Autoritățile spaniole au adoptat o legislație care interzice „evacuarea fiziologică pe plajă sau în mare”, dar nu au oferit detalii despre modul exact în care va fi aplicată noua regulă.

Mai multe facilități publice urmează să fie introduse pe plajele care înconjoară orașul, potrivit stiri.tvr.ro.

Folosirea săpunului sau șamponului în mare a fost, de asemenea, interzisă, iar vizitatorii de pe plajă nu mai au voie să-și spele tacâmurile în apă oceanului.

De asemenea, consiliul a declarat că își rezervă dreptul de a interzice fumatul pe anumite plaje pentru a încuraja o viață sănătoasă și pentru a preveni poluarea de coastă cu mucuri de țigară.

Consiliile locale din Galicia au o înclinație pentru reglementări stricte privind plajele. În Miño, lângă La Coruña, autoritățile oferă un regim preferențial înotătorilor, în timp ce amatorii de alte sporturi acvatice se pot bucura de valuri doar înainte de ora 10:00.

Vigo nu este primul oraș care interzice urinatul în mare. Stațiunea San Pedro del Pinatar din Murcia, sud-estul Spaniei, l-a interzis în 2017, precum și nudismul și încercarea de a ocupa un loc pe plajă cu un prosop. Oricine refuză să-și acopere părțile intime se poate confrunta cu o amendă de până la 750 de euro.

Aprinderea unui foc sau a unui grătar aduce consecințe și mai grave, cu amenzi de până la 1.500 de euro. Oamenii care vând băuturi sau mâncare fără licență pot fi amendați cu până la 3.000 de euro, conform codului de plajă din San Pedro del Pinatar.

Alte legi pentru plajă i-au lăsat nedumeriți pe mulți spanioli. În Barcelona, ​​Malaga și Palma de Mallorca, mersul pe stradă în bikini (sau, pentru bărbați, în costum de baie fără tricou) poate duce la o amendă de până la 300 de euro.