Debarcarea lui Florin Cîțu de la șefia PNL mișcă lucrurile și în privința organizațiilor de partid mai puțin vizibile în plan intern.

Bunăoară, în Diaspora, acolo unde președinte interimar este Rareș Bogdan, cel care i-a luat locul lui Viorel Badea, liberal care a stat mulți ani la cârma organizației PNl care îi reprezintă pe românii din afara țării.

Dar Rareș Bogdan nu va rămâne se pare prea mult timp la butoanele PNL Diaspora, au declarat pentru Vocea Diasporei surse liberale, deoarece el a declarat deja anul trecut că are în plan să intre în Guvernul României pentru a i se opune lui Marcel Ciolacu atunci când acesta ar trebui să preia, de la 1 mai 2023, funcția de prim-ministru de la Nicolae Ciucă (potrivit acordului de guvernare PSD-PNL-UDMR).

Cel care se va implica în acest proiect politic este Robert Sighiartău, secretar general al PNL în vremea lui Ludovic Orban.

Sighiartău este un nume cu greutate în Diaspora, el fiind susținut puternic de comunitatea românilor din SUA.

Robert Sighiartău a fost mereu o voce critică în PNL, și în vremea lui Orban, și în timpul lui Cîțu, pledând pentru proiecte menite să ajute românii din Diaspora, familia și mediul de afaceri și criticând devierile partidului de la linia tradițională.