Nu mai departe de cu o zi în urmă, VoceaDiasporei.ro a publicat un text despre mișcările periculoase care se petrec la vârful Parchetului General. Mai multe scandaluri de corupție și dosare făcute cu dedicație politică, fără miză și cu probe supte din deget, sunt indicii clare că Tiberiu Nițu a decis să joace pe carte ”totul sau nimic”, târându-și instituția într-o zonă extrem de gravă. Totul pare o răzbunare împotriva DNA, pe motiv că procurorii Laurei Codruța Kovesi nu renunță la anchetarea politicienilor implicați în fapte grave de corupție, printre care și premierul Victor Ponta.  Iată însă că la nici o zi de la acel material mai sus amintit, ziarul ”România liberă” a mai dezvăluit și el o lovitură fără precedent dată de Parchetul lui Nițu democrației românești. E vorba de asmuțirea procurorilor împotriva unei instituții fundamentale a statului de drept – Curtea Constituțională a României (CCR). Cităm din concluzia jurnalistei de investigații Ondine Gherguț:

Caz unic în analele Justiției: șase din cei nouă judecători ai Curții Constituționale din România sunt anchetați de către procurorii din subordinea procurorului general al României, Tiberiu Nițu, pentru că, în rezumat, au invalidat referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea președintelui de atunci al României, Traian Băsescu. Fapta pentru care s-a început urmărirea penală  ar fi de fals în acte oficiale. Cei șase judecători vizați de anchetă au transmis premierului Ponta o erată prin care au corectat o adresă cu informații false transmise de colegul lor, judecătorul CCR  Acsinte Gaspar. Judecătorii care au semnat erata și apoi  au invalidat referendumul sunt: Augustin Zegrean, Aspazia Cojocaru, Iulia Motoc, Ștefan Minea, Petre Lăzăroiu și Puskas Valentin Zoltan. Pentru tăierea de pe listele electorale a unui număr mare de alegători și, implicit, pentru validarea referendumului și demiterea președintelui Traian Băsescu au votat doar trei judecători, respectiv Acsinte Gaspar, Ion Predescu și Tudorel Toader. Motivul invalidării referendumului de cei șase judecători a fost că NU s-a întrunit cvorumul, respectiv la urne NU au fost prezenți  jumătate plus unu din alegătorii înscriși pe listele electorale permanente. “Vina” celor șase judecători este că au respectat legea, respectiv că au luat în considerare listele electorale permanente pe care s-a votat deja. În nici o țară în care se respectă principiile statului de drept NU se modifică numărul alegătorilor de pe listele electorale DUPĂ ce are loc scrutinul.

Această nouă lovitură de care vorbește ”România liberă” este și cea mai gravă dintre toate belele în care a implicat Tiberiu Nițu o instituție-cheie a magistraturii române, e vorba de Parchetul General. Și e grav pentru că ea arată cum pot deveni procurorii slabi de înger instrumente în mâna mafiei politice, care nu vrea altceva de la ei decât să-i folosească pentru reglări de conturi, nu pentru protejarea legii și aflarea adevărului. Altfel cum poți explica lumii civilizate că anchetezi o instituție fundamentală a statului democratic – Curtea Constituțională? Cine a auzit vreodată ca în SUA, Franța, Marea Britanie, Germania, chiar și în Spania, Grecia sau Italia, Curtea care garantează respectarea legii (legilor) fundamentale poate fi pusă la zid de un comando de procurori teleghidați de partidul aflat la putere? Ar exploda totul.

Toate aceste semne arată că Tiberiu Nițu și Victor Ponta merg prea departe. Și că sunt dispuși chiar să depășească barierele anului 2012, atunci când USL a dat democrația din România peste cap cu un singur scop – eliminarea președintelui în funcție. Nu degeaba toate acele operațiuni au fost denumite simbolic lovitură de stat și atac la democrație și la statul de drept. Nu întâmplător UE și SUA au fost nevoite să dea cu pumnul în masă pentru ca guvernul Ponta să revină în banca sa.

Iată însă acum că, prin anchetarea unor înalți magistrați ai Curții Constituționale, cozile de topor ale Republicii Ponta nu se mai feresc de nimic. Merg pe drumul lor anti-Occident, cu orice risc. Inclusiv acela de a face praf democrația firavă din România și de a duce țara afară din UE, către o alianță cu estul sălbatic antidemocratic. Ce va mai urma?

 

CITEȘTE ȘI:

Desființați Parchetul General sau mutați-l sub DNA! Apare un nou caz ”Panait”?

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *