Europarlamentarul liberal Theodor Stolojan a ajuns la sediul PNL în plin război intern la vârful partidului între tabăra lui Florin Cîțu, actualul președinte în funcția abia ales la ultimul congres de anul trecut, și cei care îi cer demisia.

Întors joi din vizita la nivel înalt în SUA, alături de o delegație a Senatului României din care au făcut parte reprezentanți ai tuturor formațiunilor parlamentare mai puțin AUR, Cîțu s-a întâlnit cu patru lideri liberali care i-au cerut demisia: Rareș Bogdan, Lucian Bode, Iulian Dumitrescu și Gheorghe Flutur.

Întrebat ce părere are despre acest aspect, Stolojan a subliniat că problemele din PNL trebuie rezolvate în interiorul partidului.

“Partidul e o instituţie, nu e o persoană, o instituţie care are reguli democratice şi care prevăd cum trebuie acţionat în momentul în care apar din partea unora sau altora anumite propuneri sau sunt nemulţumiţi. Avem reguli stabilite şi îmi pare rău că există aceste luări de poziţie în mass media înainte de a proceda la aplicarea regulilor prevăzute de statutul PNL. Când există oameni nemulţumiţi în partid avem proceduri. Asta e democraţia şi acesta este avantajul democraţiei, că are mijloace prin care să rezolve aceste probleme. (…) Nu e bine să ieşi în mass media cu asemenea probleme care trebuie rezolvate potrivit procedurilor democratice ale acestei instituţii, care se cheamă partid politic”, a spus Stolojan, citat de stiripesurse.ro.

El a arătat că a fost invitat la sediul PNL la un eveniment de socializare.

Florin Cîțu împlinește mâine, pe 1 aprilie, 50 de ani.