Ministrul Muncii, Marius Budăi, s-a întâlnit, marţi, cu omologul său german și cu reprezentanţi ai sindicatelor din Germania, pentru a discuta aspecte legate de condiţiile de muncă, salarizare şi cazare ale lucrătorilor români din această ţară.

Ministrul federal german al Muncii şi Afacerilor Sociale, Hubertus Heil, îşi dovedeşte preocuparea pentru românii care lucrează în Germania și este de acord cu un plan comun de acţiune 2023-2024, pentru a întări cooperarea bilaterală dintre cele două ţări, a transmis ministrul Muncii, Marius Budăi, după întrevederea din Germania cu omologul său.

„În Germania nu mă întâlnesc doar cu oficialităţi, ci şi cu reprezentanţi ai sindicatelor, care se luptă pentru drepturile angajaţilor din această ţară, inclusiv cele ale cetăţenilor români. Astfel, am avut astăzi o întâlnire şi cu reprezentanţi ai Faire Mobilitat Berlin şi Arbeit und Leben Berlin, cu care am discutat aspecte legate de condiţiile de muncă, salarizare şi cazare ale lucrătorilor români din Germania. Apreciez deschiderea la dialog şi dorinţa de a contribui la rezolvarea problemelor pe care le întâmpină cetăţenii români care lucrează ca sezonieri, dar şi cei care lucrează pentru o perioada mai îndelungată. Mulţumesc atât autorităţilor, cât şi sindicatelor germane pentru deschidere şi colaborare!”, a scris pe pagina sa de Facebook ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi.

Sunt aproximativ un milion de români care lucrează în Germania, lucrători permanenţi şi sezonieri.