VOCILE DIASPOREI. Mihaela Ciovică (Montreal): Nu, Victor Ponta nu este Pinocchio!

Written by

Multi ne-am saturat de minciuna, multi am obosit! Mitomanul numarul unu al tarii… Il aratam cu degetul si-l numim Pinocchio, cu cea mai sincera lejeritate, fiindca stim ca disimuleaza adevarul, ca isi deghizeaza gandirea cu intentia de-a ne insela, ca omite adevaruri care sunt vitale si de importanta nationala, ca este ambiguu in prezentarea informatiilor care ne privesc pe noi toti. Cat timp trebuie sa mai suportam acest personaj care se opune deliberat adevarului si care murdareste clasa politica romaneasca impreuna cu toti mincinosii si hotii ,,infratiti” cu el ?!


Cand minciuna ,,oficiala” dauneaza la nivel national, simtim raul care ne nimiceste grosolan, dezgustul, disperarea, iar neputinta de-a putea face ceva ne adanceste starea de rau. Ce e de facut, ne intrebam mereu?! Sunt bine instalati acesti mizerabili in scaunele lor si ajutati sa ramana acolo de voturi care apara minciuna si jaful. 


Ipocrizia si minciuna grosolana la nivel politic creeaza frica, sentimentul abandonului, respingerea, tradarea, umilirea, jena si rusinea pentru toti cei care cred in valori morale, valori fara de care nu ne mai putem socoti oameni. Prin vot ne-am exprimat increderea! Avem nevoie de incredere, pe ea se bazeaza relatiile la nivel social, politic, economic, pe incredere se bazeaza supravietuirea noastra ca societate !


Numindu-l Pinocchio pe acest om, i-am agatat de gat un blazon nemeritat, cel al inocentei copilaresti. Nu i se potriveste, nu-l merita! Victor Viorel nu are rolul unui glumet care sa ne distreze cu glume si nici al unui farsor care sa ne surprinda cu un parcurs insolit. Avem nevoie de seriozitate.


Este inacceptabil sa continuam sa cadem in deraderea inoportuna a unui om politic care ne-a facut de ras in toata lumea.
Este umilitor sa-i observi placerea pe care o simte atunci cand minte, incercand sa convinga intr-un mod foarte natural si devenind stapanul emotiilor lui fara nici o ezitare. Minciunile primului-ministru au devenit atat de ,,normale” pentru el incat reusim sa le detectam cu usurinta chiar si pe fata lui, in manifestarea corporala, in mers, in felul in care deschide o usa, in zambet, in felul in care se aseaza. Minciuna il invaluie ca vaporii de cianura si chiar daca darele pe care le-a lasat ne-au otravit, in final il vor dobori si pe el.

Mihaela Ciovică, Montreal

Vocea Diasporei Mihaela Ciovica Montreal Canada

, , ,

4 Responses

  1. Multumim pentru apeirreci!ghidul este conceput ca un instrument practic, cu raspunsuri concrete la intrebarile unui nou venit in Belgia; dar, in acelasi timp, inseamna economie de timp si sursa de informatie si pentru “veterani” :) il vom actualiza online si de ce nu, speram in reeditarea lui in editii viitoare.Succes in activitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *