Torino: “Este rândul nostru!” – două zile de mitinguri 

Written by

După manifestările românilor din Paris, Londra, München, Luxemburg, conaționalii din Torino sunt de părere că “este rândul nostru”. Românii din Torino au obținut autorizație pentru două mitinguri și vor ieși în strada, vineri 6 noiembrie, respectiv duminica, 8 noiembrie, mobilizați de manifestațiile de amploare din țară.

Vineri, marșul solidarității în jurul Consulatului din Torino

Prima acțiune va avea loc vineri, 6 noiembrie, începand cu orele 20.00, în fața Consulatului General al României la Torino, situat în via Ancona, numarul 7. Pregatiți cu steaguri, pancarte cu mesaje și lumânări, conaționalii din Torino vor marșălui, pasnic, în jurul consulatului. Potrivit anunțului, la orele 21.00, participanții la marșul din Torino se vor opri pentru un moment de reculegere. “Si noi suntem #Colectiv”, este mesajul conaționalilor noștri.

Românii din Torino au același discurs cu cei de acasă: vor o țară nouă, o clasa politica reformată, un parlament redus și diminuarea corupției, cer votul prin corespondență.

Duminică, marșul solidarității pe străzile din Torino

Ce-a de-a doua acțiune va avea loc duminică, 8 noiembrie, când, de la ora 18.30, românii vor participa la marșul solidarității pe străzile din Torino, în memoria victimelor tragediei din “Colectiv”. Conform apelului, românii se vor strânge, duminică, în parcul “Giardini Reali”- lângă statuia carabinierului – și vor pleca într-un marș pe străzile orașului. Protestatarii se vor opri în fața Consulatului României unde își vor exprima, pasnic, sprijinul față de manifestările anti-corupție și anti-mafie care au animat țara în ultimele zile.

“Împreună pentru a sprijini curațarea țării, pentru un viitor din care să facem parte! Vino alături de noi, cu România în inimă!”, este mesajul românilor din Torino.

Articol apărut și în Ziarul Vocea:http://vocea.12alle12.it/

, ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *