Conducerea Cabinetului Ciucă a participat la ceremonia de semnare a acordului de consultanță între Banca Europeană de Investiții și Societatea Națională Transgaz pentru elaborarea strategiei de decarbonizare.

Prezent la eveniment, premierul Nicolae Ciucă a declarat că acest eveniment constituie un pas important pentru România în dezideratul său de a face tranziția către o economie verde.

”Strategia urmată de companii precum SNTGN Transgaz SA dovedește că tranziția se poate face progresiv și că atingerea obiectivelor trebuie acompaniată de resurse adecvate. Demersul companiei constituie un exemplu de bună practică și încurajez toate instituțiile, toate societățile comerciale să îl urmeze.
În egală măsură, acest proiect contribuie la îndeplinirea obiectivelor pe care ni le-am asumat prin PNRR, astfel încât să menținem echilibrul între reforme și investiții.
Mulțumesc Băncii Europene pentru Investiții pentru tot suportul pe care l-a acordat până acum și îl va acorda de aici înainte României”, a declarat primul-ministru.