Atacurile la adresa Diasporei puse la cale pe axa PSD-Antena 3 provoacă valuri de reacții pe internet. În joc a intrat mai nou și mama lui Mircea Badea, care s-a alăturat și ea corului ”însetat” de sânge de român din străinătate. Mariana Badea a atacat-o pe Veronica Dondaș, româncă din zona Toronto (Canada), care îi dăduse o replică elegantă lui Mircea Badea după ce acesta vorbise din nou cu dispreț despre românii din Diaspora.

Gabriela Covaci (Burlington, Canada), o militantă convinsă pentru păstrarea tradițiilor și valorilor românești, a simțit nevoia să intervină în special în sprijinul femeilor din comunitatea românească luate peste picior de Mariana Badea.

Gabriela a publicat pe facebook o scrisoare adresată mamei realizatorului de la Antena 3 în care o pune la punct cu argumente pe cea care s-a umplut de ridicol și de aroganță vorbind incalificabil despre compatrioții săi aflați peste granițe. Redăm mai jos integral textul semnat de Gabriela Covaci:

Doamnă, ce anume vă califică să puneți astfel de etichete unor oameni despre care nu știți NIMIC?!?
Pentru că niciodată nu am suportat nedreptatea, scriu aceste rânduri în răspuns la replicile doamnei profesoare de romana Badea pentru Vero Nika.
Ca să o liniștesc incă de la început pe doamna profesoară, o informez că îi scrie o persoană care a învățat pe brânci si in Canada ca si in Romania și că tot ceea ce voi scrie, voi scrie în deplină cunoștință de cauză, . De asemenea, aș vrea să il liniștesc și pe Mircea și să îl informez că nu am avut niciodată legături cu SRI/SIE.
Numele meu este Gabriela și sunt și eu o ”eroină” din Canada – una care o cunoaște foarte bine pe Veronica. Pe Mircea Badea nu îl cunosc personal, însă cunosc ceea ce lasă să se vadă – un doctor în mitocănie care își câștigă existența din cititul ziarelor și comentarea unor articole într-un limbaj cel puțin suburban.
Doamna Badea ne îndeamnă să facem ceva pentru țară – mă întreb, fiul dumneaei ce face? Noi facem ceea ce putem, de aici, de departe. De exemplu, în ciuda opiniilor fiului dumneaei, noi:
•contribuim la creșterea economică a României (nu voi insista pe modul în care o facem pentru că s-a scris destul despre acest subiect)
•votăm (da, este ceva ce facem pentru țară)
•scriem scrisori către cei care calcă în picioare democrația și statul de drept (da, și asta este tot din dorința de a contribui cumva)
•organizăm marșuri de protest atunci când drepturile ne sunt încălcate
DAR, mai important, poate, este ceea ce facem pentru a promova Romania, tradițiile, cultura și limba aici, la capătul lumii:
•Organizăm școli de limba română ( pe banii canadienilor nu ai romanilor)
•Organizăm tabere de limba română
•Organizăm Clubul Copiilor (cu diverse activități în limba română – Știință, Aeromodele, Artă Culinară, Cenaclu Literar, Decorațiuni, Jocuri Logice, etc)
•Organizăm an de an Gala de Strângere de Fonduri pentru Ziua Copilului iar cu banii obținuți bucurăm copiii din comunitate cu mini vacanțe de 3 zile pline de activități menite să îi ajute să învețe limba română prin joc
•Luăm parte la evenimentul Ziua Internațională a Iei (pe care o purtăm cu mândrie și o afișăm ori de câte ori avem ocazia)
•Organizăm Teatru de Păpuși cu păpușari români

