Organizatorii lucrează intens pentru a finaliza ultimele pregătiri ale Festivalului ”Ziua României pe Broadway”, care va avea loc în inima faimosului Manhattan, duminică, 15 mai. În prezentarea făcută evenimentului pe internet și în media de peste Ocean, organizatorii au transmis următorul comunicat:

”România este o țară înfloritoare cu o muzică fermecătoare, mâncăruri delicioase și tradiții încântătoare, dar de asemenea, o națiune care a dat naștere la laureați ai Premiului Nobel, câștigătorii ai premiilor Oscar și unele dintre cei mai buni și cele mai renumiți sculptori, compozitori, cântăreți de operă și poeți din lume. România cuprinde munți superbi, lacuri magnifice, o Delta a Dunării unica si țărmuri remarcabile la Marea Neagră.

Având loc ca si in anii precedenți in Districtul Financiar, in Lower Manhattan, duminică, la 15 mai, Festivalul de Ziua România va aduce ca întotdeauna o abundență de autenticitate a culturii și tradițiilor românești pentru români-americani din diaspora noastră și din lume .

Acest an va marca ediția XVII a Festivalului cu aproximativ 25.000 de vizitatori din New York City din Statele Unite si din peste 100 de țări.

Senatoarea Kirsten Gillibrand (D – NY), este invitata noastră de onoare. Printre oficialii invitați se numărăHon. Petre Guran – Secretar de Stat – Ministerul Afacerilor Externe, H.E. George Maior – Ambasadorul român la Washington DC (invitat), Onorabila Ioana Costache, Consulul General al României la New York. EL. Ion Jinga – Ambasadorul român la Națiunile Unite, primarul orasului New York, Bill De Blasio(invitat) si H.E. Vlad Lupan, Ambasadorul Republicii Moldova la Organizația Națiunilor Unite.”

, ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *