Ședință în Coaliție la guvern

Liderii Coaliției se reunesc, miercuri, la guvern pentru a tranșa câteva probleme aflate pe agenda Executivului. Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că pe agenda discuțiilor se află teme precum rectificarea bugetară, dar și solicitarea PSD privind reglementarea pieței energiei pentru consumatorii casnici.

Potrivit surselor citate, există nemulțumiri în ceea ce privește banii alocați la rectificarea bugetară, Ministerul Educației fiind una dintre instituțiile care primește cea mai mică sumă.

O altă temă pe care social-democrații o vor clarificată este reglementarea pieței de energie pentru consumatorii casnici. Propunerea PSD nu este privită cu ochi buni de către liberali, care refuză revenirea la o piața reglementată. „Se caută în continuare soluții”, susțin sursele citate.

La sfârșitul lunii iulie, social-democrații au anunțat public că se impune reluarea, la nivelul coaliției de guvernare, a discuțiilor privind aplicarea reglementării prețurilor la energie și gaze în România, pe o perioadă limitată. Social-democrații au revint cu această solicitare, prezentată încă de la începutul anului și susțin că realitatea economico-socială o impune.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *