Va mai prelua PSD funcția de premier în primăvara anului viitor? O întrebare ce a provocat reacții aprinse în interiorul coaliției, după o declarație făcută de către deputatul PNL Alexandru Muraru pentru news.ro.

Parlamentarul de Iași a spus că rotația premierilor prevăzută pentru luna mai nu ar fi un semnal bun cu un an înainte de alegeri și în contextul războiului din Ucraina, informează rfi.

PSD a reacționat critic la declarația lui Alexandru Muraru, după care PNL a dat asigurări că rotația premierilor se va face, așa cum scrie în protocolul coaliției.

Politologul Andrei Țăranu pune întreaga agitație pe seama perioadei de vacanță. El crede însă că e posibil ca planurile coaliției să se schimbe anul viitor: ”Suntem într-o perioadă de vacanțe atât ale politicienilor, cât și ale societății în genere și din acest motiv lucrurile mărunte capătă ecouri nebănuite, tocmai pentru că nu sunt dublate de lucruri cu adevărat importante.

Pe de altă parte, s-ar putea ca PSD-ului de fapt să îi convină ca în mai-iunie anul viitor să-l păstreze premier pe domnul Ciucă, tocmai pentru că relațiile dintre PSD și domnia sa sunt foarte bune și prin domnul Ciucă relațiile cu președintele Iohannis și pe de altă parte, pentru că, așa cum vedem în toate sondajele, domnul Ciucă pare a fi un paratrăsnet care deviază nemulțumirea publică mai degrabă înspre PNL, decât înspre PSD”.