Liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, susţine că radarele fixe trebuie legalizate, el precizând că peste tot în lume instalarea acestor radare a dus la scăderea numărului de accidente şi creşterea siguranţei în trafic, potrivit News.ro.

„Avem nevoie de întărirea legislaţiei în sensul introducerii de măsuri de calmare a traficului, de creştere a sentimentului de siguranţă în trafic. O soluţie este legalizarea radarelor fixe. În anul 2016 s-a stopat utilizarea ultimului radar fix de pe drumurile din România, proces care începuse încă din 2009. Prima tentativă de monitorizare video a circulaţiei rutiere în ţara noastră a eşuat din mai multe motive, cel mai important fiind lipsa unui cadru legal de funcţionare, motiv pentru care mult amenzi au fost anulate de către instanţe”, precizează liberalul Alexandru Muraru.

Muraru confirmă astfel întărirea axei Bode-Ciucă în PNL, prin implicarea sa directă în proiecte care vizează siguranța cetățeanului.

Chestiunea radarelor este de competența MAI, minister condus de Lucian Bode, secretarul general al PNL.

Recent, Bode a fost într-o vizită în SUA unde a fost primit de ambasadorul României la Washington, Adrian Muraru, fratele deputatului liberal cu același nume care susține acum modificarea legislației privind radarele fixe.

Lucian Bode și premierul Ciucă fac echipă la conducerea PNL, primul ca secretar general, al doilea – ca președinte.

Ambii sunt considerați oamenii de încredere ai președintelui Iohannis, fiind preferați de șeful statului pentru pregătirea lor în sistemul de apărare și ordine publică.