Sumele repartizate României prin PNRR vor fi folosite și pentru ajutorarea firmelor mici și mijlocii a căror activitate a fost afectată de pandemie și de războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ionel Ciucă a aprobat OUG pentru acordarea de granturi pentru întreprinderile mici şi mijlocii, în valoare de 400 milioane euro.
Vorbim de două etape:
🔷prima alocare de 60 milioane de euro cu granturi între 50.000 şi 200.000 euro, destinată refacerii capacităţilor de prestări servicii;
🔷a doua de 360 milioane euro, cu granturi între 50.000 şi 500.000 euro, pentru IMM-urile afectate de criză
↗️ Criteriile de selecţie a proiectelor sunt specifice perioadei de criză pe care o parcurgem. În prima etapă, destinată capacităților de prestări servicii în domenii precum învăţământul, sănătatea, asistenţa socială şi serviciile prestate către populaţie, Guvernul Ciucă va ajuta aproximativ 1.200 de IMM-uri beneficiare.
↗️Cea de-a doua componentă a măsurii de sprijin guvernamental prevede granturi pentru activitatea de producţie, construcţii, transport şi depozitare, hoteluri şi restaurante, pe componenta de dotări specifice pentru serviciile de cazare, având aproximativ 4.000 de IMM-uri beneficiare.
Se vor deconta echipamente, utilaje, dotări specifice, tot ce înseamnă investiţii ce ţin de capitalizarea IMM şi refacerea capacităţilor de rezilienţă, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.
ℹ Domeniile în care se aplică și procedurile, aici: https://mfe.gov.ro/guvernul-romaniei-a-adoptat-ordonanta…/