Suferința uni cioban chinuit, exprimată în vorbe simple dar pline de profunzime, a fost distribuită pe pagina de facebook a jurnalistului Grigore Cartianu, iar postarea s-a dus viral în rețeaua de socializare. În urmă cu o oră și ceva, statistica facebook dădea următoarele date:

Situația la ora 9.40: Postat: acum 20 de ore Impact: 2.018.277 Like-uri: 26.691 Share-uri: 22.616 Comentarii: 1.122.

 

Redăm mai jos postarea lui Grigore Cartianu, fără alte comentarii:

Vocea curată a unui cioban. Vorbe în fața cărora parlamentarii ar trebui să roșească.
“Nu renunţ la nimic! Dumneata, dacă vii să-mi împuşti câinele, mor cu tine de gât! Am 80 de ani, înţelegi? Am eu pentru dumneata ac de pielea cojocului. Io în pușcărie nu mă duc. Așa că, mă înțelegi: ori mă lași în pace, ori… Stau cu dumneata, îmi fac o cruce şi noroc bun! Ăștia nu-s în stare să adune câinii vagabonzi din oraș și vor să ne omoare câinii care ne apără de lupi, de urși. Ei, parlamentarii, au câte 4-5 câini când vin la vânătoare. Şi noi nu avem voie să ne păzim oile. Dacă merg la munte… nu ştiu dacă aţi umblat în partea ceea, Borşa… acolo sunt lupi, urşi. Merg cu 300 de oi, vin cu 50. Mi-am făcut un saivan, am vreo 30 de hectare de pământ, am cumpărat cum am putut, am mai închiriat. Lâna am băgat-o în groapă şi am pus pământ pe ea, că nu ţi-o cumpără nimeni. Mieii mi i-o şutit. Brânza, dacă mă duc la piaţă, nu trece, omu’ n-are bani (…) Dacă am trei câini la turmă, ce vă fac câinii ăia dumneavoastră sau la parlamentari, ce fac, ce le dăunează? Au lemn la gât, nu iepuresc, nu nimic. Dar ei, când vin cu 5-6 câini şi cu jeep-urile şi ne înconjoară p-acolo păşunile tăte, au voie… Eu cred că şi acolo, în Parlament, își duc câinii. Vai de ţara noastră, ce a ajuns!”

(Sursa foto: Cosmin D. Cimil)


4 Responses

  1. Pingback: Stiri Extreme
  2. Animalele salbatice ataca oameni si culturi cainii comunitari ranesc si chiar omoara prin orase, guvernul ataca cu impozite si taxe,copiii tarii pribegesc prin alte tari cautandu si rostul popii nu mai vor nici sa ingroape oameni saraci, drumuri demne de acest nume nu avem, guvernantii fura tot ce se poate fura, justitia e cu doua fete, politia si armata au devenit scule de represiune in favoarea celor de mai sus, si acum v as intreba eu; milioanele de fiinte vii care nu fac parte din cele de mai sus si care se numesc oameni cui apartin? cine are grija lor? Cine este acel lider al lor? De ce nu vine o data sa ridice masele de oameni si sa aseze pe tronul tarii pe “maria sa poporul” sau cam asa ceva!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *