coperta - miracol-previewTurnelul nostru în America pentru promovarea cărții ”Miracolul din noiembrie” se apropie de sfârșit, după aproape șapte săptămâni de alergătură superb-istovitoare printre românii din Diaspora. Sunt prea multe de spus, nu zăbovesc acum, dar promit să revin pe larg, odată ajuns în cealaltă Românie a mea.

În acest moment, mintea îmi zboară la bomba bombelor aruncată pe piață de DNA prin punerea sub acuzare a lui Victor Ponta. Ce legătură există între această mare lovitură pentru destinul României și turneul nostru dedicat marii victorii din noiembrie 2014, soldate cu blocarea PSD în drumul către Cootroceni? Una singură: în SUA și Canada am întâlnit români necăjiți pe noul președinte Iohannis. Motivul? Ar fi bătut palma cu PSD și cu Victor Ponta pentru refacerea USL, iar alegerile ar fi fost o mare păcăleală.

I-am contrazis și le-am spus că nu avem nicio dovadă că așa e. Și le-am cerut lor, ca și prietenilor mei pe Facebook, să mai aibă puțină răbdare. Da, poticnelile lui Klaus Iohannis, proasta sa inspirație cu alegerea unor consilieri de esență comunist-pesedistă (vezi Mihalache), lipsa de fermitate în raport cu abuzurile guvernului sunt, într-adevăr, motive de îndoială, dar nicidecum semne fatale ale unei mari trădări a votului popular.

Iată acum, când DNA a anunțat urmărirea penală a lui Victor Ponta în cazul de corupție al colegului și prietenului său Dan Șova, că președintele Iohannis a dat un semnal clar că suspiciunile privind o presupusă cumetrie a sa cu PSD nu sunt câtuși de puțin întemeiate. Iohannis i-a cerut demisia de onoare din funcția de premier a lui Victor Ponta, o dovadă clară că președintele nu are nicio înțelegere obscură cu tartorele pesedisto-comunist.

Evident, Ponta l-a luat la mișto spunând că nu va demisiona din funcție și aruncând buba în curtea parlamentului. O nouă minciună din seria infinită a bătăilor de joc față de românii cu mintea la ei, căci discuția nu e despre majoritatea parlamentară, ci despre onoare, ceea ce desigur că Ponta nu are și nu va avea în vecii vecilor, amin!

Dar nu asta contează. Va mai trage de timp, dar pe pielea lui și a tuturor celor care cred că prin blocarea justiției vor da o lovitură de moarte statului de drept și viitorului democratic al României. Nu va ține! Justiția a căpătat puteri formidabile, iar asta e în primul rând meritul lui Traian Băsescu. Iar acum și al lui Klaus Iohannis, care a înțeles că o țară cu dorințe pro-occidentale nu poate avea lideri politici care stau cu corupția la masă.

Agățându-se de protecția sa politică asigurată în parlament de o majoritate parlamentară tot mai toxică, Ponta face o greșeală fatală, care îl va costa enorm. Își înrăutățește situația pe zi ce trece, dar foarte bine dacă asta vrea.

”DNA, DNA, curăță politica!” au strigat tinerii lui Ionuț Deneș, eroul Revoluției de la Cluj, înainte de turul doi, pe străzile Clujului. A fost declarație de război împotriva mafiei politice și declarația de iubire față de Diaspora și de toți frații noștri de peste mări și țări care au înțeles că 25 de ani au fost prea mult pentru o țară jefuită de Ion Iliescu, Năstase, Ponta și de alți urmași ai regimului comunist. Iată că procurorii înarmați acum cu multă putere au înțeles mesajul străzii și azi au dat o nouă probă a curajului lor pro-România. Nu va fi și ultima.

Indiferent cât ar încerca mașinăria de împroșcat propagandă a PSD să bage în capul prostimii că Băsescu este marele hoț, realitatea e că România a fost jefuită vreme de aproape 20 de ani de moștenitorii lui Ceaușescu refugiați în PSD. Ei au furat Revoluția din decembrie 1989 și i-au împușcat pe foștii dictatori pentru a le închide gura. Lăsați în viață, Ceaușeștii ar fi spus că Iliescu, Năstase&gașca nu sunt revoluționari care merită să conducă țara, ci comuniști sadea pentru îndepărtarea cărora de la decizia politică au murit oameni împușcați pe străzile marilor orașe. Iliescu, Roman, Militaru, Gelu Voican, Stănculescu, cu voia Moscovei, i-au trimis însă la moarte, au pus mâna pe România și au început marele jaf național. Disperați, mulți români au părăsit țara și s-au refugiat în Diaspora. După 25 de ani de la Marea Păcăleală, Diaspora s-a întors sa-și ia țara înapoi. Iar azi, DNA a dat un nou semn că a înțeles votul din noiembrie 2014 și răzbunarea celor alungați din țară.

Ponta și camarila se vor agăța cu disperare de Rusia lui Putin și de propaganda anti-Occidentală. Vor lovi în DNA, via ciuma parlamentară, vor intoxica populația prin ecranul televizorului cu minciuni și diversiuni marca Voiculescu, vor folosi tot arsenalul politico-mediatic pentru a bloca schimbarea la față a României. Vor merge până la capăt, cu orice risc! Dar astăzi, poate mai mult ca oricând, am aflat că Miracolul din noiembrie va merge și el mai departe. Cu orice risc. Până la capăt! Pas cu pas. Așa cum au vrut tinerii masacrați pe străzile lui decembrie 89, care s-au așezat sub șenilele tancurilor ceaușiste strigând cu ultima lor suflare: ”Libertate! Fără comuniști!”. După 25 de ani, începem să ne luăm și Revoluția, și țara înapoi. Doamne-ajută!

Laurențiu Ciocăzanu

laurentiu-ciocazanu

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *