete si vizibile. 

Din acest motiv, ceea ce se intampla in aceste zile la ICR, unde tocmai se schimba pe sest conducerea, ma ingrijoreaza. Eu cred ca ar fi nevoie de o dezbatere publica pentru a reusi impreuna sa vedem ce dorim de fapt de la ICR, cum vrem sa restructuram institutul sa-l facem performant in sensul mentionat. Este nevoie de profesionisti, de oameni care stiu cum se construieste un proiect cultural, ce inseamna managementul cultural in secolul XXI”, a declarat Klaus Iohannis la o întâlnire cu studenții români din Italia.

Iohannis pare că s-a prins, în al 12-lea ceas. V.V.Ponta, dublat de tăriceni, boroieni și de alte făcături ale Românei comuniste, sapă de zor la șubrezirea instituției prezidențiale și pun cărămidă cu cărămidă pentru consolidarea statului mafiot. Timpul se scurge repede, iar instituțiile publice cad una câte una sub tăvălugul pesedist. Ultima pe listă, cu voia lui Viorel Ponta, Institutul Cultural Român.

, , ,

8 Responses

  1. Ponta isi joaca foarte bine cartea. Oare avea cineva alte asteptari asupra acestui individ odios? Revolta mea se manifesta asupra lui Iohannis, caruia nu-i pot spune Presedintele meu, nu m-a convins sa ma incerce o astfel de traire!!! Pe zi ce trece sunt tot mai convinsa ca Iohannis se complace in a juca un rol, iar in spatele lui altcineva face jocurile!!! Nu exista nicio scuza cand seful tau de cabinet este fostul consilier al lui Nastase!!! Sunt oripilata!!!!

  2. de la iliescu incoace=25 de ani de la lovitura de stat,SE IGLITESTE RESRTAURATIA COMUNISTA PRIN TOTI ADEPTII: ILIESCU,NASTASE ADRIAN,TARICEANU CALINANTON…ANDRONESCU,COSMA+FISU,MAZARE+FRAT”SU,NAUNM+FII”SA+ GINER+”SU,CONSTANTINESCU,DUICU,NICA_DAN+CIPRIAN,OPRISAN,BOSCODEALA,MOCANIU,VOICULESCU,O DROAIE DE FOSTI SI RESAPATI SI NOU PROMOVATI KOMINTERNISTI!!! DIASPORA S_A PRINS!!! TARA ESTE COTROPITA DE FOSTII,SACTUALII SI VIITORII COMUNISTI SADEA…PUR_SANGE….

  3. diaspora!!!STATI CU OCHII PE NOI!!!NU NE LASARTI,PRADA COMUNISMULUI FEROCE…SUNT FEMEIE IN VARSTA…am prins colectivizarea fortata,puscariile post razboi…mi-am cunoscut vecinii fosti detinuti politici,CAND ERAM IN LICEU…DUPA APROAPE 25 DE ANI…VINA??? ERAU OAMENI GOSPODARI!!! S_AU DUS PE LUMEA CEALALTA,NEREABILITATI,JECMANITI,FURATI,BLAMAYTI…AU GASIT CASELE GOALE…COMUNISMUL LE_A NARUIT VIATA,DEGEABA,,,DOAR LE_A PLACUT SA FIE GOSPODARI IN PAMANTUL,CASELE,SERVICIILE SI GANDIRILE LOR!!! DOAR AMINTIRI FRUMOASRE SI RECUNOSTINTA DOMNULUI,CA I_AM CUNOSCUT!!!

  4. cred ca glumiti ca iohanis n-a stiut.se banuia de 2 saptamani…
    cat despre ce se intampla,cu un presedinte ca iohanis fara personalitate,si cu o opozitie muto-usl-ista,peste exact 5 ani,ponta va fi presedinte.

  5. Aveti dreptate d-le Laurentiu şi de ce nu d-na Anca Cristache.Vina cea mai mare o purtam noi, cei care l-am ales pe Iohannis,fiindca nu ne-am aşteptat l-a cat ne promitea ın campanie,ca se v-a ınconjura de oameni ce-l v-a trage de sfori din umbra !Parerea mea este ca , au avut un aranjament de care noi am fost orbiti a nu-l vedea,sau, i s-a pus ın vedere dupa alegeri,ori faci ca noi, ori piei,şi Iohannis a ales prima varianta.Oricum,Iohannis v-a fi tras de sfori şi v-a juca cum i se canta.Vizita ın Italia şi discutiile cu Diaspora, care nu au rezolvat nimic din cerintele acesteia, denota slabiciunea sefului statului ın raport cu cei care sau sacrificat ın al vota şi aduce la putere.Consider ca Ponta a fost sincer la aniversarea celor 3 ani de guvernare cand a afirmat ca,s-a tinut de promisiune,PSD & CO guvernarea şi PNL preşidentia !Iohannis preşedinte este tras pe linie moarta,ın timp ce Ponta zburda pe plaiurile mioritice cum vrea muşchii lui.Schimbarea de la ICR,fiind destul de elocventa !!..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *