Echipa premierului Nicolae Ciucă a prezentat detalii de la întâlnirea cu Jill Biden, prima doamnă a SUA, aflată în vizită la București.

”Maria Mădălina Turza, consilier de Stat PNL în cadrul Cancelariei Prim-ministrului Nicolae Ciucă și Coordonator strategic al asistenței umanitare a refugiaților, s-a întâlnit azi cu Dr. Jill Biden, Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, la sediul Ambasadei SUA la București.
În cadrul discuției, Consilierul de stat PNL a prezentat strategia României la criza umanitară a refugiaților din Ucraina, cu accent pe asistența psihologică destinată persoanelor care au trecut prin trauma războiului.
În dialogul cu Prima Doamnă a SUA, Mădalina Turza a prezentat și eforturile pe care România le face pentru integrarea copiilor ucraineni în sistemul nostru de educație.
„Faptul că România a reușit să sprijine aproape 900.000 de mii de persoane alungate de război, într-un context social post pandemic complex, arată nu numai capacitatea noastră de a fi solidari și de a ne mobiliza, ci și capacitatea de coordonare instituțională și răspuns rapid al României de la cel mai înalt nivel de decizie al executivului, până la personalul care lucrează neobosit la punctele de trecere a frontierei”, a declarat Mădălina Turza, Consilier de Stat.