Studenții români din Italia care vor să-și îmbunătățească cunoștințele de limba română o vor putea face gratuit, grație unui proiect al Ambasada României în Italia și Liga Studenților Români din Străinătate – LSRS Italia, în colaborare cu Institutul Limbii Române și Accademia di Romania. Potrivit unui anunț al Ambasadei României în Italia, data limită de înscriere este 30 iunie.

Ambasada României în Italia și Liga Studenților Români din Străinătate – LSRS Italia, în colaborare cu Institutul Limbii Române și Accademia di Romania, organizează o școală de vară de limba română, un proiect dedicat tinerilor români născuți sau crescuți în Italia care vor să-și îmbunătățească cunoștințele de limba română.

Data limită de înscriere este 30 iunie, inclusiv, iar cursurile se vor desfășura în perioada 01 iulie – 01 august, informează stiridiaspora.

„Școala de Vară de Limba Română

Ambasada României în Italia și Liga Studenților Români din Străinătate – LSRS Italia, în colaborare cu Institutul Limbii Române și Accademia di Romania, organizează în perioada 1 iulie – 1 august 2022, Școala de Vară de LimbaRomână, proiect care se adresează studenților români din Italia.

Inițiativa are loc ca urmare a reuniunii organizate de Ambasada României în cursul lunii mai 2022 cu studenții români din Italia, în care a fost exprimat interesul comunității de tineri români formați sau născuți în Italia de a-și îmbunătăți cunoștințele de limba română și se adresează în special celor care nu au posibilitatea de a urma un curs tradițional.

Totodată, urmărește să reunească tineri care împărtășesc experiența de migrație în Italia, în special pe cei care au învățat limba română în primii ani de viață și de școală în România sau pe cei născuți în Italia care au învățat limba română în familie.

Cursul este gratuit și va fi susținut de profesori titulari ai catedrelor de limba română din universitățile din Italia. Întâlnirile vor avea loc online cu o frecvență de două ori pe săptămână și se vor ține în zilele de luni, în intervalul orar 17.00-18.30, și vineri, în intervalul orar 9.00-10.30.

Mulțumim și pe această cale profesoarelor din cadrul catedrelor de limba română din universitățile italiene pentru că au răspuns inițiativei noastre!

Pentru cei interesați să se înscrie la curs, vă rugăm să confirmați participarea la adresa de e-mail daniela.calugarul@it.lsrs.ro până la 30 iunie 2022, inclusiv”, este mesajul postat de Ambasada României în Italia pe pagina oficială de Facebook.