Realpolitik PNȚCD a la omul mic cu capul mare-Aurelian Pavelescu

Written by

Aurelian Pavelescu, omul mic cu capul mare cum l-a numit Traian Basescu, astăzi este descris drept un “om mic la stat și politic prost la cap” de către Octavian Constantin Oana, fostul președintele PNȚCD Diaspora.

Oana critică în termeni foarte duri discursul politic și acțiunile actualul președinte al PNȚCD, Aurelian Pavelescu, utilizând termeni precum fariseim, trădare șau ipocrizie în raport cu doctrina țărănistă. ”Pavelescu nu renunță la principii ci doar le adaptează sub masca /justificarea unei politici reale/pragmatice pe care el o numeste realpolitik . Mișcare, pe care el o face aruncând peste bord principiile PNȚCD. Și asta doar în folosul lui personal și al acoliților săi din conducerea actuală a PNTCD și nu în folosul țării și al partidului cum clamează din toti bojocii săi”, explică Oana pe contul său de Facebook..

”Macabru este că se și mai felicită singur că a depașit etapa idealismului naiv și utopic !!.Bă ești nebun, cum naiba să fii naiv și utopic trecând prin 5-6 partide și renuntand la tot atâtea ideologii și la principiile aferente lor !!”, scrie Oană pe Facebook.

Mai jos textul de referință al lui Pavelescu care l-a motivat pe fostul lider țărănist să reacționeze:

“După un răstimp de absență, motivată de o perioada de confuzie și jocuri politice din spatele ușilor închise în perspectiva anului electoral din 2016, revin. Nu întâmplător, vorbind despre ”realpolitik”. A trecut un sfert de veac în care partidele și guvernele României au făcut, fără deosebire, dovada incompetenței. Incompetenta care a esuat în coruptie generalizata sau/si amatorism. Doua practici au fost folosite.

Prima, un empirism, fondat pe populism intern și servilism pe plan extern, linie care a dominat viata publică și s-a impus prin toate guvernările, de stânga sau dreapta, fără deosebire. PSD, PNL, PDL au fost principalele partide care au adoptat această practică, fiind principalele responsabile. Extrem de agresive, controlate de grupuri de influență, care nu au avut legatură cu țara. A doua linie, promovată de PNTCD în anii 90, a fost aceea a unui idealism ancorat în trecut, utopic, fondat pe principii morale, mai mult declarate decat respectate, care nu au fost suprapuse asteptărilor și nevoilor reale ale populației. Tema anti-comunistă, ca o revenire la realitățile politice post-belice prin ignorarea și eliminarea unei situații de fapt, de 50 de ani de comunism, s-a dovedit ineficientă și, mai mult, compromițătoare. Anti-comunismul propagandistic nu a fost o soluție, nu a fost însoțit de mari proiecte de schimbări instituționale, cu impact social și economic pentru țară. Acest idealism utopic nu putea contracara empirismul brutal, PNȚCD devenind o victimă imediată.  Este nevoie azi de o asumare a unei noi linii, guvernată de acel ”realpolitik”, fondat pe pragmatism și adaptarea la contextul intern și extern”

PNȚCD trece în istorie

Fostul lider tărănist a realizat o radiografie dură a fostului său partid pe care astăzi îl vede trecut complet în istorie de indivizi care nu au participat și contribuit la istoria PNȚCD în politica și societatea românească. ”Marea împăcare cu stânga socialistă promovată de actuala conducere PNȚCD în frunte cu președintele Pavelescu și acoliții săi nu este decât parafarea trecerii unui partid istoric PNȚCD în Istorie!”, subliniază Oană pentru Vocea Diasporei. În opinia sa, această trecere trebuie facută în onoare și fără ca ceea ce PNȚCD a reprezentat în România ca partid și curent politic să fie târât în ”dezonoare de Pavelescu si clica sa cripto-comunistă și securistă”.

 

 

 

,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *