Evenimentele tragice  care au avut loc pe data de 30 octombrie  în Bucuresti,  care au luat dintre noi  32 de tineri minunați  și au adus în stare gravă alți 135 de tineri, ne-au  relevat o situație pe care am fost prea ocupați  să  o vedem : autoritatile, sistemul pe care îl plătim să ne ocrotească, să ne simțim în siguranță, ne omoară .  Nepăsarea, indolența, incompetența poartă , în acest caz, numele de crimă cu premeditare și se pedepseste conform legii !

Am tolerat timp de 25 de ani un sistem profund corupt, hrănit cu  nepăsarea, blazarea și indiferența noastră, fiind  prea ocupați cu supraviețuirea. Înstrăinarea resurselor țării, trecerea activelor statului în mâinile firmelor private străine sau chiar în mâinile companiilor altor state , sub pretextul că noi nu le  mai putem administra, impunerea unor proiecte devastatoare pentru mediu și pentru sănătatea oamenilor, în disprețul legii și al protestelor comunităților locale sunt tot atâtea dovezi că clasa politică românească nu apără interesele celor care îl plătesc  tocmai pentru asta.

Accidentul aviatic din  Muntii Apuseni, cel de la Siutghiol, sunt tot atâtea dovezi de incompetență crasă, consecința directă a nepotismului si a coruptiei de la toate nivelurile și că clasa politică românească a dezvoltat, în acesti 25 de ani, un sentiment de invincibilitate și o mentalitate de stăpân versus slugă, uitând ca ei sunt acolo pentru ca i-am ales noi și se află în slujba noastră. Și asta pentru că am permis, pentru că am trecut, blazați sau indiferenți, peste derapajele extrem de grave de la democrație.

Moartea polițistului Ghigina, dosarele Revoluției si ale  Mineriadei sunt tot atâtea sfidări ale clasei politice la adresa « plebei ».

Acum, « plebea » s-a saturat de atâtea abuzuri, de atâta dispreț față de  lege și față de țară și interesele ei și cere schimbare ! Demisia prim-ministrului  Ponta  și a primarului sectorului 4, Cristian Popescu, nu reprezintă decât un  prim pas în ieșirea din mocirla în care s-a afundat țara noastră. Nu vrem  rotația cadrelor, vrem SCHIMBARE profundă.

În noiembrie am crezut că vom pune țara pe un făgas normal, că ne vom recăpăta demnitatea ca țara și ca popor. Însă speranțele noastre s-au stins repede. «  Romania lucrului bine făcut » a fost doar un slogan de campanie, fără să aducă și schimbarea dorită . Presedintele ales al tarii s-a dovedit a fi un  aparator al intereselor corporațiilor străine, în dauna intereselor tarii noastre.

Tragedia din Bucuresti a fost valul care ni s-a luat de pe ochi și picătura care  a umplut paharul amărăciunii. Sistemul a ajuns să omoare oameni. Dacă am trecut prea ușor peste cazurile de corupție în care era vorba de valori materiale, peste moartea unor români nu mai putem trece.

A  venit timpul schimbarii, pentru ca « Împaratul este gol ». Societatea civilă nu mai tolerează actuala clasa politică profund coruptă. Vrem SCHIMBARE !! Vrem oameni care sa aiba dragoste de țară și care să acționeze, în orice împrejurare, în apararea intereselor  țării.

Propunem, în consecință,  un guvern de tehnocrați care să asigure desfăsurarea de alegeri anticipate și să aibă drept obiective principale reforma MASIVA a legislației electorale și să asigure desfașurarea de alegeri anticipate.

Text apărut și în publicația rombel.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *