Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, marţi, începerea Programului Start-Up Nation destinat noilor companii înfiinţate în România, precizând că o parte a acestuia este destinată românilor plecaţi peste hotare care doresc să revină în ţară şi să-şi deschidă o afacere.

„Astăzi începe Programul Start-Up Nation destinat noilor companii înfiinţate în România. Firmele vor putea accesa până la 200.000 lei, sub formă de fonduri nerambursabile, care se adresează unui număr total de 55.000 beneficiari pe durata întregului program. Aplicanţii se pot înscrie pe platforma granturi.imm.gov.ro.

Un segment aparte al acestui program este adresat românilor din străinătate care vor să revină în România şi să îşi înfiinţeze o firmă: pilonul Start-Up Nation Diaspora. Astfel, românii plecaţi peste hotare îşi vor putea construi o afacere aici, în ţară”, a transmis Ciucă, potrivit unei postări ăe pagina de Facebook a PNL.

El a adăugat că, pentru Partidul Naţional Liberal şi Guvernul pe care îl conduce, sunt vitale susţinerea iniţiativei private în economie, încurajarea micilor investitori, precum şi garantarea de oportunităţi pentru românii din afara graniţelor.

Firmele care doresc să îmbunătăţească performanţa economică a noilor afaceri pe care le administrează pot obţine fonduri nerambursabile în valoare maximă de 200.000 lei în cadrul celei de-a treia ediţii a programului Start-Up Nation, care a fost lansată marţi.