inFast, o companie de automobile din Vietnam, va construi o unitate de producție de miliarde de dolari în zona Triunghi pentru noua sa linie de vehicule electrice, a confirmat marți Departamentul de Comerț din Carolina de Nord.

Carolina de Nord a primit primul său producător de automobile: un startup vietnamez care intenționează să construiască o nouă linie de mașini electrice în zona mai mare a Triunghiului, a declarat o sursă pentru The News & Observer.

O sursă legislativă apropiată de procesul de negocieri al statului a declarat că un producător de automobile vietnamez va investi cel puțin 5 miliarde de dolari pentru a construi o fabrică la Moncure’s Triangle Innovation Point, un „megasit” de 2.150 de acri, la nord de Sanford.

Noua unitate va angaja până la 13.000 de oameni, a spus sursa. Sursa a refuzat să numească compania, dar Triangle Business Journal a identificat-o drept VinFast, un startup de vehicule electrice fondat în 2017 de miliardarul Pham Nhat Vuong. VinFast nu a răspuns la cererea de comentarii a N&O.