Oprea, șef de doctorat pentru Ponta, la doi ani după plagiat!!! Români, ce țară-i asta?!

 

Emilia SercanJurnalista Emilia Șercan a dezvăluit pe Hotnews că premierul interimar Gabriel Oprea și-a obținut doctoratul în drept printr-o lucrare suspectă rău de plagiat. Oprea a reacționat spunând că nu a încălcat legea. Pasajele copiate sunt însă evidente și pentru orbi. Cu toate acestea, ca și în cazul plagiatului lui Victor Ponta, comunitatea academică din România tace. Explicața este, desigur, rețeaua de complicități care a cuprins inclusiv învățământul superior după Revoluție și care a condus la fabrici de diplome, universități-fantomă și doctorate pe bandă rulantă, fără nicio legătură cu munca științifică și cu studiul aprofundat și asudat.

OpreaNicăieri în lumea civilizată nu e posibil așa ceva! Învățământul românesc a ajuns un sistem închis, în care corupția unge totul în interesul celor care au nevoie de atestate universitare. Grav e că nimeni nu se revoltă. În Diaspora, românii care au tras pe brânci pentru o diplomă știu cel mai bine ce blasfemie e să furi intelectual. Și ce bătaie de joc față de cei care au învățat pe bune e să treacă neobservate cazuri flagrante de plagiat, ori de diplome false. Culmea, situația lui Gabriel Oprea e și mai strigătoare la cer decât cea a lui Victor Ponta. Asta deoarece la nici doi ani după ce a obținut doctoratul descoperit ca suspect de plagiat ”doctorul” Oprea a fost nici mai mult nici mai puțin decât îndrumător pentru doctoratul lui Victor Ponta!!! După doi ani?!!! Unde, fraților, se mai petrece așa ceva? Dați un exemplu de pe planeta Pământ! Iată ce scrie azi Hotnews:

”Premierul interimar Gabriel Oprea a obtinut in 2001 titlul de Doctor in Drept, cu calificativul “foarte bine”, potrivit datelor puse la dispozitia HotNews.ro de catre Ministerul Educatiei si Universitatea din Bucuresti. Presedintele Comisiei de specialisti care a evaluat doctoratul lui Oprea a fost Constantin Mitrache, pe atunci prodecan al Facultatii de Drept. La doi ani de la acel moment, atat Constantin Mitrache, cat si Gabriel Oprea au fost membri in comisia de doctorat a altui premier cu plagiat: Victor Ponta.”

Aflăm că printre cei care au făcut parte din comisia care i-a acordat titlul de doctor lui Gabriel Oprea figurează și Ion Neagu, președintele Consiliului de Administrație al Universității ”Nicolae Titulescu”, unde a predat și Adrian Năstase. Ion Neagu a fost pana in 2003 avocatul lui Keser Mehmet Fatih – cercetat in privatizarea COLOROM Codlea si NITRAMONIA Fagaras – care fusese trimis in judecata de procurorul pe atunci Victor Ponta.

Așadar, lucrurile se leagă. O mână spală pe alta, bla, bla…Incredibil! Ce țară e asta, oameni buni? Și cum de nu există nicio reacție din partea profesorimii normale sau a societății? Cum să punem la ”și altele” acest scandal? Ce să creadă tinerii care fac azi Dreptul? Că au de învățat de la ”exemple” precum Oprea sau Ponta? Iată, avem un răspuns pentru care diplomele nu ne sunt recunoscute în anumite locuri din Occident; de ce ne-ar crede pe cuvânt vest-europenii, americanii sai canadienii când noi producem marfă academică plagiată la foc automat?

Așa ceva nu poate fi trecut cu vederea. În mod normal, se lasă cu demisii și cu anchete, inclusiv penale. Dar pentru asta e nevoie de presiune publică. Oricâte DNA-uri am face și oricâți jurnaliști de investigație or mai rezista în patria asta, nimic nu se schimbă dacă omul de rând tace sedat de soare, de mare, de mici și de bere sau de fotoliul personal în care zace îndesată lehamitea. Cu astfel de mentalitate de legumă socială mâine vom deveni cu toții sclavii semidocților. Asta vreți?

Laurențiu Ciocăzanu

Laur Ciocazanu

, , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *