Familia românilor Petru și Camelia Furdui a rămas fără cei 7 copii, care le-au fost luați de Protecția Copilului din Germania. 

Cazul continuă să facă valuri în toate colțurile Diasporei, amintind de cel al familiei Bodnariu, în timp ce asociațiile civice și religioase care susțin familia luptă pe un teren foarte volatil.

Vicepreședintele PNL Robert Sighiartău a postat pe pagina sa de socializare un mesaj ferm în apărarea drepturilor familiei:

”Nu acceptăm nedreptatea !
Duminica trecută am fost alături de românii din diaspora (peste 10.000) în Walsrode, Germania să protestăm pașnic împotriva abuzurilor aduse de o instituție care nu mai respectă familia și nici voința copiilor”, a scris Sighiartău pe Facebook, alături de hashtagul #sustinemfamiliafurdui”

Politicianul liberal a primit multe mesaje de susținere pentru acțiunea sa în sprijinul familiei, dar a avut de furcă și cu unii care nu au agreat mesajul său.

”Chiar credeti ca la 15 ani,fiul cel mare nu face diferenta intre bataie si prim ajutor?
A povestit mult mai multe ,nu doar acel episod
E o tara civilizata ,unde copii sunt protejati”, i-a scris Cornelia Elena Ursu, într-un comentariu la postarea de mai sus.
Robert Sighiartău i-a răspuns, amintindu-i de cazul familiei Bodnariu din Norvegia:

”Cornelia Elena Ursu asa ați spus si de Barnevernet(Norvegia) in 2015. Adeavarul a iesit la iveala. Era o mafie, o institutie corupta. ( va rog sa cititi pe internet ce a relatat BBC+ procesele pierdute la CEDO pe incalcarea dreturilor omului)”, a ripostat Sighiartău.

Ce a povestit mama micuților

Mama micuților spune că nu înțelege de unde s-ar fi putut ajunge la astfel de concluzii și la măsura extremă a lua copiii din sânul familiei, mai ales că cei 7 frățiori au fost duși în 3 familii diferite.

„Pe 26 aprilie în jurul orei 11:20, au intrat 2 persoane în curte, au spus că e ceva grav cu băiatul nostru (…) David a spus la școală că noi am bătut-o pe Lea amândoi duminică și David își face grijă pt Lea și pentru frățiorii lui. Pentru asta au decis să ia copii că nu sunt în siguranța cu noi, și că îi ducem des la biserică. Fetele au spus că au primit ceva disciplină în trecut.

Nu am crezut. Am spus dar dați-ne o foaie să scrie cine a luat copii, ora și motivul să avem și noi. Am întrebat și dacă putem să vorbim cu copiii mari. Fata Natalia a întrebat dacă poate să rămână acasă. I-au spus că nu are această opțiune, a plâns. M-a pus să fac bagajul la bebe… ceilalți să facă singuri. (…) Nu au întrebat pentru bebe ce lapte bea, ce biberon folosesc. Nu am fost anunțați de la școală, nimic, nici o informație nici de ei.

Au spus că Lea merge la familie maternală, iar ceilalți o sa fie în grupe de cate 2 în instituție pentru copii (separați în 4 locuri diferite). Mi-au spus că dacă spun că sunt bătută de soț pot rămâne copiii împreună cu mine, dar nu e așa ceva la noi. Nu am putut să pup nici pe bebe nici pe ceilalți ca a venit o a 3-a persoană în casă, nu s-a prezentat, doar i-a băgat pe Albert și Ruben în mașină repede, iar pe bebe l-a pus soțul meu în altă mașină cu Natalia.

(…) Au întrebat unde sunt caloriferele că e frig în casă, am adus termometru și l-am arătat că erau peste 20 grade și că încălzirea este prin pardoseală. Am întrebat de ce nu putem să fim ajutați de cineva un timp, sau de ce nu au propus asta dacă au știut că e tensiune între noi și David, având în vedere că îi mergea rău cu școala în pandemie. Dacă consideră că tata e mai agresiv de ce nu poate el să meargă în altă parte și să nu fie luați copii.

Am mai spus că copiii au drept să spună și alege, dar nu suntem de acord să ne ia pe bebe. Au spus că or să scrie în dosar asta.
Ne-au întrebat dacă e casa noastră și le-am răspuns că da. Copiii au transmis să avem grijă de animale. (…). Am spus că suntem întristați și îngrijorați că despart copiii fără motiv. Așa a decurs totul“, a povestit Camelia într-o scrisoare publicată pe blogul dininimapentrutine.com.