Și lista ar putea continua. Ca să înlătur orice fel de speculație, organizația nostră este una Non for Profit, deci tot ceea ce facem, facem pentru că ne iubim țara și vrem să ținem vii în inimile copiilor noștri imaginea României, cultura și tradițiile noastre.
Veronica este membră a acestei organizații și deși lucrează (este Senior Consultant si Project Management Professional ca să înțelegeți că expresia ”intelect delicat” nu are ce căuta alături de numele ei), are 3 copii și nu are nici un fel de ajutor (altul decât cel de la Dumnezeu), își voluntariază cu generozitate timpul pentru comunitatea românească… mă deranjează și mă doare că un astfel de om , o astfel de mamă este etichetată ca ”fără suflet” și ”cu frustrări materne” – doamnă, ce anume vă califică să puneți astfel de etichete unor oameni despre care nu știți NIMIC?!?
Este de înțeles faptul că ați sărit să vă apărați fiul, dar să vă puneți în ipostaza de mahalagioaică și să aruncați ”bezmetic” cu noroi nu este nici acceptabil, nici de înțeles. Cu ce drept ne dați sfatul de a nu vota și ce anume vă îndreptațește să ne catalogați ca ”talibani gălăgioși, direct responsabili pentru distrugerea țării”? Pentru că dumneavostră pomeneați un proverb românesc ”Câinele moare de drum lung și prostul de grija altuia” (pe care eu in postura dumneavoastră l-aș fi evitat deoarece pe Mircea pare să îl doară de grija multora – de altfel, Veronica tocmai de aceea i-a scris), eu vă voi aminti altul – ”Ce naște din pisică, șoareci mănâncă”.
Doamnă, dacă aveați impresia că aveți ”experiență psiho-pedagogică”, poate că ar fi cazul să vă uitați puțin în ”ograda” dumneavoastră și să constatați că ați cam ”dat cu oiștea-n gard” cum spune românul … În rest, numai de bine!

CITEȘTE ȘI:

Mama lui Mircea Badea, atac la Diaspora via Veronica Dondaș: ”Acești talibani gălăgioși”

, , ,

13 Responses

 1. Dna EROINA DIN CANADA pe dv ce va califica sa jigniti locuitorii Romaniei care platesc taxe,suporta viata nu tocmai roz de acolo,nedreptatile de tot felul?
  Cine sunteti dv?
  Eu traiesc in Germania de 25 de ani dar nu mi-am permis niciodata sa jignesc oamenii care traiesc acolo.Si da,mi-as dori ca cetatenii romani care nu traiesc in Romania sa nu aiba drept la vot.
  Am trait o experienta ingrozitoare in decembrie 2014 la consulatul din München unde am mers sa votez,sa vad 10 autocare aduse din tara tocmai ca sa se creeze busculada.
  Sunteti multumita dna pe cine ati votat?
  Sunt convinsa ca ati votat BASESCU SI IOHANNIS.
  Este foarte simplu sa stai in fata PC si sa scrii cand stii ca poti trai modest sau poate chiar bine si sa critici!!!
  NU MAI JIGNITI SI NU MAI CRITICATI!!!
  INCERCATI SA VA PRIVITI IN OGLINDA !!!!

  • Unde a jignit locuitori României? Se pare că după 25 ani in Germania ați uitat limba română.

   • Se pare stimata doamna “din Germania” ca ati fost uitata acolo de una din autocarele PSD…
    Nici una dintre cele doua doamne Canadience in conflict cu pitecantropul Badea si cu “Muma Sa” nu a jignit “romanii din Romania”. Romani suntem si noi.
    Dar unii din voi, mai “neamuri proaste” vor sa vorbeasca DOAR EI, vor sa VOTEZE doar EI, vor sa castige alegerile DOAR ALESUL LOR, au deci o personalitate foarte Hipertrofiata. Asemeni si Zgriptzuroaica cea batrana – Muma Badea, “psiho-pedagoaga” – o looseritza – adica o pierzaca – sperietoare pentru copiii de liceu. Vrea EA ca toti sa fie de acord cu idiotul ei. Vrea EA sa se faca ce zice Mircica “omul integru”… Rad si curcile de tembelul ala. Si ne vedeti pe noi, cei din Diaspora ascultand la maimutzele voastre? Noi suntem “pe bune” plecati cu familii de tot, nu ca matale “de 25 de ani”, “si io prin Germania…sa-l votez pa iliescu”… Pe ce considerente ne ceri noua “sa nu mai criticam”?
    E ceva NORMAL in Romania care de bun simtz nu trebuie criticat? Dracu’ a vazut Prim Ministru sa fuga din tzara lui? Dracu’ a vazut asa cetateni TEMBELI intr-o tzara care sa se uite la toate escrementele de “vedete” – printre care si Mircica-Pitecantropul pe care le arata diverse televiziuni din Ro? Voi nu vedeti ca sunteti spalati pe creier?
    Na, eu nu sunt “vedeta” asa ca va spun CE CRED EU. VOI sa va uitati in oglinda, mai “Georgeta-din-RFG” – Refugiata in Fundul Gradinii.

    • Trebuie sa ii dau dreptate lui Badea. Chiar nu cred ca in netul roemsanc in afara de doi trei fac bani multi din net. Sa fim seriosi e imposibil sa nu se afle de cineva atunci cand da lovitura.. iar eu nu stiu mai mult de vreo doua cazuri. Iar cu Ad sense.. SA FIM SERIOSI nu cred ca asta e metoda sa scoti bani frumosi din net ) am incercat si eu si stiu ce inseamna .. la fel cum stiu ce inseamna sa ai blog si chiar sa te bage in seama cineva.. btw cel mai bun argument e exemplul personal.. oricum succes in continuare.. faptul ca deocamdata nu se misca nimic nu inseamna ca nu se poate in viitor .. dar cred ca mai e mult pana blogul sa fie un adevarat business la noi

   • Parerea mea .Badea e batut in cap si nu intelege ca daca scrie sucks pe ggoole poate sa ajunga pe blogul lui Mihai Iorga la articolul care are titlul: Mircea badea sucks deci 4-5 ore pe ggoole le cam sta degeaba .posibil sa stea gu gugle in fata si sa se uite la culorile de la litere )) multa bafta mihai sal’tari de la olteni si te astept pe la Viper ))

  • Si el e greu de cap, dar nici tu nu ai stiut sa-i explici omuuli. Puteai sa-i zici ca motoarele de cautare pot reprezenta o sursa imensa de trafic pentru un blog. Iara cel care castiga 3000euro/luna cred ca-l stiu si eu

 2. Sa nu-mi spuna cineva ca a ales sa emigreze sau sa ramana in tara, din considerente patriotice. In primul rand este vorba de confortul personal sau familial. Facem propaganda pentru unii si-i dracuim pe altii……asa si? Daca asta ridica standardul matereal si social personal, care-i problema? Inca ceva, ca sa nu sune ridicol nu mai folositi cuvantul ,,PATRIOTISM”, cei care aveau dreptul acesta sunt morti. Tot ce facem este in primul rand in interes personal si daca se nimereste sa foloseasca si acelor de langa noi tipam ca disperatii….PATRIOTISM!!!!! Uitati-va la alte popoare cum isi apara drepturile.
  Cu respect, un patriot jalnic.
  P.S. Dupa cum se poate vedea nu m-am eliminat din context.

  • multi sceptici pe’aciela nu e de marrie ca anu asta au venit atatea icoane bine-facatoare de minuni in romania adica romanul in prostia lui inca mai crede ca o sa’i dea Fecioara Maria pane si sare pe masa Osu la munca, si creierul la contributie daca s-ar scoate bani din blog pocnind din dejte, deja romania era I-a putere mondiala ! Se fac bani dar, se fac greu trebuie sa te nasti cu ceva neuroni sa fii capabil. Apoi de aia exista mii de profesii, ca fiecare sa’si gasesca una pe masura lui. Sa faci bani pe net, scriind despre orice, nu poate oricine, este o arta, trebe sa ai un al 6-lea simt, sa te orientez in 5 dimensiuni, sa fii si popa-si-hot etc!

 3. Pt Georgeta Martin – esti sigura ca ai citit articolul de mai sus sau dragostea pt Ponta te-a traznit?

  • Am ascultat live emseiunia asta si nu am stiut ca tu esti cel in cauza dar e drept ca Mircea nu prea a vrut sa creada ca cinva poate castiga foarte multi bani dintr-un blog. El e foarte sceptic in privinta internetului si mai ales in privinta blogurilor si crede ca numai pusti retardati de 17-18 ani sunt se ocupa de asta .

 4. Iorga: Nu contează după ce cuve2nt cheie cauți pe malere Google … tot dai een prima pagină de un blog! – Asta se intampla dintro solidaritate mutuala. Eu unu daca vreua sa aflu mai multe despre ceva cu siguranta nu vreau sa o aflu de pe un blog, ci vreau o sursa obiectiva. Eu nu am nimik cu blogerii normali sa le spunem, ci doar cu cei care au un mucea d blog, slab de tot, si care sar de cur in sus daca faci cumva o gluma despre blogari, cum ca eu nu as sti c inseama asta, si incep ei sami spuna cat d cool is ei si k ei fac parte din comunitatea blogarilor. Deci dupa parerea mea mare aprte din vizitatorii d bloguri sunt alti blogari care se simt extraordinar de bine ca pot face trafic unu anumit guru din lumea blogarilor si k ajuta la raspandirea fenomenului . Dar eu ma intreba,. daca toata lumea ar avea un blog at ce am face? PS:cel putin la prima vedere pot sa spun ca nu il suport pe zoso.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *