Liberalii au reușit să-și rezolve apele interne exact la timp: aniversarea a 147 de ani de la nașterea PNL, pe fondul tensiunilor din partid, ar fi însemnat o sărbătoare ratată.

Dar calmarea tensiunilor odată cu alegerea noii conduceri, în frunte cu noul președinte Nicolae Ciucă, a făcut din ziua PNL un eveniment presărat cu multă emoție.

Președintele Klaus Iohannis, prezent la Muzeul Național Brătianu – Vila Florica, a punctat și el că „timpul luptelor politice interne a trecut” și că „prioritatea absolută este aceea de a gestiona eficient aceste crize serioase cu care ne confruntăm”.

Evenimentul a fost organizat impecabil de Alina Gorghiu, președinte al filialei județene liberale din Argeș și vicepreședinte al PNL și al Senatului României.

Mesajul președintelui Iohannis la ziua PNL

”PNL a rămas același partid autentic, care nu și-a abandonat niciodată în cei aproape 150 de ani de existență doctrina, crezul sau valorile. «Prin noi înșine» este și astăzi deviza care arată hotărârea liberalilor de a se implica și angajamentul ferm de a fi mereu în prim-planul politicii românești pentru oameni și pentru țară.

Toate aceste provocări majore din ultimii ani ne-au determinat să luăm decizii care să aibă în vedere, în primul rând, nevoia de stabilitate. Trecem prin momente când se impune să strângem rândurile, cum se spune, și să aducem la aceeași masă viziuni politice diferite, astfel încât guvernarea să reprezinte majoritatea românilor.

Timpul luptelor politice interne a trecut, cel puțin așa cred eu, și cred că dumneavoastră vă doriți același lucru. Partidul Național Liberal a făcut toate schimbările pe care le-a considerat necesare pentru a asigura o conducere capabilă să garanteze o guvernare competentă, care să ofere șansa unui succes electoral în viitor, mai exact în 2024. PNL are în acest moment un lider ales, domnul premier Nicolae Ciucă, cu o solidă majoritate a membrilor partidului, și astfel suntem în situația pe care foarte mulți și-au dorit-o, ca președintele PNL să fie premierul Guvernului României.

Alina Gorghiu, alături de premierul și liderul liberal Nicolae Ciucă

Acum, prioritatea absolută este aceea de a gestiona eficient aceste crize serioase cu care ne confruntăm și să luăm cele mai bune măsuri în sprijinul populației. Partidul Național Liberal a fost întotdeauna un partid pentru oameni, un partid care să asigure o guvernare stabilă, cu un Executiv racordat la provocările momentului.

Așa cum îndelungata sa istorie a dovedit-o, Partidul Național Liberal este vectorul dezvoltării României, și subliniez acest lucru. Eu știu asta, și românii știu asta, pentru că au votat Partidul Național Liberal.

Astăzi, de ziua dumneavoastră, dragi liberali, vă doresc «La mulți ani!», cu realizări notabile pentru patria noastră, pentru țara noastră, pentru români!

Vă doresc să aveți parte de cea mai mare bucurie și de satisfacția cea mai de preț la care poate spera un om politic – aceea de a contribui la bunăstarea națiunii sale și de a vedea că proiectele pentru care a fost votat aduc rezultate pozitive în viețile oamenilor”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la Muzeul Național Brătianu din Ștefănești, județul Argeș.