Guvernul este în măsură să suplimenteze bugetul programului Start-Up Nation 2022 de la circa 520 de milioane de lei până la 2 miliarde de lei, prin rectificare bugetară, dar aceasta în funcție de numărul de firme care se înscriu la finanțare, în cadrul sesiunii care a început marți, a declarat, miercuri, premierul Nicolae Ciucă.

„Din experiența programnelor anterioare, am constat că au fost și 30.000 de solicitări. Ca atare, domnule ministru, suntem în măsură ca, împreună cu Ministerul de Finanțe, în funcție de numărul de solicitări, să putem să alocăm suma în conformitate cu proiectul inițial asumat la nivelul Guvernului, de până la 2 miliarde de lei” – i-a spus Ciucă ministrului Antreprenoriatului, Daniel Cadariu, în ședința de guvern.

Prim-ministrul a mai afirmat că Start-Up Nation este „un program asumat la nivel guvernamnetal”, „destinat unui număr cât mai mare de antreprenori români care doresc să înceapă și să consolideze o afacere”.

În acest context, Pilonul II al programului care are o valoare de 20,031 milioane lei, ar urma să fie majorat la 200 de milioane de lei, prin rectificarea bugetară care urmează să fie decisă la începutul lunii august.

Pilonul II este destinat antreprenorilor români care vin din diaspora și fac afaceri în România. Inclusiv antreprenorii din Republica Moldova, care au cetățenie română, se pot încadra aici.