Capitala Spaniei reunește de marți Alianța Atlantică într-un moment cheie marcat de războiul din Ucraina, tensiunile cu Moscova și aderarea Finlandei și Suediei.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a sosit marți la baza aeriană Torrejón de Ardoz pentru a participa la Madrid în următoarele zile la diferitele evenimente organizate cu ocazia summitului liderilor NATO. Air Force One, avionul oficial al președintelui Statelor Unite, a aterizat în jurul orei 15:04. Felipe VI l-a primit la baza aeriană, precum și ministrul Afacerilor Externe, Uniunea Europeană și Cooperare, José Manuel Albares, ministrul Apărării, Margarita Robles, și ambasadorul SUA în țară, Julissa Reynoso.

Agenda oficială a lui Biden în capitala Spaniei va începe cu o întâlnire cu premierul, Pedro Sánchez, la Moncloa. Casa Albă speră că această întâlnire, care face parte din prima sa vizită oficială în Spania de când a sosit la Casa Albă în ianuarie 2020, va servi la creșterea coordonării bilaterale privind sprijinul pentru Ucraina și presiunea asupra Rusiei.