Protest al activiştilor Greenpeace România în mijlocul albiei secate a Dunării pentru a atrage atenţia autorităţilor că urgenţa climatică nu e doar o lozincă, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei de mediu.

Ce se întâmplă în prezent cu Dunărea, cu Jiul şi cu alte bazine hidrografice din întreaga ţară ar trebui să determine autorităţile să acţioneze acum! Schimbările climatice sunt aici şi ne afectează puternic, nu mai sunt doar ştiri din locuri îndepărtate, precum Antarctica sau Australia. Debitul râurilor a ajuns la niveluri foarte scăzute, iar perspectiva lunilor ce urmează nu e una îmbucurătoare. Conform prognozelor meteo, seceta se va prelungi, punând sub presiune sistemul energetic, siguranţa alimentară şi aprovizionarea cu apă a ţării. Cu toate acestea, Guvernul României întârzie de peste 2 ani realizarea strategiei pentru îndeplinirea angajamentelor Acordului de la Paris”, a declarat Vlad Cătună, realizator de campanii în cadrul Greenpeace România.

Activiştii de mediu staţionează în zonele insulare din mijlocul Dunării, la jumătatea distanţei dintre România şi Bulgaria, şi afişează pancarte pe care scriu: „Vrem valurile Dunării, nu valuri de căldură”, „Reduceţi emisiile, protejaţi apa!”, „Aşa arată viitorul irigaţiilor” şi „Când vă apucaţi de împăduriri?”.

Greenpeace readuce în discuţie semnalele de alarmă trase de oamenii de ştiinţă în cadrul Comisiei Interguvernamentale ONU pentru Schimbări Climatice (IPCC), informează stiritvr.