Nicolae Ciucă a început să dea milităria jos din pod în Guvernul României. Recentele sale luări de poziție arată că premierul nu e mai dispus să tolereze amânări de soluții, care ar accentua și mai mult criza.

Într-un nou mesaj adresat ministrului de Finanțe Adrian Câciu (PSD), liderul liberal cere implicare și acțiuni urgente.

Mesajul premierului Ciucă adresat ministrului Finanțelor

”Creșterea prețului carburanților poate fi temperată prin măsuri fiscale. Ministerul Finanțelor trebuie să analizeze pârghiile prin care poate să acționeze pentru a induce o scădere a prețului de la pompă.
În paralel, este nevoie de analize din partea Consiliului Concurenței și a ANPC. Însă guvernul, în urma acestor rapoarte, poate interveni asupra prețului NUMAI prin intermediul Ministerului Finanțelor (fie că vorbim de reducerea accizelor, a TVA, impozitarea profitului sau plafonarea prețurilor). Sunt măsuri ce țin de fiscalitate, nu de producție, nu de calitatea serviciilor.
Ministrul Finanțelor, domnul Adrian Câciu, trebuie să prezinte o analiză publică asupra scenariilor de intervenție rapidă asupra prețului. Sunt necesare și analizele Consiliului Concurenței și ale ANPC. E nevoie să privim toți cu responsabilitate și pragmatism problema prețurilor pe această piață și să ne asumăm cele mai bune măsuri fiscale în perioada imediat următoare.”
Foto: antena3.ro