Suntem singuri în România, dar suntem mulți!

Written by

Aseară am fost fericit. În stânga mea și în dreapta mea se aflau tineri ca și mine săturați până în gât de escroci și securiști care se pretind politicieni și luptă pentru interesul national. Mă refer la tineri ce au ieșit să protesteze pe calea Victoriei demonstrând civilizat cu tot cu copii după ei. Privirea acelor copilași care abia puteau să meargă m-a făcut să realizez că ei vor fi prima generația născută cu simț civic deoarece noi nu am avut parte de așa ceva.

Noi a trebuit să învățăm din mers și să ne educăm mai mult singuri. Părinții noștri și astăzi se dovedesc depășiți de situație când le mai cerem sfatul în diverse lucruri. Hiatul intergenerațional este mare, dar și bătrânii noștri au contribuit din plin la acest lucru, nu doar noi.

”Lasă că merge și așa” nu mai merge

Cea mai mare palmă primită de la ei a fost lipsa de credibilitate și legitimitate pe care ne-au oferit-o și cu care ne-au învăluit pe toți la grămadă. Generația noastră a crescut cu această aură care nu s-a dovedit fatidică ci doar nefericită. Astăzi, văd bătrânii cum lasă capul în jos și lăcrimează când își văd copiii în morgă, în spital și nu în ulitmul rând, în stradă la proteste. Dacă mai aud că „în România lucurile merg oricum rău și nimic nu se schimbă” sau ”lasă că merge și asa”, voi reaminti la nesfârșit de tinerii morți din Colectiv. Le voi reaminti până numele celor morți vor fi pe buzele celor vii.

”Fără tranziție! Vrem Schimbare”

Atmosfera din stradă a demonstrat tuturor scepticilor și pesimiștilor din România că mai există o generație care vrea să schimbe lucrurile. Mulți din stradă vorbeau despre faptul că vor protesta zile în sir dacă este nevoie până toți vor fi demiși. Îngrijorarea lor era cine vine în loc! Eu n-aș fi atât de speriat de această chestiune. Pe principiul acesta nu-l mai dădeam jos nici pe Ceaușescu, nici pe Iliescu sau alții. Vor veni cei de la noul PNL. Foarte bine. Vom fi din nou în stradă. Până când? Până vom avea lideri ca noi care să ia cu asalt partidele și să impună schimbarea. Avem nevoie de timp și determinare. Mă bucur că am văzut foarte multe mesaje din diaporă, mulți români se solidarizau cu cei din stradă. România are nevoie de unitate!

”Corupția Ucide, asasinilor!”

Ieri am fost mulți. Poate 15.000, poate 20.000, poate mai mulți! Cert este că generația mea, generația Facebook cum este ea denumită peiorativ de către generația Televizor, a făcut istorie și a demonstrat că nu suntem o generație de conservă, pierdută, artificială, lipsită până și de instinctul procreării. Era o plăcere să strigi ”Ponta Demisia/Oprea Demisia!” și să vezi în jurul tău doar zâmbete de bucurie ale tinerilor ca tine pentru simplul motiv că și tu ești acolo. Această unitate resimtiță îți dă putere și forță să treci peste barierele mentale ale unei generații Televizor care vrea să te castreze din principiu. Politicienii au stat ascunși așteptând rapoarte ale slugilor în uniformă. Chiar este așa de greu să înțelegi de ce lumea nu mai suportă? ”Corupția Ucide, asasinilor!”

Din moment ce realizezi că puteai să mori ca ultimul sobolan și ultima grija a autorităților era cum să iasă cu basmaua curată din toată tragedia sau să-și facă PR, realizezi că esti singur ca tânăr în România. Important este că ieri am realizat că suntem singuri, dar mulți. Și această generație nu are memorie de scurtă durată!

 

 

 


One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *